Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kogogminipulpoip

Co jest powodem wiary ludzi w bogów?

Polecane posty

Gość kogogminipulpoip
Jaka pogarda na wstępie? Doszukałam się absurdu i przedstawiłam to w żartobliwy sposób ot co

Gość nie zrozumiał bo mieszka
za granicą. niuanse języka polskiego są mu już nie znane

Gość kogogminipulpoip
Resumator, nie wątpliwe, dlatego chyle czoła.

Gość kogogminipulpoip
To była oczywiście ironia.. Cieszę się że są i wierzący na temacie, szkoda że jak zwykle trzymają najwyższy poziom chamstwa :)

Gość zeby takie trolle
najwyzszy poziom chamstwa trzymają jak zwykle buraki niedowiarki! "Doszukałam się absurdu i przedstawiłam to w żartobliwy sposób ot co" ty się doszukałas? przeciez sama o to pytasz wiec jak mozesz jednoczesnie coś przedstawić? w szkole jeszcze tego nie pojełas ze osoba przedstawiajaca to ta ktora na dany temat wie najwiecej? w ogole chyba głupieje, rozmawiam z niezrównowazonym gimgównem :O 🖐️

Gość dla jednych powazny
dla drugich nie. nie nauczyła mamusia tolerancji dla inaczej myślących?

Gość kogogminipulpoip
No to spierdalaj. Co się stara prukwo zalisz. Paszol won nikt cię siłą nie trzyma

Gość na szacubek trzeba
sobie zasłużyć. tolerancji powinno uczyć się od dziecka

Gość zeby takie trolle
ojej dzieciaczek sie zdenerwował? takie agresywne głupie niewiadomo co powinni trzymac w klatkach, no ale juz spadam faktycznie :)

Gość na szacunek trzeba sobie
zasłużyć, żeby go mieć...

Gość kogogminipulpoip
Ja się zdenerwowałam? Próbowałam okazać krzte kultury zwracając się do was ale tego za wiele, spójrzcie na wasze pierwsze posty w tym temacie obelga za obelga. Zastanawiam się czy wychowała was świnia czy wychowaliście się w chlewie. Pozdro

Gość kogogminipulpoip
Zamykam chcecie to się katolickie zacofance bez kultury produkujcie dalej mnie tu już nie ma

Gość fhfghfgh
spierdalaj pokrako

"Na szacunek trzeba zasluzyc" - Bardzo trafne! I przeczytajmy jeszcze raz pierwsze frazy tego tematu i zrozumiemy dlaczego autorowi trudno okazac szacunek. Choc dzieki naszej tolerancji staramy sie zrozumiem jego wewnetrzne pobeltanie.

Gość ale ty twierdziłes że
to on nie okazał szacunku tylko sobie zazartował. odwracasz kota ogonem

Gość dffrgyyuhii
dziecko drogie juz sam twoj temat emanuje brakiem kultury wiec najpierw jej wymagaj od siebie

Gość posty ojca założyciela
sa kulturalne.

Zle Pani zaczela, autorko tego tematu. Teraz traci juz Pani kontrole nad soba. Mysle, ze podjecie tego tematu bylo dla Pani zbyt trudne.

Gość jak się nie umie
dyskutowac to się atakuje dyskutanta.

odpowiedz na pytanie jest prosta W momencie zaistnienia nasladownictwa w formie kultury zaczęło powstawać coś co nazwano w latach 70 memem. Memy podlegają ewolucji (ale na innych zasadach niz organizmy). Mem boga jest nośny. Wyjaśnia sprawy do tej pory niewyjasnialne (pory roku, zachody słońca itp). Wzbogacony o wizję życia pośmiertnego był dla ludów pierwotnych bardzo atrakcyjny. Z biegiem czasu mem stawał się coraz bardziej bogaty. Pozostaw dziecko bez możłiwości zetknięcia się z tym memem a zauwazysz, że nie jest on przyrodzony. Przyrodzony jest jedynie lęk przed zagładą, który jest wspaniałą pozywką Aha, żeby nie było. Mem boga wyewoluował prawdopodobnie niezależnie w kilku miejscach.

no tak, nie ma dowodu, że nie wyewoluował powiedzmy w afryce i przeniosł się do europy. Po prostu zakłada się, że wyewoluowal niezaleznie :) W wielu z nas jest sporo zwierzaka. Nie potrafimy pogodzić się ze śmiercią, nie potrafimy pokochac dziecka z adopcji. Masa zachowań "normalnych" jest pokłosiem atawizmów

Do: kogogminipulpoip - autorki tego tematu. Przed chwila znalazlem Pani riposte w innym temacie na tym forum. Zaburzonemu psychicznie chlopakowi zadaje pani pytanie " dlaczego nie popelnisz samobojstwa?'". - Z Pania jest gorzej niz myslalem. To nie tylko prymitywizm. To ogromny duchowy zamet.