Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoczynnosc

jaki krem do bardzo suchej skory

Polecane posty

Gość niedoczynnosc

Moze ktos ma ten sam klopot i bedzie wiedzial co robic... mam chwile po 30tce i od 6 mcy biore eythyrox 75, skora mojej twarzy zwariowala, pojawily sie zmarszczki doslownie wszedzie i nie mam pojecia jak to spowolnic, bo kremy, ktore maja nawilzac natluszczaja, te przeciw pierwszym zmarszczkom zapychaja pory a skora nadal jest bardzo sucha i nie wiem gdzie szukac pomocy, bo na necie nie ma inf jak postepowac w przypadku hashimoto.

Gość idiotyzm, przez Ciebie tyle
nawilżanie od srodka przede wszystkim, np. kwasy omega 3,6,9, ryby, orzechy itp krem z alantoiną możesz jakiś, albo może w ogóle alantan (w aptece są) w kremie np. na noc, ale to byś musiałą poczytać ulotkę czy tak można olejek z wiesiołka na niektórych dobrze działą

Gość mam sucha skore
i wlasnie natluszczajace kremy najlepiej mi pomagaja. Zwlaszcza o tej porze roku, bo gdy jest cieplo to wole nawilzajace, lekkie mazidla. Ale na noc smaruje sie oliwkowym Zaji. Z tej samej serii mam balsam do ciala.

Gość nie robcie tego błędu co ja
ja Ci polecam Oeparol Femina, ale on ma w sobie olej lniany też i nie wiem czy zanim byś nie zastosowała to musiałabyś z lekarzem pogadać bo z tego co mi wiadomo (ale lekarzem nie jestem) olej lniany jakoś tam na hormony wpływa, a to jest dobry suplement diety na skórę, włosy, paznokcie. z kosmetyków polecam krem brzozowy - ten klasyczny, zwykły, z tym, że jest bardzo tłusty, na noc się chyba najlepiej nada. firma wprowadziła też lekką wersję, ale jej nigdy nie stosowałam, na pewno mogę polecić ten tłusty. chodzi o firmę sylveco.

Gość kartcha111
Bzdura jeśli tłuste kremy to tylko na mokrą skórę po toniku na przykład można tez stosować oliwe z oliwek taka kuchenną albo olej arganowy i robić co jakis czas pilling enzymatyczny - ale podstawa to nie myć buzi wodą z mydłem a kosmetyki nawilżająco/ natłuszczające kłaść na wilgotną skórę plus suplement typu kolagen

Gość Martisiasiusiaaaa
Robisz wywar z siemienia lnianego, z ktorego pozyskujesz substancje galaretowata, ktora po odcedzeniu od nasion nakladasz na skore.mto mozna rowniez pic. Filmiki z przepisem masz na youtube. Poza tym stronka www.nuzeniec.pl, krem Bao Zhi Tang. Swietnie, ale to SWIETNIE nawilza i koi skore sucha, szczegolnie, jak trzymany jest w lodowce. Moja znajoma leczyla tradzik rozowaty preparatami z tej strony i uzywala m.in. Tego kremu. Krem zakupilam rowniez ja i jestem MEGA ZADOWOLONA!

Gość kartcha111
No i wszelkie oleje naturalne od tego z siemienia lnianego do oliwy - jedź je i wcieraj w skórę

do jakiegoś zwykłego, lekkiego kremu nawilżającego możesz dodawać odrobinę kwasu hialuronowego też. no nie wiem, czy na mokrą skórę to tak dobrze, u mnie się w każdym razie nie sprawdza taka metoda.

Gość kartcha111
To zależy może masz cerę mieszaną? I nie mówie tu o skórze mokrej od wody ale nawilzonej tonikami bądź chusteczkami nawilżającymi

Gość Miminkaola
Po pierwsze, to krem tlusty zatyka pory i w zaden sposob nie nawilza skory, tylko ja natluszcza, co nie ma nic wspolnego z nawilzeniem. I nie ma to znaczenia, czy jest aplikowany na sucha czy mokra skore.

Gość krem tłusty tworzy osłonke na
skórze która zmniejsza parowanie, czyli woda zostaje w skórze...

Gość Miminkaola
A tym samym nie przepuszcza tlenu, co powoduje jego niedobor w skorze i skutkuje szybszym starzeniem i wysuszaniem..

Gość Miminkaola
Tluste kremy NIE SA uzywane do profesjonalnej i prawidlowej ochrony i pielegnacji skory!

Gość niedoczynnosc
ostatnio uzywalam eveline z kwasem hialuronowym ale twarz mi sie po nim klei a zmarszczki jak byly tak sa, denerwuje mnie to ze nie ma specjalnych kremow dla niedoczynnosci, stosuje plyn miceralny pharrmaceris i on troche koi ale i wysusza, siplementow nie biore bo obciazaja watrobe

Gość kartcha111
Miminkaola to jaki w takim razie krem nawilżający do suchej skóry polecasz? Jaka pielengnacja?

Gość kartcha111
Bo mam suchą cerę i wszelkie nawilżające kremy mi nie pomagają

"Miminkaola A tym samym nie przepuszcza tlenu, co powoduje jego niedobor w skorze i skutkuje szybszym starzeniem i wysuszaniem.." kolezanko, pomyliło Ci się coś! Ty mówisz chyba o olejach mineralnych! oleje naturalne tak nie działają, one się wchłaniają w skórę!

Miminkaola Zresztą gdyby było tak jak mówisz, to skóra tłusta by się starzała szybciej niż sucha, a jest dokładnie na odwrót :)

skóra sucha jest sucha dlatego że nie ma natłuszczenia, i woda ucieka ze skóry szybciej, więc ją trzeba natłuszczać, oprócz nawilżania

Gość Miminkaola
Zaden olej nie wchlania sie w skore! O czym Ty piszesz? Olej, to olej. Woda, to woda. Kwas, to kwas. Lod, to lod itd. Olej natluszcza, pozostawia dlugotrwaly film na skorze. Byc moze oleje mineralne dostarcza pewnych witamin dla cery, ale olej, to wciaz olej.

Gość kartcha111
No więc się pytam jaka pielegnacja dla skóry suchej Miminkaola?

Gość kartcha111
Masz jakąs odpowiedz czy to tylko takie gadanie skiepane z wikipedii?

Miminkaola po tym co przed chwilą napisałaś jestem już pewna, że nie masz zielonego pojęcia o tym, o czym nam piszesz... :O autorko, jestem posiadaczką skóry na twarzy co prawda mieszanej, ale atopowej, a co za tym idzie bardzo skłonnej do przesuszeń i do nadmiernego rogowacenia. ja Ci polecam to, co napisałam, kwas hialuronowy bardzo polecam, najlepszy jest ten trójcząsteczkowy w żelu, taka jest moja opinia, i jest dość tani i bardzo wydajny. jeśli masz rossmanna w okolicy, to wypróbuj też krem z alterry niebieski, bezzapachowy, bardzo fajny produkt, za tę cenę naprawdę świetny, kosztuje około 10 zł

Miminkaola i proszę nie wprowadzaj tutaj zamętu, nie siej błędnych informacji 🖐️

Gość niedoczynnosc
zanim zaczely sie klopoty z tarczyca wystarczal mi krem nawilzajacy, bez znaczenia producent byle by zmieniac co trzy miesiace a teraz nie dzialaja ani nawilzajace ani natluszczajace, odczuwam dyskomfort i koniec

Gość Miminkaola
Pielegnacja skory, to nie tylko wklepywanie preparatow w skore, ale przede wszystkim odpowiednia dieta, bogata w nienasycone kwasy tluszczowe, kwasy omega, WODE (duza ilosc), produkty bogate w witaminy z gruby B, witamine E oraz A (ilosc ograniczona). Kremy niestyty nie zawsze dadza rade problemowi, jaka jest sucha skora. Oczywiscie znajdzie sie kilka swietnych preparatow, jednak nie beda one wystarczalne. Mozna poddac sie zabiegom takim, jak dotlenianie skory, czy wprowadzenie ampulek witaminowych gleboko do skory plus jej nawilzenie.

dobry krem tłusty owszem zostawi warstwę, natomiast nie będzie to dyskomfort. na zimę jest to wręcz wskazane by chronić skórę.

Gość kartcha111
Ja mieszam krem przeciwzmarszkowy nivea z olejem arganowym i jak na razie jest git

Gość kartcha111
i krem z rossmana też miałam ale jednak dla mnie zbyt przesuszający

przy hashimoto niestety dieta ma mały wpływ na stan skóry, w każdym razie mniejszy niż u człowieka który ma hormony w normie, taka choroba