Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gośkaaaa

czy wasze dzieci też się

Polecane posty

co robić w takich sytuacjach?mojemu 10 miesięcznemu dziecku przytrafiło się to wczoraj,myślałam że zemdleje tak się wystraszyłam:(po chwili juz było ok:)ale co robić jak się powtórzy?

Gość Marcyśkkaa
Co się stało Twojemu dziecku?

Gość Marcyśkkaa
A, o to chodzi.Jeszcze kilka razy na pewno dziecku to się przytrafi...niestety.Moja córka miała z 5 razy :(

Onanizują?Jeśli miałaś to na myśli,to spokojnie nie panikuj,mam syna i córkę w różnym wieku i jak mieli tak ok roczku miałam to samo.Byłam przerażona,ale teraz juz wiem że dzieci poznają swoje ciałko i jeśli coś sprawia im przyjemność to wracają do tego.Z wiekiem to minie,ja już mam to za sobą:)

bawiła się grzecznie z siostrą,coś tam jej nie pasowało więc zaczęła płakać..i tak jakby na filmie wcisnąć pauze się zawiesiła i zaczęła robić się sina,więc ją potrząsnęlam i już było ok,ale strach nie dawał mi spać..

Tak , tak się zdarza , kiedyś wpadałam w panikę , ale lekarz doradził żeby być spokojną i przytulać dziecko:) przy płaczu tak się zdarza, że chwilkę nie oddycha :(

widzisz nie było sprecyzowane pytanie,dopiero doczytałam jak juz umieściłam post:)haha Jeśli chodzi o płacz beż powietrza,to też to znam.Mój syn tak się zapowietrzał że miał aż sine usta,straszny widok.Dopiero po czasie wydawał z siebie głos!Szczyp po pietkach,lub oklepuj plecy,musisz zwrócić jej uwagę na coś innego

napewno się przestraszyła, to straszny widok , jeszcze siostra bedzie się bać że to przez nią , musisz teraz wytłumaczyć, że tak czasem się zdarza przy płaczu, my same wpadamy w panikę, nie ma się co dziwić dziecku

Gość Marcyśkkaa
Dziecko nie radzi sobie z oddechem..zaciągnie powietrze i nie potrafi wypuścić.Moja córka jak zaniosła sie pierwszy raz ,to myślałam ,że dostanę zawału.Tylko nie zwracaj z bardzo una to uwagi ,kontroluj ,ale tak żeby dziecko nie wiedziało ,.bo moze zacząć to wykorzystywać :(Jak się zaniesie to spokojnym głosem uspokajaj.Mojej małej pomagało jak dmuchnęłam jej w usta.

Gość Marcyśkkaa
Z wiekiem dziecko nauczy sie kontrolować oddychanie. Może w przypadku Twojego dziecka był to jedyny przypadek.

tak , mam troje dzieci 8 lat ,6 lat i 2 latka , temu najmłodszemu to się zdarza, co starsi już dawno z tego wyrośli :) nie martw się

ja dwa dni temu trafiłam do szpitala!! mały zaczą płakać bo się uderzył(ma 8 miesięcy).. też się zanosi strasznie.. nagle zrobił sie siny, sztywny i nie oddychał! później zaczeły sie drgawki.. dostał wlewke doodbytniczą i stracił przytomność.. naszczęście pogotowie przyjechalo.. masakra.. miesiac temu miał podobnie ale to bylo od goraczki tzw drgawki gorączkowe.. a ten przypadek teraz to straszny był.. i własnie od tego ze dziecko sie zanosi i jest niegotlenione.. uważajcie najlepiej bo z tymi drgawkami to jeszcze gorzej wygląda!! to podobno mija jakos do 3 czy 5 roku życia..

Gość Marcyśkkaa
Patrycja ,ale drgawki gorączkowe to jest coś innego. Też to przerabiałam :( dzięki Bogu ,że to minęło

tak tak to od gorączki.. ale od niedotlenienia przez właśnie zanoszenie sie dziecka placzem mogą drgawki też sie pojawić.. mózg tak reaguje poprostu ze dziecko sie zawiesza a później trzęsie.. brrr.. jak sobie to przypomne to nan gąsią skóre.

i wyglądało to bardzo podobnie ale po tym pierwszym razie doktor mi przepisał wlewki doodbytnicze własnie na drgawki jak by sie pojawiły.. i jak juz zaczą si trząść to mu podałam i padł wiotki i nieprzytomny.. to działa jak relanium.. tak mi powiedział ten lekarz z pogotowia co przyjechał.. ale po ok 2 minutach sie obudził taki biedny bladziutki.. i zachowywał sie jak by nic sie nie stalo

Gość no i????
Patrycja trzeba było jeszcze więcej papierosów palić w ciąży ........

Mojemu synkowi się to ostatnio przydarzyło, co najlepiej robić w takiej sytuacji, żeby oddech mu wrócił? Słyszałam żeby lekko potrząsnąć lub poklepać po plecach. Albo dmuchnąć, ale ktoś to już tu pisał. Coś jeszcze?

Gość albabetaomega
ja też słyszałam, że trzeba delikatnie dmuchnąć dziecku w usta.