Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anitka123

Ciaża?

Polecane posty

Gość anitka123

Sprawa wyglada tak jakiś miesiac temu dostałam duphaston na wywołanie miesiaczki wystąpiła zaraz po odstawieiu, ale miałam brac go jeszcze w tym cyklu i juz 8 dzień od odstawienia i nic, piersi troche bola, małe kłucie w brzuchu. zrobiłam beta hcg, wyszlo 56 co wskazuje na 1-2 tydzień ciąży. poszłam wczoraj do ginekologa mówi ze ciązy nie widać, a zaznaczam ze ostatni stosunek odbyłam 15 sierpnia i ciąża była by na prawde widoczna. Kazal sie nie przejmować tymi wynikami, po prostu mni zbył. Wiem że to dziwne ale mogłam zajść w ciąże nie uprawiając sexu ani żadnych innych kontaktów z partnerem? duphaston pomaga zajsc w ciąże no ale to by było jakies niepokalane poczecie

Gość Apasz24
Oczywiście, przecież to od razu widać ze mamy do czynienia z zapyleniem lub z niepokalanym poczęciem ...

Gość anitka123
Rozumiem durnotę mojego zapytania. ALe jak bez stosunku tak wzrost beta hcg?

Gość Apasz24
Jeśli ginekolog powiedział że nie jesteś w ciąży to nie jesteś, koniec kropka ...

Gość anitka123
Tylko dlaczego miesiaczka nie pojawiła sie po duphastonie(co wskazuje na ciąże), i test beta hcg który daje podobno 100% procent pewnosci wskazuje na 1-2 tyzien ciazy? to jednak budzi we mnie duze watpliwosci:( ale jak mogła bym być w 1-2 tyg ciąży to nie mam na prawdfe pojecia

Gość może w lab
się pomylili i to nie twój wynik

Gość anitka123
Tak miałam usg dopochwowe, macica czysta poza macica tez nic. jeżeli stosunek był 2 miesiae temu było by juz na prawde widac tak powiedził lekarz

Gość anitka123
o pomylce nie mam mowy bo zrobilam najpierw był 20 i stwierdziłąm ze to nie mozliwe za dwa dni powtórzyłam i 56

Gość takkkkkkkk
wyglada na jakies zapylenie

Gość takkkkkkkk
wyglada na jakies zapylenie

Gość takkkkkkkk
wyglada na zapylenie

Gość anitka123
ale jak mogłam zajśc w ciąże kiedy nie upawiałą stosunku?

Gość anitka123
Zaszłam sikając w toalecie?myjąc sie w wannie? czy może jestem niepokalanie poczeta? lub zapylona przez wiatr? przecież to chore. Moze ten wzrost beta hcg jest spowodowany czyms innym?

Gość dgmara
hCG jest związkiem produkowanym wyłącznie przez komórki trofoblastu w ciąży oraz przez komórki nowotworu złośliwego. Z wyjątkiem okresu ciąży obecność hCG jest bardzo pewnym wskaźnikiem raka aż na trzy lata przed ujawnieniem się objawów klinicznych.

Gość dgmara
tak wyczytałam sorry , nie chce straszyc

Gość bul szit!
wiesz, nie jesteś w ciąży a beta hcg jest markerem nowotworowym który w przypadku zaburzeń w układzie rozrodczym wychodzi pozytywny generalnie występuje u pacjentów cierpiących na choroby trofoblastu (np. kosmówczaka) oraz nowotwory zarodkowe-nie chce cie straszyć. Jest jeszcze ewentualność,że w laboratorium popełnili błąd podczas badania ale fakt ze po odstawieniu duphastonu już 8 dzien nie masz miesiączki to coś jest nie tak .Powinnaś zmienić lekarza!

Gość anitka123
Tak wiem o tym... Tylko nie mogę znaleźć nic odnosnie tego jak hcg zachowuje się w trakcie jakiegos nowotworu? jak przyrasta? wie ktoś może?

Gość dgmara
jeżeli stosunek miałaś 2 miesiące temu , a lekarz na usg ciazy nie widzi .. to jej nie ma i tyle w temacie

Gość bul szit!
przyrasta tylko w ciązy

Gość dgmara
bul szit! jak nie masz o tym pojęcia to nic nie pisz ... bo nie tylko!! może jakieś leki brałaś , to tez może spowodować wzrost

Gość anitka123
No piekne perspektywy mam 22 lata, albo zaszłam w ciąże sikając w toalecie ( znjąc moje szczescie pewnie ojciec jakis czarnoskóry), albo mam raka. Juz nie wiem co lepsze...