Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)mądra*

byc w ciazy po raz pierwszy -zapraszam szczesliwe mamusie

Polecane posty

no penie teeraz obsika pozyga troche a potem zobaczysz jak bedzie ci miod na serce lac jak zacznie dreptac, mowic i powie ci lamana polszczyzna ,,kocham cie mamusiu,,

ja nie lize ruchow, nikt mi o tym nic nie mowil, boje sie ze jak zaczne liczyc to bedzie cos nie tak i bede sie stresowala, regularnie czuje ruchy wiec jest ok :) ide sie ubierac i lece do tego dentysty

ja wlasnie szukam na tej wsi dentysty bo jak myje zeby to sama krew i dziasla mam w oplakanym stanie. ja tez nie licze ruchow, nikt mi nie kazal a po pierwsze wieczorem jak ja ide spac to maly nadrabia caly dzien, no i rano o 5, niby jak sie 12 godz nie czuje ruchow to mozna panikowac

keysy to na pewno bylo za duzo ale teraz czytam o tym i jest napisane ze od okolo 3 tyg dzieci wieczorami czuja niepokoj i dlatego tak sie zachowuja. wkladala raczki do buzi, wkurzala sie gdy dalam smoczka, kopala nozkami i krzyczala na cale gardlo. ehh MAMA2013LUTY tez nie liczylam kopniakow ale pewnie dlatego ze ona duzo sie ruszala. za kazdym razem na ktg wykres byl zarysowany od gory do dołu. strasznie pecznial mi brzuch w ciazy, pewnie od tych kopow!:p

no wlasnie anetucha nie brakuje ci tych kopniakow teraz? to moze sprobuj karmic mala malymi porcjami a czesciej

a nie macie czegos takiego jak pogotowie dentystyczne? ciebie jako ciezarna powinni poza kolejka przyjac

keysy czesciej? :) to bym ze snu miała nici! karmienie co godzine to meczarnia dla matki, uwierz ! :) dobrze ze przesypia 5h w nocy, wstaje nad ranem, karmie ja i po tym mam jeszcze 3 h snu wiec nie jest zle ;)

a w ogole z ubrankami powiedzialabym ze jestem na styk! mam 20 par spiochow, jedna czesc sie suszy, druga brudna a trzecia to kilka par czekaja gotowe.. w internecie czytalam ze radza zaopatrzyc sie tylko w 6 par... 6 razy to ja ja przebieram w ciagu dnia! chyba ze mialabym pozwolic jej lezec i smierdziec. zaczelam uzywac wiecej sliniakow ktorych tez mam duzo to zuzycie spiochow troche spadlo. Sliniaki tylko z ceratka pod spodem bo te cale bawełniane przepuszczaja mleko i ubranko pod spodem tez jest mokre!

nie tesknie za kopniakami bo pod koniec juz mialam ich dosc ;) i nadal pamietam, ze tak bylo. łapie się nadal na pilnowaniu zeby nie uderzyc brzuchem, jestem super ostrozna w sklepie mijajac ludzi i czasem jeszcze klade sobie reke na brzuchu ;) a tam pusto hah nie spie jeszcze na brzuchu po pierwsze bo nie moge, a po drugie we snie mysle ze zgniote dziecko. nie wiem kiedy to minie ;)

cześć dziewczyny :) rozpisujecie się widzę :) mama ale z bólem to bez kolejki przyjmują miedzy pacjentami i tak jest u każdego dentysty ! anetucha zostałaś "ochrzczona" przez córkę :) poczekaj jak zacznie ząbkować utoniesz w jej ślinie :P Na środę mam prenatalne za free będę siedzieć jak na szpilkach do tego czasu :(

(nie)mądra no widocznie nie u kazdego dentysty bo jeden zostawil mnie z wizyta na srode... i tak ojezdzilam sie po najblizszych dentystacj i za 3 razem mnie przyjela i dala znieczulenie (i tak wszystko czulam bo nie zadzialalo) i dala antybiotyk w tego zeba (calkiem bezpieczny dla maluszka) i powiedziala ze jak dalej bedzie bolec to musze go wyrwac!!

mama dziwne to co piszesz, a który to ząb? dlaczego wyrwać? przetoke masz? przecież nawet w ciąży leczy się zęby kanałowo wtedy pod znieczuleniem wyciągają ci nerwa dają antybiotyk . Najlepiej wyrwać bo to nie ich ! co za debile !

bo to 8.... ja mialam wyrywac, mialam wyznaczony termin, ale dostalam @ a nie powinno sie wtedy zebow rwac, i to byla moja ostatnia @ bo pozniej to okazalo sie ze w ciazy jestem :)

Gość czekolada_mleczna
ósemki ponoć się wyrywa... oszalałam dzisiaj -> kupiłam choinkę ;D

czy wy moje drogie panny i nie tylko :P śpicie ? taka ciiiiiisza :) Czekolada dokładnie 8 sie wyrywa,może kiedyś wymyślą zeby wyciąć ich zalążki, zamrozić i będą wszczepiane jako trzecie zęby ;) zastępstwo siódemek albo szóstek :) Dostałam dzisiaj stanik ciążowy,kupiłam na allegro i jest kapitalny nie wiedziałam,że stanika można nie czuć, aż prześpię się w nim bo juz mi "dojeczki" doskwierają nocą.

a zebys wiedziala ze spalam :P musialam wziasc znow paracetamol i polozylam sie spac :) nadal boli, na szczescie mniej :) u mnie juz od kilku dni na zewnatrz normalnie mleko jest... ;/ pogoda nie zacheca do spacerow... juz chyba wole snieg niz taka mgle...

u mnie z rana jest mgła a w południe robi się przyjemnie i słonecznie :) Dzisiaj byłam na spacerze od razu lepiej sie poczułam :) chciałabym już snieg-kocham snieg :) i wtedy się robi tak klimatycznie i świątecznie :) Choinkę mam w domu rodzinnym co roku żywą. Któraś z dziewczyn pisała o wigilii u teściowej że po niej głodna wychodzi. U mnie w domu w wigilie ubieramy choinkę, puszczamy kolędy,ok 18 siadamy do stołu jest masa potraw, ciasta tak z 10 ,12 dań -tradycja, dodatkowo mojej mamy siostra z synem przychodzi na wigilie żeby było rodzinnie i wesoło -czuje się te święta. W ubiegłym roku byłam pierwszy raz na wigilii u przyszłej teściowej i pewnie niedoszłej :D dziewczyny doznałam szoku -sa to ludzie przy kasie nie muszą obrać złotówki 10x a wigilia.....mam wrażenie że ubodzy mają obfitszą. Z czymś podobnym się nie spotkałam(a w kilku domach na wigilii byłam) jak tam i byłam w ciężkim szoku.Wigilia składała się z 3 dań-barszcz czerwony,ryba z ziemniakami, bigos z grzybami - ale wypas nie? Zero tradycji, klimatu - nic:D A jak u was wygląda wigilia? kto wam przynosi prezenty pod choinkę :) ?

u nas w zeszlym roku to prezenty pod chinka sie nie miescily :D powiem szczerze ze w zeszlym roku byla to nasza pierwsz wigilia w rodzinnym domu! zawsze jechalo sie do babci i byla maaaaasa ludzi, 3 rodziny polaczone, tez mialam okazje byc w kilku domach na wigilii ale jednak najlepszy taki rodzinny klimacik :) duzo ludzi, duzo potraw, koledy, prezenty, lubie to :)

gustujemy w tym samym klimacie ;) Nie mam pomysłu na prezenty w tym roku:o Zawsze jak się siedziało w UK to można było coś ciekawego przywieźć nawet fajne kartki świąteczne kupić a teraz jakoś tak ponuro mi się to widzi :o

aktualizuje nick-------------------------imię-------------wiek------ --- -miejscowość-------tc--------plec (nie) madra----------------Agata------------28------------śląsk- --- ------------10------------? MAMA2013LUTY-----------Karolina---------22----------podka rpa ckie-------28----------CH andziulka88----------------Ania-------------24----------- łódzkie--------------9------------? szczesliwa-mmmama------------------------30------------ł ód zkie ------------?--------------? keysy2121------------------Kasia------------21----------- -mo gilno------------25----------CH izabela1000-----------------------------------24--------- --- war-maz----------38-------------? Allegrowiczka1987--------Iwona--------------24----------- -Ok .Kr aków-------15-------------? JagusiaGusia---------------Kasia------------25----------- -Lu belskie---------31-------------? Fijfijfijuu-------------------Ewelina---------28--------- -- -mazowieckie-----28-----------CH anetucha123456----------Aneta------------24----------Kent , Anglia----mamusia---------DZ Lindis----------------------Martyna----------24---------- --- --- -śl sk------------8--------------? HinskiTurysta------------Ewa--------------20------------- ---Lubuskie----------17------------? mamaanita--------------Anita--------------22------------- ---kuj.-pom-----------5-------------? XxPrzyszla_MamaxX....Magdalena........20..........swiet okrzyskie..........29..........DZ 18Karola18.................Karolina.............18.......... podlaskie...... ......28.........DZ

Gość mama_adrianka
hejka! Ja jestem w 18 tygodniu pierwszej ciąży i smutno mi to mówić,ale ciaża jest przereklamowana. Chciałabym,aby mój synek juz się urodził! ;) Najpierw mdłości,alergia,potworne kłopoty z cerą,brak apetytu,ospałośc,zmienny nastrój,teraz strach,wątpliwości,brak zrozumienia ze strony partnera i samotność w domu na L4....do tego bezsenność,bieganie do toalety kilkanascie razy na dobę,bóle kręgosłupa,brzucha,bóle piersi,rwa kulszowa....jest tego trochę...;) i czekam na mojego synunia z niecierpliwością!!!!

mama_adrianka witaj :) a wic wpisuj sie w tabelke :) na kiedy masz termin? zobaczysz, szybciutko zleci, ja dopiero bylam w 6tc a tu juz 28tc!! kazda z nas inaczej przechodzi ciaze, ale zobaczysz ze jak maly sie urodzi to zapominsz ile dla niego wycierpialas :)

Gość czekolada_mleczna
moja choinka stoi w doniczce przed domem i czeka na święta, kupiłam jodłę koreańską ma ok 120cm, fajne ma igły, bo nie kłują. święta mam najpierw u rodziców, a później u teściowej. godzina to zależy na którą szanowny mąż idzie do pracy, albo musimy wyrobić się do 19, albo o 19 zacząć - praca zmianowa -niestety- prezenty u mnie przynosi mikołaj i podobno już nawet mikołaj pytał małża, co ma mi przynieść pod choinkę :D ciąża jest nawet spoko pod warunkiem, że nic nie dokucza. a mi ostatnio zgaga spędza sen z powiek.

Ale sie rozpisalyscie probuje nadrobic heh :) Mnie normalnie myslalam ze cos wczoraj strzeli!! bylam taka zla ze nawet tu nie wchodzilam. otoz wczoraj z rana wpadla do mnie szwagierka z 1,5roczna corka, nawet sie ucieszylam ale co sie okazalo mala chora a jej mama jeszcze bardziej, pozniej wpadla tesciowa i ciotka ze swoja corka taka chora ze kaszlala na wszystkich brrr... powiedzcie mi po co przychodzic do ciezarnej jak sie jest chorym ?? myslalam ze cos mnie trali a dzis rano budze sie kichajac i z lekkim bolem gardla... pozabijam brr ;/;/ jak urodze i jak przyjdzie mi ktos chory to wypierdziele z chaty.

no nie ladnie zrobily... trzeba bylo im odrazu powiedziec zeby sobie poszly, bo moga Cie zarazic... a u mnie dzis kolejny "mleczny" (mglisty) dzien.... eh...