Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sun and rain

Mam 23 lata i nie wiem jak powiedziec rodzicom o ciąży

Polecane posty

Gość sun and rain

Od prawie roku jestem mężatką mieszkamy u moich rodzicow bo nie stac nas na własne mieszkanie, niby oboje zarabiamy ale stawki są takie że nie dostaniemy kredytu na własne M, na razie ciułamy grosz do grosza, żeby odłozyc troche kasy i za pare lat mamy nadzieje, że nam się uda kupic coś swojego. Od czasu ślubu gdy ktoś mnie pytał o dzieci zawsze mówiłam że ani mi się śni teraz rodzic dzieci, że jestem za młoda, że nie urodze dziecka dopoki nie będziemy mieli własnego kąta, że dziecko kosztuje a my nie mamy teraz wystarczająco pieniedzy zeby sobie na nie pozwolic i tak dalej. Jak ktoś ze znajomych pytał kiedy doczekamy się maluszka to mowilam że nam się do pieluch nie spieszy, ze pomyslimy o tym koło 30stki. Ogólnie to cały czas zapewniałam moich rodziców że przez najblizszych 5 lat nie mają nawet co myslec o wnuku, odpowiadali że to dobrze bo teraz czasy takie niepewne i ogolnie bieda wszędzie. A teraz niespodzianka, wczoraj zrobiłam test i są dwie kreski. Powiedziałam mężowi, ucieszył się bo on jest 5 lat starszy ode mnie i chciał już dziecko ale ja się średnio ciesze znaczy niby się ciesze ale obawiam się o nasze dalsze życie. Jak sobie poradzimy z jednej wyplaty i dołuje mnie do ze zwalimy rodziom na głowe jeszcze nastepnego domownika. Tak krzyczałam że absolutnie nie myślimy na razie o dzieciak a tu wpadka, czuje się głupio i nie wiek jak mam im to oznajmic

Gość sun and rain
i nie wiem* jak mam im to oznajmic

Nic sie nie boj,normalnie powiedz :) Mamo tato zostaniecie dziadkami powiedz,ze nie spodziewalas sie ze to juz teraz nastapi,ale sie cieszysz i liczysz na to,ze i oni beda cieszyc sie z wnuka.

Gość piterus82
buahahahhahahahah !!!! od 12 lat uprawiam sex z kobietami jeszcze zadna nie wpadla ciekawe dlaczego ?!?! a juz wiem dlaczego, bo srodkow antykoncepcyjnych jest mnostwo, dla kobiety, dla faceta, bo sa one baaaardzo tanie, bo uprawiam sex z glowa !!! nie chcialo sie wydawac 30zl miesiecznie na pigulki albo prezerwatywy to bedziedzie teraz wydawac 500zl miesiecznie na utrzymanie dziecka MOJE GRATULACJE !!!

Gość gagota
to trzeba przez sad i otrzymasz 7800 zl

Gość eeeeeeee......................
normalnie, przecież i tak będzie widać wcześniej czy później........ Powiedz, że nie planowaliście, ale zostaniecie dziadkami

piterus82 a moze Ty bezplodny jestes heheh.A tak serio to nie ma 100% srodkow anty.Wiec nawet biorac pigulke uzywajac gumke czy jeszcze cos mozna zaliczyc wpadke,rzadko sie to zdarza,ale sie zdarza i jesli ktos decyduje sie na wspolzycie musi ewentualna ciaze brac pod uwage.

autorko,dzieko przyjmuje sie je wtedy,kiedy sie ono pojawia,czasem jest tak.ze pojawia sie w najmniej odpowiedniem momencie.Jesli idzie o to czy sobie poradzicie,to piszesz tu,ze pracujecie oboje.Ty jako kobieta w ciazy mozesz isc na zwolnienie 100% platne,a po urodzeniu dziecka bedziesz dostawala zasilek maciezynski rowniez 100% wynagrodzenia.Macie duzo czasu do narodzin malenstwa wiec przez ten czas na pewno zdolacie skompletowac wyprawke dla malenstwa.glowa do gory,bo sa ludzie,ktorzy maja trudniejsza sytuacje niz wy

Gość wydajjemisie
Rozumiem, że na własne M Was nie stać, ale na pewno powinniście wyprowadzić się od rodziców i wynająć choćby małą kawalerkę. Chyba, że mieszkacie teraz w domu, a nie bloku, to co innego.

Gość wydajjemisie
A swoja droga, dlaczego nie uzywalas tabletek, skoro nie chcialas miec dzieci? Nie rozumiem, sama przez 12 lat uzywalam pigulek i dopiero kiedy zdecydowalam sie na dziecko, odstawilam tabletki i zaszlam w ciaze.