Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoczynnosc

jaki krem do bardzo suchej skory

Polecane posty

Gość nie robcie tego błędu co ja
to polecam w takim razie ten brzozowy sylveco, ten alterry jest lekki, to potwierdzam, ten brzozowy jest cięższy

Gość Miminkaola
I oczywiscie, jak wyzej wspomniana, maseczka z substancji galaretowatej, ktora pozyskujemy robiac wywar z siemienia lnianego. Trzeba jednak mocno zaznaczyc, ze nalezy byc w tym przypadku bardzo systematycznym, aby efekty pojawily sie i utrzymaly dlugo. Do kolejnych preparatow, ktore poprawiaja nawilzenie skory, nalezy zaliczyc kolagen naturalny. On rowniez powinien byc systematycznie uzywany.

kartcha111 to Ty napisałaś o tej wilgotnej skórze? ja mam wrażenie że po prostu mi to się ślizga i się nie chce wchłaniać, fakt że krem nakładam zaraz po osuszeniu twarzy, więc i tak coś tam tej wilgoci zostaje.

Gość niedoczynnosc
ten sylveco tez dostane w rossie?

tak, nie ma to jak kopiować z innych stron :D 🖐️

Gość kartcha111
Miminkaola mam bardzo restrykcyjną dietę własnie ze względu na cerę - zero mięsa tylko nieutwardzane tłuszcze roslinne warzywa i ryby nawet owoców nie tykam ze względu na kwas. I nie powiesz mi, że natłuszczanie cery nie pomaga - mi akurat pasi i nie mam uczucia zciągnięcia sie skóry na twarzy

Gość Miminkaola
Na zime najlepszy bylby krem, ktory wogole nie zawieralby czasteczek wody, ktore pod wplywem bardzo niskiej temperatury zwiekszaja swoja objetosc, powodujac mikro pekanie/ rozsdzanie powierzchni skory.

nie widziałam go w rossie, można kupić na stronie producenta, w ogóle przez internet, i w niektórych aptekach bądź sklepach zielarskich, zielarsko-aptecznych. nie spotkałam go nigdy w drogeriach. od razu mówię, u mnie jest to ideał, szczególnie na zimę, ale niestety nie mogę gwarantować że u każdego tak samo się sprawdzi :)

Gość kartcha111
nie robcie tego błędu co ja Nakładam na wilgotną skórę ale nie taką kompletnie mokrą wklepuję i wklepuje aż sie wchłonie dla mnie akurat najlepsza metoda byleby tego toniku czy płynu miceralnego nie było na twarzy za dużo

Gość Miminkaola
Kartcha111. Oczywiscie, zgadza sie, ze czujesz pewien komfort. Jednakze jest on, okreslmy to, nieprawdziwy. Podobnie, jak po zazyciu tabletki przeciwbolowej, bol zostaje sztucznie zagluszony.

Gość kartcha111
Miminkaola czyli na zimę krem tłusty bądź póltłusty, który tak odżegnujesz od wiary

Gość Miminkaola
A zawiera on wode?..

Gość kartcha111
Miminkaola więc polecasz suplementy i kremy nawilżające? Jak tak to jakie?

Gość kartcha111
A jaki krem nie zawiera wody serio ciekawa jestem

Gość Miminkaola
Zima najlepiej jest wykonac zabieg nawilzajacy w domu, na kilka godzin przed wyjsciem. W czasie przebywania na zimnym powietrzu nie nalezy nic nakladac.

Gość kartcha111
Czyli co pilling i maszeczka nawilżająca w domu a potem na dwór przy minusowej temperaturze?

kartcha111 jak będzie chłodniej i będę używała tłustszych kremów, to wtedy sprawdzę, na takiej wilgotniejszej twarzy, jak to się sprawdzi :)

Gość Miminkaola
Kiedys, niby, nie jestem pewna - nivea dla dzieci. To byl chyba rok 2000-2002. No, ale nivea zawiera duzo parabenow, czyli skladnikow szkodzacych skorze. Ciezko jest znalezc cos bez dodatku wody, wiec dlatego nawilzanie powinno byc wykonywane na kilka godzin przed wyjsciem w niska temperature.

radze traktować z przymrużeniem oka wywody Miminkaola ;)

Gość kartcha111
Piszesz, że przy zimnym nic nie nakładac na cerę a przy ciepłym pokojowym? konkrety proszę

Miminkaola coś wiedzy liznęła, coś jej dzwoni ale nie wie w którym kościele ;)

Gość kartcha111
nie robcie tego błędu co ja e tam mam taki nastrój, że chciałabym zapędzić w kozi róg co za psuje Minikola czy jakoś oby twoja cera zakosztowała twoich rad papa

nivea jest na bazie wody, poza tym nivea zawiera olej mineralny który jest szkodliwy

szkodliwy dla suchej skóry, bo tworzy okluzję, nie dając skórze oddychać, zapycha pory, nie przepuszcza tych dobrych składników które są w nim rozpuszczone

kartcha111 trzymaj się, dobrej nocy :)

Gość Miminkaola
Nie chcialam tego pisac, ale dla Pani informacji pragne nadmienic, iz jestem lekarzem ze specjalizacja w chirurgii plastycznej i estetycznej. Mam tytul doktora od 1997 roku, wiec jesli szanowna Pani, ma jakiekolwiek zastrzezenia, co do mojej wiedzy, to prosze o konkretne podparcie swoich tez, konkretnymi dowodami. Na forum doradzam, co prawda rzadko, ale zapewniam Pania, ze moja wiedza oparta jest na wieloletnim doswiadczeniu zawodowym, ukonczonych studiach medycznych, a takze wspolpracy z najlepszymi, renomowanymi osrodkami odnowy biologicznej w Polsce, jak i za granica. Jako lekarz moge Pania zapewnic, ze wiekszosc produkowanych kremow, to preparaty, ktore nie sluza ani odzywianiu skory, ani usuwaniu zmarszczek, ani nawilzaniu. Preparaty te, maja za zadanie przyniesc dochod dla firmy, ktora je wyprodukowala. Dlatego nie podalam zadnej marki produktu, bo sama nie uzywam syntetycznych srodkow do wklepywania w skore, lecz w naszej konwersacji kladlam nacisk na sposoby naturalne. Pozdrawiam i zycze powodzenia w nawilzaniu skory.

buhahahahahahhahahah :D

Gość kaska baska
Mnie przy bardzo przesuszonej skorze dermatolog polecil krem oilatum w takiej tubce. Dosc ciezki i tlusty byl, ale napiecie skory i zmarszczki zniknely. polecam.