Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pucharek

Życie bez tarczycy

Polecane posty

Gość pucharek

Postanowiłam założyć nowy temat choć o tarczycy jest tu ich mnóstwo. Chciałabym aby w tym temacie wypowiedziały się osoby które są po usunięciu tarczycy i proszę wpisujcie tu tylko informacje na temat zmian w życiu po operacji. konkretnie: Wszyscy zainteresowani wiemy jakie są efekty uboczne zycia z chora tarczycą - niedoczynność, nadczynność, guzy etc Zbierzmy tu inf czy po operacji wszystko wróciło do normy czy skutki choroby ustapiły, jak samopoczucie, energia, libido, waga itp. Nigdzie w necie nie znalazłam takiego tematu a bardzo by się przydał takim osobom jak ja które czekają na operacje i mają nadzieje że ich życie się zmieni. Więc piszcie proszę.

Gość hulla hoop
właśnie!!! Piszcie kobiety, na mnie też czeka lekarz z skalpelem ale dopiero w styczniu

Gość I tak
Nie prawda,nikt na nikogo nie czeka ze skalpelem,chyba ze Ty tego zapragniesz

Gość to ja napiszęę.............
dostałam skierowanie na leczenie radio jodem 4 miesiące temu, jesli to by nie pomogło to operacja bo guzy ogromne i podobno konieczny jod - opinia z mojego szpitala. leczyłam się przez 1,5 roku. teraz po zmianie lekarza okazało się, że ani jod ani operacja nie jest mi niepotrzebna!!! to co każdy u nas uznawał za guzy i to ogromne okazało się w klinice, że to są blizny po pękniętych torbielach!!! dalsze badania wykazały, że się to goi. no cóż, zanim pójdziecie na operację czy radykalne leczenie poszukajcie jak najlepszych specjalistów. straciłabym tarczycę, a tak mam horomny ok i coraz lepsze usg

Gość wdk22
W moim przypadku niedoczynność hashimoto, usunięta połowa tarczycy z guzem wielkości kurzego jaja,samopoczucie lepsze, włosy lśniące wcześniej matowe, sianowate ,wypadające,libido zwiększone, waga nadal rośnie...:(

Gość pucharek
wdk22 napisz cos więcej odnośnie tej wagi - proszę. Chc tak myślę że skoro samopoczucie masz lepsze to już duzy sukces. A z waga to jednak przy hashimoto jest chyba najtrudniej to uregulować. Współczuj Ci, ja właśnie tego najbardziej się obawiam. Od kiedy pamietam muszę ciągle walczyć aby waga była taka jak bym chciała i boje się ze po operacji będzie źle....