Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwwwws

Wstrzęmieźliwosc seksualna to jedno z najgorszych zboczeń

Polecane posty

Gość Retys
Bredzisz jak potłuczony/a

Gość to Twoje zdanie
:D

Gość Czerstwy Leszek
łitam, bez przesady. Moja luba była oświadczyła, że seks nie jest tym, czego w życiu pragnie. Rozstaliśmy się w pokoju i spokoju i wzajemnem zrozumnieniu.

Gość wwwwwwwws
to wbrez naturze człowieka, gdyby wstrzemiezliwosc setki tysiecy lat temu to by nas tu teraz nie było, albo zwierzeta- widzial ktos malpe ktora nie chce sie ruchac?

Gość gorgo
wg klerow ludzie maja byc bloniasci do slubu a potem rodzenie stada dzieci i dozywotni celibat

Gość campanile
św.augustyn żalowal ze ludzie nie rodzą sie jak ziarno z zasiewu ręcznego --wg klerow ludzie powinni rozmnazac sie bezplciowo

Gość no nie! jestem
zboczona:O!A szkoda ze "muszę" być bo uwielbiam sex:) ale smakował mi z facetem na którym mi b zalezało,i chyba dlatego tak było.

Gość Anonimowo123654
Seks jest powodem plotek, kłótni, rozwodów, depresji, samobójstw, zabójstw i gwałtów. Prowadzi do niechcianych ciąż, niechcianych romansów i niepożądanych sytuacji społecznych, skutkujących w przeróżnych innych grzechach, takich jak zgorzkniałość, nienawiść, złośliwość i zemsta. Seks po za przyjemnością niesie też za sobą wiele sytuacji wymienionych powyżej, w czasach starożytnych przykład Heleny trojańskiej gdzie spór o nią doprowadził do wojny między dwoma państwami. Wszystko musi mieć umiar, a wstrzemięźliwość pomaga w kontrolowaniu własnych pragnień i zachowań. Np witaminy są zdrowe ale jeżeli weźmiesz 30 tabletek na raz to co najwyżej skończysz w szpitalu albo skończy się ostrą biegunką

Gość może zdefiniujmy pojęcie
wstrzemięźliwości. Jak widać, dla niektórych mylnie oznacza całkowity brak aktywności seksualnej.