Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoczynnosc

jaki krem do bardzo suchej skory

Polecane posty

Gość tratna
Przetestujcie sobie Krem Medilan HB. Kojarzycie? Łagodzi podrażnienia, regeneruje skórę, zapobiega zwędzeniu - intensywna pielęgnacja suchej skóry. W moim przypadku środek sprawdza się doskonale, tak więc warto sprawdzić i u was. Sama wiem jak trudno jest znaleźć naprawdę dobry kosmetyk do suchej skóry - niestety.

Myślę, że najlepszy będzie jakiś nawilżający, ale żeby nie zapychał porów.... najgorsze co może być to walić na twarz tony natłuszczającego kremu,który zatka wszystkie kanały i potem nasza cera wygląda sto razy gorzej.

Gość erzecznik_Decubal
W takim przypadku pomocne mogą okazać sie dermokosmetyki firmy Decubal, stworzone z myślą o suchej i bardzo suchej skóze. Są bezzapachowe i pozbawione barwników. Zachęcam do zapoznia się z konkretnymi produktami http://decubal.pl/produkty jak również do zadawania pytań :) Pozdrawiam, eRzecznik Decubal

ja akurat mam cerę atopową która jest podatna na wszelkiego rodzaju sytuację np:zmiany temperatury ,nawet muszę uważać aby nie jeść za ostre potrawy zaryzykowałam i kupiłam produkt właśnie Decubala -są niedrogie żel do mycia i vital krem do twarzy jak na razie nie mam żadnych zaczerwieniem a ten zestaw łagodzi mi podrażnienia twarz wreszcie nie jest zaczerwieniona.

Gość drażetka111
A czym wyróżnia się Decubal spośród innych dermokosmetyków dostępnych w aptekach? Jest ich tak duży wachlarz, że nie wiem czym mam się kierować, a mam naprawdę poważne problemy z wysuszoną skórą. Pani w aptece nie potrafiła mi doradzić, a nie chcę wydać pieniędzy na coś niewłaściwego

Gość Dodońcia
Na pewno są bezzapachowe, a im mniej dodatków tym lepiej, bo mniej podrażniają. Ja np. używam olejku pod prysznic Decubala i jest bardzo fajny. Myje, skóra jest miękka, nie ściągnięta jak po żelach, nie ma zapachu, ale producent dołączył do opakowania saszetkę zapachową, która można dodać do kosmetyku. Po drogeryjnych żelach robią mi się takie suche zaczerwienione miejsca głównie na ramionach, a po tym żelu tego nie ma, wręcz zagoił te, które były.

w moim przypadku ten krem to wielka ulga proponuje wejść na stronę Decubal i poczytać firma ma duże doświadczenie w dermokosmetykach co się potwierdza na mojej twarzy.

Gość aneta_33
ja jestem zadowolona z mojego kremu do twarzy decubal, z linii dermokosmetyków, żadnych niepożądanych efektów, znaczna poprawa wyglądu skóry w stosunkowo krótkim czasie ;)

Gość Manka.
Do bardzo suchej skóry polecam krem Yasumi Liquid Dream Hyaluron Cream. Jest rewelacyjny, doskonale nawilża skórę i dobrze się wchłania. Przetestowałam już wiele kremów, ale ten zdecydowanie najlepszy.

Gość gość
ja metodą prób i błędów wyleczyłam swoją skórę a wpadł mi w ręce zestaw Decubal -pianka do twarzy i krem Face Vital po używaniu takiego zestawu skóra nie jest już zaczerwieniona jak dawniej.

Gość gość
ja lubię krem zaraz po użyciu pianki. Fajny duet, polecam ;)

Gość gość
no tak taki zestaw Decubal pianka i krem nawilżający to mój zestaw ratunkowy co jakiś czas mam suchą skórę i taki zestaw pomaga ją przywrócić do normalności.

na suchą skórę Decubal jest rewelacyjny, sama używam większości kosmetyków z tej linii i mam ich sporo do odpsrzedania,mój mail kamila.tyszkiewicz@vp.pl

Gość gadzior
Na pewno coś od Hildegard Braukmann, czyli jakiś, naturalny kosmetyk. Przy nich po prostu na pewno nie będziecie mieli żadnych problemów - efekty powinny się z czasem zdecydowanie pojawiać. W moim przypadku zmiana była ogromna.

Gość petrosz
Przedmówco - konkretnie Krem z melisą do cery suchej HB. Powinno pozytywnie to podziałać na podrażnienia, skóra powinna się zrobić gładka, odzyskać blask. Oczywiście takich efektów można się spodziewać dopiero dzięki systematycznemu stosowaniu.

Ja ostatnio trafiłam na świetne masło do ciała, o takie: https://magvita.pl/50-masla-do-ciala marki BANABAN. Nawilżam nim skórę już od jakiegoś czasu i powiem szczerze jestem bardzo zadowolona.Ja stawiam teraz tylko naturalne kosmetyki, bo wiem że dzięki nim nie podrażnię skórę,a mogę jej jedynie pomóc odzyskać świeżość. Jednak trzeba zauważyć, że każda skóra jest inna i nie zawsze pasuje ten sam kosmetyk.

Gość Aliszja_23
Po pierwsze to nawadnianie od środka, a kremyu też ważne, ale jak organizm nie bedzie nawodniony, to nic nie pomoże. Ja stawiam na kremy z filtrem i najczęściej kupuję w aptece. Nigdy nie zawiodłam się na Vichy, według mnie bardzo dobra marka kosmetyków.

Gość Alwira
Mam dość problematyczną cerę i jeśli chodzi o krem do twarzy bardzo długo szukałam takiego, który będzie spełniał moje oczekiwania. I tak w końcu trafiłam na krem z Farmony https://farmona.pl/produkty/pielegnacja-twarzy/ odpowiada mi jego konsystencja, to jak pozytywnie wpływa na moją cerę. odpowiada mi też cena kremu :)

Gość gość
KREM WITAMINOWY DO CIAŁA powinien wam pomóc, chodzi mi o kosmetyk od Hildegard Braukmann. Świetna sprawa, cera robi się naprawdę gładka, widać zmianę, ale wiadomo też, że fajnych efektów można się spodziewać dopiero przy systematyczności.

Gość gość
Da się. KREM WITAMINOWY DO CIAŁA HB - stopniowo, ale pomaga. Z czasem wygląda to tak, jak u mnie. W sensie - nie ma żadnych śladów, tj. cera robi się normalna, przyjemna w dotyku, pozytywnie odmieniona, a przy moim stanie wcale nie jest to proste. Kluczowe znaczenie ma po prostu podejście do tematu.

Gość gość
Krem witaminowy do ciała HB. Pomaga. Skóra robi się zdecydowanie delikatniejsza, zdrowsza, w lepszej kondycji i pozytywnie odmieniona. Mocno się napracowałam nad uzyskaniem takiego efektu i przynajmniej na razie jest ok. Systematycznością można zdziałać cuda.

Gość gość
KREM WITAMINOWY DO CIAŁA od HB - do cery suchej idealny. Skóra zrobi się zdecydowanie gładsza, będzie w lepszej kondycji - tutaj solidna pielęgnacja dobrymi kosmetykami ma naprawdę duże znaczenie. A im dłużej z tego korzystacie, tym bardziej to widać.

Gość gość
Kremy sprawdzają się tylko doraźnie i nie poprawią trwale kondycji naszej skóry. Dużo lepiej działają zabiegi w profesjonalnych gabinetach kosmetycznych. Ja staram się chodzić regularnie na zabieg rewitalizacji do Akademii Medycyny Estetycznej Ursynów. Po nim moja cera jest bardzo nawilżona, odżywiona i widać, że składniki docierają wtedy do głębokich warstw skóry.

Gość gość
bardzo dobry krem kupiłam z firmy Atopis, moja skóra zawsze była przesuszona i musiałam kilka razy dziennie smarować się kremem a.le teraz wystarczy rano i wieczorem i jest ok :)

Gość Fever3105

Wszystko zalezy od tego z czego wynika ta przesuszona skóra. Może być tak, ze będzie to wynik jakiejś choroby czyli np atopowego zapalenia skóry, wtedy bardzo dobre są emolienty do kąpieli czy do smarowania. A jeżeli np wynika ona z jakiegoś okresu czyli np pory roku jesień zima, gdzie ogrzewanie działa na pełnych obrotach to wtedy bardzo dobrze jest zrobić sobie taki zabieg regenerujący skórę. I są np takie zabiegi w gabinetach z użyciem Restylane SkinBoosters. 😉

Gość Karolina W.

Krem Relipidum+ od Ava Laboratorium, na moją skórę działa :)

Gość gość

Smaruje się kremem z wyciągiem ze śluzu ślimaka i ładnie nawilża cerę, zamówiłam sobie go ze strony warsztatpieknacomplw dobrej cenie był to kupiłam i nie żałuje. Krem delikatnie też rozjaśnił moje przebarwienia