Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RachuuCiachuu

Wielkość noworodka

Polecane posty

Gość RachuuCiachuu

Dziewczyny, chyba już zgłupiałam :O Rodzę w lutym i do tej pory myślałam żeby większość ubranek kupować w rozm. 62 cm, ale że to będzie jeszcze okres zimy i mam w planie właściwie kupić większość pajacy, długi rękaw, długa nogawka i tak sobie pomyślałam, że jak dziecko urodzi się mniejsze to nie zdąży założyć tych wszystkich ubranek, przyjdzie lato i dupa, do wyrzucenia :O Z drugiej strony, gdy kupię większość w r. 56 cm, to boję się, że dziecko urodzi się większe i już na pewno ich nie założy.. Ile miały Wasze dzieci jak się urodziły? Jakie kupowałyście ubranka?

Gość iiooioioioioiooi
kup wieksze, duzo latwiej jest ubrac dziecko w wieksze ubranka.

Rozmiar rozmiarowi nie równy... mój synek urodził się 58 cm, za chwilę kończy miesiąc i do tej pory nosi ubranka w rozmiarze 56, są i takie, że 62 mu są dobre, a nawet jeden pajac w rozmiarze 68 jest mu dobry o_O a nawet niektóre 56 są większe od 62 jak się przyłoży.

Moja miala 55 cm i rozmiar 56 byl ciut za duzy... Ja bym jednak kupila ze 3 w rozmiarze 56 i reszte 62.

Gość jhlk
Kup kilka w 56 a większość 62. Moje dzieci urodziły się 52 i 55 cm.

Gość RachuuCiachuu
Czyli jednak większe :) A ile czasu takie dziecko potrzebuje, źeby z 56 skoczyć o parę cm do 62? Tak pi razy drzwi, tygodnia, miesiąca, dwóch?

Gość kirkor
latem nie zawsze jest plus 35. W lecie nie trwa sezon grzewczy i na pewno się przydadzą ubranka na długi rękaw , np w nocy czy chłodniejsze dni wiadomo lepiej jest ubrać na długi rękaw niż w krótkim przykrywać kocem w wózeczku.

Gość RachuuCiachuu
No niby tak :) Up

Gość moj dzieci urodziły się
syn 55 cm, córka 57 cm i jedno i drugie długo nosiło rozmiar 56, który przez pierwszy miesiąc życia i tak na nich dosłownie wisiał moim zdaniem dużo też zależy od wagi dziecka moja córeczka była i nadal jest bardzo chudziutka i długa, gdy wychodziłyśmy ze szpitala ważyła tylko 2900g przy swoich 57 cm więc zapewne dlatego długo nosiła rozmiar 56

Moje dziecko urodziło się 54 cm długie (też w lutym) i przez 3 tygodnie nosiło 56 cm, potem przez miesiąc 62, a potem 68 to już dość długo. Teraz ma 8 miesięcy i nosi ubranka w większości na 74 cm, niektóre na 80 cm

młdy lutowy, dl 53 cm, 56 nosił ponad miesiąc, może nawet dłużej nie pamiętam dokładnie. Ja osobiście nie rezygnowalabym z 56 na rzecz 62. warto mieć choć pare sztuk, zawsze potem można dokupić.

Gość RachuuCiachuu
Czyli z dotychczasowych odpowiedzi wnioskuję, że i r. 56 się nie zmarnował :) A jak myślicie ile ubranek i jakie powinnam zabrać do szpitala? Ile czasu się tam przebywa jeśli wszystko jest ok? Inne mamy też proszę o dalsze podawanie rozmiarów swoich maluchów :)

zorientuj się w szpitalu. u mnie dawali szpitalne ubranka i tylko na wyjście trzeba było przynieść swoje. Co do długości pobytu chyba przeważnie 3 dni sn i 4 dni cc

Gość RachuuCiachuu
Acha.. Że dają szpitalne ubranka to nie wiedziałam :)

Moja ma 6 tygodni i mierzy juz 60 cm. Urodzila sie 55. Przytyla 2 kg. Wiec to tak szybko sie nie staje ;)

Z tymi ubrankami to nie jest tak łatwo jak się wydaje:/ Mój synek urodził się ok 52cm więc nie trudno się domyśleć że rozmiar 56 smętnie na nim zwisał.Babcia kupiła dziecku 4x portki w rozmiarze 56-nie ponosił ich nawet 3 tygodnie bo jak w pewnym momencie założyłam mu to nogawki za krótkie,gacie opinały mocno pupę i gumka odbijała na brzuszku.Nigdy też nie wiadomo jakie dziecko się urodzi duże-mój wg usg miał być jakimś mutantem jeśli chodzi o wielkość a urodził się 3450 i ok 52cm.Ja miałam po 4-5 sztuk takich na 56cm,i tyle samo z większymi rozmiarami.W tej chwili dziecko ma 85cm a spokojnie zakładam mu body gdzie na metce widnieje napis 6-9 miesięcy :D a dziecko ma za chwilę 19 miesiąc :D jeżeli chodzi o jakieś śpiworki/kombinezowny to nie mam pojęcia bo Oluś jest z kwietnia więc odpało mi kupno zimowych ciuszków dla noworodka.

Gość RachuuCiachuu
Kurczę, no właśnie, dziecko dziecku nierówne i bądź tu mądry człowieku :O