Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ammarie

biała plamka w teczowce oka

Polecane posty

Witam! Zaczne od tego że mój facet bawił się z córką i ona uderzyła go w oko w skutek czego powstała biała plamka na oku około 2 mm dość widoczna,oko jest zaczerienione i spuchnięte,a w teczówce ta plama. Wydaje mi sie że konieczna bedzie wizyta u lekarza. Czy wiecie co to moze byc ?

Gość pyouyuput
wiesz co, mi się to kojarzy z odklejeniem siatkówki, a to grozi ślepotą. powinnaś PILNIE jechać do szpitala z dzieckiem. jak najszybciej.

Gość pyouyuput
a, sorry, doczytałam, że facet. tak czy inaczej, natychmiast do szpitala. to niebezpieczne.

dziękuję bardzo za odpowiedź ;) muszę tylko przetłumaczyć mojemu facetowi że wymaga to interwencji lekarza bo sam sie nie kwapi do tego .

Gość pyouyuput
najlepiej jak najszybciej. a widzi na to oko? powiedz mu, że im później, tym gorsze konsekwencje są. im szybciej się reaguje na takie sytuacje, tym lepiej później się to leczy, goi

Mowi że widzi ale przez mgłę, ta plamka wygląda jak chmurka na tęczówce oka, oko ma spuchnięte i obolałe. Bawił się z córką i wsadziła mu paznokieć w oko i na obszarze koloru oka tęczówki wyskoczyła taka plama. Mam nadzieje że to nic groźnego,ale wygląda na to że musimy jechać do szpitala.

Gość pyouyuput
właśnie to jest groźne, a im dłużej zwlekacie z wizytą u lekarza, tym bardziej zwiększacie szanse, że ta mgła zostanie, a nawet że straci w ogóle widzenie w tym oku, bo nie wiadomo co tam się stało. to MUSI zobaczyć okulista i to PILNIE!!! tu nie ma czasu pisać na forum, za frak go i do lekarza!!!!

I tak zrobimy, zbieramy się i do lekarza. Później napisze co to było, może ktoś bezie miał podobny problem to przynajmniej wesprze się informacją.Dziękuję za odpowiedzi :)

Gość pyouyuput
napisz, bo też jestem ciekawa :) a teraz lećcie jak najszybciej

Gość lkdhgl
o matko, jak to siatkówka to mu bardzo współczuje..