Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maamammama.

problem z zebem u dziecka,poradzcie

Polecane posty

Gość maamammama.

czy dentystka miala racje?? mojej corce zrobila sie dziurka w mleczaku,troche podeszla ropa.Dentystka zrobila jej wiec wieksza dziure zeby ropa wyleciala i stwierdzila ze niema sensu dawac plomby bo to i tak mleczak i ze sam wypadnie.Kazala tylko corce po jedzeniu dokladnie go czyscic z resztek jedzenia.No i tak tez robila ale zab zaczal ja pobolewac,potem coraz bardziej az sie zaczal wykruszac.Dzis wykruszyl jej sie ostatni kawalek i zostala sama dziura ale z korzeniem.Czy teraz sam jej ten korzen wyleci??? wizyte mam na poczatku pazdziernika.Mialyscie podobny przypadek???

moja córka tak miała ale zanim sie wykruszył to trzeba było usunąc bo stan zapalny sie wdał. A co do twojej córki to chyba wychodzący stały ząb wypchnie korzonek.

Gość maamammama.
tzn niewiem czy to korzen bo rzekomo mleczaki korzenia nie maja.Ale jakas tam pozostalosc z dziurze zostala.I zastanawia mnie to czy to normalne ze nawet plomby jej nie dala.y

Moja młodsza siostra niedawno też miała ropę (mleczak) i dentystka jej ząb wyrwała by jej nie bolał.Na stomatologi się nie znam,ale uważam że nie powinno być dziury bo może dojść do zapalenia.