Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HA LOOOOOO

Dlaczego na nagrobkach przed nazwiskiem ludzie maja tutuly?

Polecane posty

Gość HA LOOOOOO

Bylam dzisiaj na cmenatrzu i czytam mgr Antoni,mgr Maria Po co te tytuly?Przeciez Ci ludzie juz nie zyja?

Gość ariessa
Bo tam też są magistrami : )))) hahaha

Po to żbey taki baran jak ty zauważył że przechodzi obok grobu osoby wykształconej ośle ty :O

Gość HA LOOOOOO
miss you to znaczy,ze przechodzac obok takiego nagrobka mam zdjac czapke i sie nisko uklonic?:O myslalam,ze po smierci wszyscy jestesmy rowni

też się nad tym zastanawiam najwyraźniej buraczana rodzina chce dodać nieco splendoru do kawałka kamienia, aby powstało coś na wzór tablicy informującej, że w grobie byle chuj nie leży... ‏ to taki wiejski obyczaj, zarezerwowany dla kmiotów... ...podobnie jak 10000 plastikowych, kolorowych lampek, świadczących o tym, że rodzina kochała NAPRAWDĘ MOCNO:D

Gość HA LOOOOOO
naprawde gleboko mnie to zastanawia chyba potrafie zrozumiec lek.kowalski oki ale mgr?:O

Gość HA LOOOOOO
miss you chamom dziekuje wypad z tematu

Gość sama z psem
niedlugo to beda pisac licencjat z pedagogiki :D:D:D Chociaż patrzac na dzisiejsze czasy to za jakies 30-40 lat same magistry beda :D

Gość HA LOOOOOO
sama z psem to samo pomyslalam:D ze za kilkadziesiat lat to chyba bedzie norlamne same magistry beda lezeli

Gość HA LOOOOOO
oferma moze sie nie przygladales? ja tez pierwszy raz zwrocilam uwage chociaz na cmentarzu jestem kilka razy w tyg,bywa,ze codziennie dzis byl piekny dzien i pospacerowalam troche miedzy nagrobkami z ciekawosci czytajac w jakim wieku kto umarl i patrze tu mgr taki,a tam mgr taki

Gość HA LOOOOOO
kciukiem a ty co myslisz?:)

może nie.. zauważyłem, że te nagrobki z magistrami kryją raczej ludzi starej daty, którym przyszło żyć w czasach kiedy magistrów nie siano... ‏ od magistrów gorsze są sentencje, motta i mądrości wydrapane w chińskich, różowych granitach, oraz płaskorzeźby, rzeźby i inne cyrki "dekorujące" miejsce wiecznego odpoczywania... ‏ :classic_cool:

zalezy czy nagrobki nowe czy stare. kiedyś mało było ludzi po studiach więc honorowano wykształconych zmarłych takim zapisem. jeśli nowy nagrobek to po prostu tani lans.

Gość nie gadajcie ze na nowych
nagrobkach pisze sie takie tytuly ... buahahha :)

Gość HA LOOOOOO
to byly nagrobki sprzed 2 -3 lat akurat ta czesc na ktora chodze jest nowa

Gość sama z psem
Lucy Eyelesbarrow zgadzam sie z Toba

nie myślę, aw iem. rodzina sama wybiera, co bedzie napisane na nagrobku. tj niektórzy np mają datę urodznie, niektórzy nie i widnieje tylko data śmierci. to wybór rodziny.

Gość HA LOOOOOO
tak jak mowie 2-3lata widzialam kilka,chodze na nowa czesc cmentarza mgr Krzysztof,mgr Aleksandra,Mgr barbara serio dziwne jak dla mnie rozumiem lek.antoni,ktory byl w naszym miescie ordynatorem,osoba b.znana i lubiana spolecznik

Gość sama z psem
Ale tam tytuł tytułem niech mają czesne płacili dość spore pewnie. Moja koleżanka poprosłla mnie kiedyś żebym jej pomogła posprzątać na grobie męża.Obok jego pomnika stoi pomnik gdzie na płycie jest napis;proszę nie stawiać zniczy ani kwiatów na pomnik bo się niszczy.Dopiero jaja :D:D

a wg mnie, to powinno być właśnie na odwrót. skoro ktoś uznany jest społecznie, to będzie i po śmierci. każdy widząc tablice, będzie wiedział, że tu jest pochowany i będzie szacunek. debilizmem byłoby jeszcze tytuły pisywać , jakby się chciało zaznaczyć-nikt nie ma tych 3 literek, a ja mam, bo byłem ważny i rispekt mi tu, bo w ryj

Gość HA LOOOOOO
ale TAM wszyscy sa juz rowni,magister niemagister,krawcowa,lekarka,sprzataczka,piekarz itd

Gość ja pier,,,dole
Muszę dorobić się magistra bo rodzinie będzie przykro :D:D

Gość HA LOOOOOO
ja pier,,,dole spiesz sie kochana bo za kilkanascie lat bedziesz jednostka:D bezmagistrowa;)

ja będę tym wyjątkiem. nie mam zamiaru mieć magistra. bo pierdziele studia. choć marzy mi się być weterynarzem. ale tu bez papiera konkretnego to ani rusz. póki co jestem szczęsliwa ze śrenim ogólnym:D ale jak przyjdzie moda, to pójdę na bruk, moja mama ma tyle tytułów, ze nie starczy mi na tak wielka tablice:D

Gość HA LOOOOOO
kciukiem to mama wyksztalciuch:Pnic nie poszlas po rodzicach;)

Gość HA LOOOOOO
kciukiem to mama wyksztalciuch:Pnic nie poszlas po rodzicach;)

a co wam szkodzi wpisac tytuł przed... :-P kto to sprawdzi? a dowartościowanie rodziny po śmierci kmiotka będzie :-D