Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilkamioooo

niepęknięty pęcherzyk

Polecane posty

Gość lilkamioooo

cześć dziewczyny, chciałabym prosić o radę bo zaczynam się niepokoić. ponad tydzień temu byłam u ginekologa i stwierdził, że mam 'coś' na jajniku, prawdopodobnie nie pęknięty pęcherzyk, jednak od okolo 2tyg bolą mnie piersi-co zawsze wskazywało na okres. miesiączka się nadal nie pojawiła.. czy powinnam iść do lekarza czy poczekać na okres?

Gość a powiedział skąd
no ale jesteś juz po terminie miesiączki?

Gość lilkamioooo
tak, jak byłam u ginekologa to byłam już po terminie miesiączki..

Gość a powiedział skąd
no to jeśli byłaś juz po terminie miesiączki, to lekarz nie dał Ci nic na wywołanie?

Gość lilkamioooo
nic nie dał. dał tylko recepte na nuvaring- bo w sumie po to poszlam.

Gość a powiedział skąd
powiem Ci tak: miałam niepęknięty pecherzyk z którego zrobiła sie torbiel krwotoczna, brałam duphaston, wchłonięcie zajęło 2 cykle, ale miałam w tym czasie normalnie miesiączkę, na Twoim miejscu skonsultowałabym z innym lekarzem, bo ten Twój to jakiś przymulony

Gość lilkamioooo
może inaczej.... poszłam w sprawie antykoncepcji, doradził nuvaring. przy okazji zbadał no i wyszedl ten prawdopodobnie nie pęknięty pęcherzyk

Gość lilkamioooo
mieszkam w takim miejscu, że z trudnością do tego się dostałam. poprzedni cykl też miałam zaburzony bo trwał 46dni..

Gość a powiedział skąd
no to przy zaburzeniach cyklu powinnaś przede wszystkim zrobić badania hormonalne, bo z tym nie ma żartów, a to "coś" też wypadałoby jeszcze raz obejrzeć na usg, bo jeśli to torbiel krwotoczna, to się wchłonie, ale jak coś innego, to możesz miec problemy

Gość lilkamioooo
czyli uważasz, że powinnam isc do lekarza teraz czy jednak poczekac na ten okres i dopiero wtedy isc i mu powiedziec o tych problemach? no i w ogole, czy jak dostane ten okres to mam zastosowac ten nuvaring czy lepiej nie?

Gość a powiedział skąd
co do antykoncepcji to się nie wypowiem, bo nie jestem na zupełnie innym etapie , natomiast co do tego kiedy powinnaś pójść do lekarza, to myślę że nie ma za bardzo na co czekać- zbadaj hormony, bo masz strasznie dlugie cykle, no i druga sprawa to ten jajnik

Gość a powiedział skąd
*miało być , że jestem na zupełnie innym etapie

Gość lilkamioooo
ok. dzięki :)

Gość a powiedział skąd
proszę i mam nadzieję, że wszystko będzie okay

Gość Perw mobilna
Powinnaś iść do ginekologa-endokrynologa, który prawdopodobnie i tak zaleci antykoncepcję hormonalną, jeśli nie chcesz teraz zajść w ciążę. Jednak lepiej się wstrzymać na razie z krążkiem, bo żeby zrobić badania i tak musiałabyś go odstawić. A na razie idź do jakiegokolwiek ginekologa po skierowanie do gin-endo i po coś na wywołanie miesiączki.

Gość PAPAdanCe
Z jakiś nie cały rok temu miałam z tym problemy i niepęknięty pęcherzyk to nie jest nie wiadomo co bo najprawdopodobniej pęknie przy spóźnionej miesiączce, a dopiero kiedy to się nie stanie to wtedy trzeba sie martwic pomału bo z niego może się zrobić torbiel ale nie wymyslajcie dziewczynie juz najgorszych rzeczy... Ja mam jajniki w same pecherzyki przez to miałam problemy własnie z miesiaczka i 'torbielikami' ktore same znikneły. Ale lekarz zalecil mi zaraz antykoncepcje hormonalna i od razu problem zniknął... Także nie martw sie i poczekaj do niesiączki, po miesiączce idz do lekarza dopiero i niech ci sprawdzi czy zniknął pecherzyk ;) powodzenia