Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooosofsosofff

Za granicą kobieta na budowie nikogo nie dziwi. Czemu polki nie.....

Polecane posty

Gość ooosofsosofff

Czemu polki nie walczą o to aby również kobiety chodziły na budowy?. Można by dzięki temu przełamać stereotypy :)

Gość w Polsce to przeciez
przerbioano w latach 40-50 - kobiece trójki murarskie, przodownice pracy

Gość hehe moja mama jakieś
20 lat temu była kierownikiem na budowie, ale zrezygnowała po pewnym czasie bo musiała dojeżdżać jakieś 70 km do pracy w dzieci były małe, raz opowiadała jak jednego pijaczka zwolniła (przychodził nawalony do pracy) i jak ją wyzywał

Gość równo pokrojona świnka
gdzie "za granicą" ??? Bo w UK baby nie pracuja na budowach

Gość ja ( architekt) pracowałam
było to niezbedne do uprawnień budowlanych. Wiekszosc moich koelzanek tez pracowała.

Gość enaela
oj guciu...nie jestes na bieżąco .Budowlańcom to juz tylko rumunki pozwalaja sobie chleb kupować.Kobiet (zwłaszcza polek) nie zatrudniają na budowach bo...bo by wydajnosc spadła hihi.Każdy by chciał ; kielnie podać a i w wiaderu zamieszać.Jestem całkiem dobrym fachowcem jesli chodzi o ocieplenia,regipsy ,panele i ogólnie wykonczenia pod klucz.Sama syna uczyłam fachu i dzis jest majstrem na budowie a ja ...tylko jak jakaś damska ekipa sie zbierze to prace załapie.

Ja pracuję często z ekipą przy wykończeniach. Ocieplenia zewnętrzne i elewacje. Na początku chłopaki świrowali, ale już się przyzwyczaili, że ja tam jestem do roboty, nie od biegania im po piwo i fajki. Podrywać też nie podrywają, raz któryś mnie klepnął w tyłek, to dostał z pięści i się skończyły amory w pracy. Tylko stawkę dostaję o połowę mniejszą.

no bo na tym polega rownouprawnienie - masz zapiepszac jak chlop za polowe mniejsze pieniadze z racji tego ze nie masz smierdzacego dyndla miedzy nogami

Gość jeśli pracowałaby jak chłop
to tyle by też zarabiała