Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaaaaaaaaa736545245

jak zrobic zeby włosy były takie miekkie jak po wyjsciu od fryzjera?

Polecane posty

Gość onaaaaaaaaaa736545245

mam dlugie wlosy jednak zawsze myje i klade sie spacmam je takie suche i powykrecane a jak wyjde od fryzjera to gładkie i blyszczace wiem ze modelują mi na szczotke i bez prostowania wlosy sa inne takie gładkie co zrobic zeby takie byly

Gość KULTURALNY BARDZO
codziennie chodź do fryzjera

Gość e.s.p.
Suszyć suszarką "od spodu" .

Gość Aarionaa
Nie używasz odżywki? Gładkie są jeśli: a) używasz silikonowych produktów, które włos oblepiają (czyli włos jest szorstki/zniszczony i ma taką silikonową warstewkę) tu polecam wszystkie pantene, john frieda, gliss kur b) masz włosy zdrowe, wysoko/średniporowate, są gładkie bo ich struktura nie ma zniszczeń. Taki proces jest długotrwały, wtedy pielęgnujesz naturalnie, bez silikonów, olejujesz, farbujesz henną/farbami typu colour&soin, nie suszysz gorącym nawiewem, etc.

Gość właśnie włosy dobrze
wymodelowane są miękkie i wygładzone ;) Kup szczotkę z naturalnego włosia i sama modeluj po umyciu. Jeśli chodzi o kosmetyki fryzjerskie to powiem szczerze, że bardzo dużo fryzjerów oszukuje z tymi profesjonalnymi kosmetykami i butelki może i są z kosmetyków typu L'oreal, kadus, matrix itp a szampony i odżywki najtańsze kupowane za pare zł w dużych butlach przelewane do tych po drogich kosmetykach, gdzie lepsze są w drogeriach... Wiem bo sama pracowałam w kilku salonach i w każdym tak robili 🖐️

a w ostatnim salonie, w którym pracowałam normą był szampon familijny :D Przelewany do butelki po matrixie :D I to w dużym salonie w centrum miasta :D

Gość Aarionaa
Nie wszystko co od fryzjera jest super :) część produktów faktycznie ma bogate składy, ale część nawet nie jest warta 10% ceny. Z takich silikonowych i bogatszych składowo - na pewno kerastase (podobno ich olejek do końcówek jest fajny*), stapiz, kemon, joico. * takie olejki i inne cuda na pewno nie skleją końcówek, bo to niemożliwe, ale je wygładzą i poprawią stan wizualny

A ja od siebie (oprócz szamponu familijnego :D ) polecam naturalne olejki typu sesa, heenaraa, olej kokosowy, jojoba czy ze słodkich migdałów. Takie kuracje może i są długotrwałe i czasochłonne ale efekt zdecydowanie lepszy niż chwilowy efekt po kosmetykach z silikonami

Gość szoque!
kazda w miare normalna odzywka, nawet z tanszej firmy, powinna wygladzic wlosy. kosmetyki fryzjerskie sa robione z lepszej jakosci skladnikow, ale efekt na wlsosach nie jest jakis diametralnie rozny. w dzisisjszych czasach nawet zwykle firmy typu dove, pantene, clairol, maja dobre produkty. bo szampon i odzywka do wlosow, to wbrew pozorom nie jest zadna wieksza filozofia ;) glownie chodzi o silikon w odzywce, zeby wygladzil. wszystko inne zmywasz woda, wiec i tak nie ma znaczenia. chyba, ze mowimy o produktach, ktore zostaja na wlosach. nalezy unikac w produktach do wlosow alkoholu i glinki kaolinowej - niszcza i przesuszaja. jesli chodzi o przelewanie tanich szamponow do drogich butelek w zakladach fryzjerskich, to chyba nie na sprzedaz? ;)

najlepsze odżywki jakie miałam -elseve loreal różowa -gliss kur z jedwabiem -lancome maska odżywcza -maska mleczna (20 zł za 1kg ;)

Nie, nie na sprzedaż ;) Chodzi o to, że ludzie myślą że po wyjściu od fryzjera są takie super włosy tylko i wyłącznie po kosmetykach a dużo robi też podcięcie zniszczonych końcówek, włos zaraz robi się gładszy i wymodelowanie na szczotce. Osobiście śmiać mi się chciało jak klientki zachwalały jakie to mamy dobre odżywki i szampony bo takie włosy są miękkie i błyszczące a szampon był familijny, odżywki albo te co dodają do farb drogeryjnych przelewane do pudełka albo jakieś tanie drogeryjne :)

Gość MlekiemiOknem
Ratuja was profesionalne kosmetyki kupione w salonie fryzjerskim np wella , teraz szał robia kosmetyki z Usa , Nioxin ;-)

właśnie włosy dobrze dlatego właśnie chodzę do renomowanych salonów, gdzie raczej jak widzę opakowanie po Lorealu to wiem że w środku jest Loreal. Zresztą zawsze warto mieć znajomą fryzjerkę żeby wiedzieć co i jak

Gość gość
Część dziewczyny powiem wam tyle też mama długie włosy i zozjasniane trzeba je systematycznie podcinac ale też dobrze jest po wysuczeniu olejek na końcówki i wysuszyć na szczotek zimnym powietrzem co pozwala zamknąć łuski wpisowe wraz z serum jest super

Gość gość
I jeszcze jedno susz włosy z wlosem nie pod włos

Gość gość
Włosy stają się miekkie i lśniące jak je regualrnie olejkujecie. Ja osobiście najbardziej to polecam ten olejek : http://olejek-palmowy.pl - moim zdaniem najlepszy.

Gość kasia2343523
ja kupiłam sobie z kosswella crem macadamia ,fryzjerka mi go poleciła i jak go używam to jest taki sam efekt jakbym wyszła od fryzjera .

Gość imxwerq
Polecam różne odżywki. Próbuj aż znajdziesz ta dla Ciebie najlepsza. Ale też nie przyzwyczajaj do niej włosów i zmieniaj co jakiś czas. Po odżywkach włosy są fajnie miękkie i lśniące. Polecam

Gość gość
Mnie fryzjerka poleciła do moich włosów szampon Kalos i odżywkę z keratyną i kwasem hialuronowym też z firmy Kalos. U nas w mieście są w niektórych sklepach fryzjerskich i w drogeriach "Natura" i są stosunkowo niedrogie, bo litrowy szampon okuje ok. 10 zł., a litrowa odżywka -14 zł., a moje włosy po użyciu tych specyfików są miękkie i błyszczące.

Gość gość
Ja swego czasu używałam Gliss Kur odpowiedniego do mojego rodzaju włosów i były ładne. Teraz używam L'Oreal i też jestem zadowolona.