Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dear Warszawiacy

Przygotowałem dla was bardzo pozyteczną stronkę z pogodą

Polecane posty

Gość Dear Warszawiacy

Zebrałem w bardzo prostym pliku html 3 najbardziej dokładne serwisy pogodowe dla Warszawy. Można oczywiście zmienić dla innych miast - (zmiana końcowki linkow w pliku). Jak z tego wygodnie korzystać? najlepiej zapisać sobie taki plik html na pulpicie komputera. klikacie ikonke i macie pogodę ze szczegółami słońca, deszczu, prędkości wiatru, mniej więcej o jakiej porze dnia będzie padać i ile stopni będzie w poszczególnych godzinach. Na dole jest projekt grzmot, który pozwala na bierzaco śledzić zagrożenia takie jak burze, silne wiatry itd. W tym projekcie macie animacje ze wskazaniem przemieszczania się burz, gdzie dokładnie były na przykład 20 minut temu i w którym kierunku się przemieszczają. Możecie wyliczyć za ile czasu do was dotrą. Skład: 1. - GIS Meteo - dośc trafna prognoza. 2. - ICM model UM - Instytut meteorologi opracowanie Uniwersytetu Warszawskiego - swietna rzecz. Szczegółowe wykresy temperatury normalnej i odczuwalnej, chmur, wietru, opadów. 3. Wyżej opisany projekt grzmot w trzecim okienku na dole strony. Tu jest link do strony. http://www.x-proxy.xorg.pl/pogoda/meteo.html Możecie sobie ten plik zapisać na 2 sposoby: Sposób1: Po otwarciu strony w przeglądarce wybieracie na górze menu plik i zapisz stronę. Sposób 2: Na pulpicie otwieracie nowy plik tekstowy, nadajecie mu jakąś nazwę np.meteo. Teraz na stronie internetowej z pogodą naciskacie prawy klawisz myszy i z menu wybieracie podgląd źródła. Zaznaczacie treść źródła kursorem myszy i kopiujecie do schowka. następnie wklejacie do pliku tekstowego, który utworzyliście na pulpicie. Teraz już wystarczy tylko klikać ikonke na pulpicie. Pozdrawiam, Umilacz kafeteryjnego życia.

Gość miniooowaa
ja chcę dla krakowa :D :p

Gość Dear Warszawiacy
Zaraz zobaczę czy w spisie jest Kraków.

Gość Dear Warszawiacy
Proszę bardzo. Jest Kraków. W linku zamiast końcówki meteo.html wpisz meteokrakow.html

Gość miniooowaa
dziękuję ;) mam nadzieję, że to nie jakaś ściemo-zawirusowana strona :D

Gość miniooowaa
o :D działa, fajnie :D 😍

Gość Dear Warszawiacy
Kod html jest jawny, więc widać co jest napisane.

Gość miniooowaa
ja się nie znam :D grunt, że działa :)

Gość Dear Warszawiacy
up_:)

Gość krakowiana
Fajne i przydatne. Ciekawe, czy się sprawdza?

Gość Dear Warszawiacy
Dziękuję za docenienie. Na teraz dobra prognoza się przydaje każdemu. Przynajmniej wiadomo czego się w poniedziałek spodziewać :)

Gość aniusiaaaaaa
fajnie ;)