Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trutruskawka

prosze o rady

Polecane posty

Gość trutruskawka

za kilka dni moja corcia skonczy 2 miesiace a ja postanowilam sie wziac za siebie. Mam do zrzucenia 6 kg, ale tak na prawde chcialabym zrzucic 10 kg. Prosze o Wasze rady. Dodam, ze karmie piersia, ale waga ani drgnie.

Gość marylka b.
Jedyne co możesz robić gdy karmisz to ćwiczyć, bo nie wolno Ci przejść na dietę. Ale ja np. miałam tak, że jak karmiłam to waga nie chciała spadać. Jak dużo ćwiczyłam to spadła 2 kg w kilka miesięcy. Dopiero jak odstawiłam dziecko od piersi jak miało 9 miesięcy to się odblokowały hormony i poleciało więcej.

Gość iiooioioioioiooi
prosze jeszcze o jakies wypowiedzi

Gość kiedy podjąć decyzję?
Ja przez pierwsze 3 miesiące karmienia schudłam . . . 11 kg! Mimo,że w ciągu całej ciąży przytyłam raptem 10kg. Ale jadłam regularnie 5 posiłków, trzymając dietę dla matek karmiących-dostałam taką rozpiskę w szpitalu. Ogolnie jadłam gotowanego kurczaka,marchew, jabłka i ryż i w zasadzie tyle.

Gość trutruskawka
no to czemu ja nie chudne? gowno prawda z tym karmeniem piersia chyba.

Ale nie chudnie się od karmienia-a od DIETY! Napisz mi swój jadłospis-tylko szczerze.

Gość trutruskawka
wczoraj: śniadanie - 1,5 kromki chleba z maslem i pieczonym miesem (plasterki miesa pieczonego tak jak plasterki wedliny) oiad : makaron z serem i jogurtem kolacja - sledz matijas + 1,5 kromki chleba z maslem Ponadto zjadłam 2 jabkja, kilka winogron (maks 15 kulek) i kawe zbozowa + 4 biszkopty. To chyba nie jest mega duzo?

Nie liczy się ilość a jakość,a to co zjadłaś to jest kaloryczne,a mało wartościowe. U mnie to wyglądało tak: kromka z wędliną drobiową do tego kompot jabłkowy Drugie śniadanie gotowany ryż z jabłkiem- porcja mieściła się w kubku obiad gotowana pierś z kurczaka z marchewką. Podwieczorek-kisiel. Kolacja pieczone jabłko. Potem dodałam rybę na parze. Praktycznie zero cukru i zero soli. Przyprawiałam ziołami. Piłam po 3-4l wody dziennie. Do tego dużo ruchu.

Gość trutruskawka
a co u mnei jest takiego kalorycznego oprocz masła? Bo mieso pieczone to byla pieczona poledwica bez grama tluszczu, sledzia odsaczylam z oleju, makaron byl pelnoziarnisty i aldente.

Gość hmmmmmm ??????????????????????
autorko jak dla mnie to jesz za mało. Jedź więcej , dużo spaceruj :) rozbujasz metabolizm to zaczniesz chudnąć.

Gość hmmmmmm ??????????????????????
a i więcej tłuszczu np oliwa z oliwek , olej lniany

Gość trutruskawka
no to co jesc np na sniadanie?

Gość ja schudłam 14kg
Karmiłam syna przez 6 miesięcy i waga stała a ja miałam wilczy apetyt ;) ja polecam Ci dietę South Beach spokojnie można ją stosować karmiąc piersią tylko najlepiej w takim wypadku zacząć od 2 fazy żeby zbyt nie ograniczać produktów dozwolonych, dla mnie efekt tej diety jest cudowny, jedząc chudniesz :) poczytaj na czym polega i bierz się za siebie :) to nie prawda że karmiąc nie można się odchudzać akurat ta dieta polega na zdrowym odżywianiu, ja na niej schudłam 14kg w 3 miesiące efekt trwały bo mimo jedzenia mniej zdrowo już trzeci miesiąc waga i cm nie drgnęły, nauczyłam się jeść lepiej zdrowiej i regularnie. Polecam Ci bo wg zasad takiego odżywiania może jeść zdrowo cała rodzina, poczujesz się jak bys nie była na diecie.

Gość ja schudłam 14kg
a rady nie jedz ziemniaków i pieczywa nie bierz sobie do serca ;) przestaw się na ciemne pieczywo a ziemniaki raz czy dwa w tyg wystarczą, jakoś ja jedząc ziemniaki i chleb schudłam, a na śniadania i kolacje polecam jajecznice z warzywami, omlety, sałatki z kurczakiem czy fetą, najesz się a będziesz chudła.