Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość (nie)mądra*

byc w ciazy po raz pierwszy -zapraszam szczesliwe mamusie

Polecane posty

Gość gość
kto to jest AgUsIa6661 ??? jak sie nie dowiem to nie wpuszcze na forum :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Hi Szoszono, męczące to oczekiwanie na maluszka, prawda?! Kaźdy dzień to próba cierpliwosci!Podobno dziewczynki muszą się jeszcze "zrobić" tj.upiększyć zamin pokażą sie innym ;-) od ktrórego dnia po terminie wywołują poród w uk?Mam nadzieję że mimo wszystko czujesz się dobrze i ostatnie godziny w dwupaku znosisz w miarę ok!!!! Szybkiego i szczęśliwego porodu!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hej gościu:) Wiesz co ...samo czekanie fizycznie najgorsze nie jest bo czuję się dobrze... Nic mi nie dolega, nie puchnę, nie mam obrzęków, jestem całkiem sprawna... Malutka się rusza. Gorzej,że nie wiem jak sprawa z łożyskiem i wodami , nie monitorują tu KTG po terminie ... W UK po 7 dniach masz masaz szyjki (jeśli chcesz), potem po 10 dniach i jak nic nie ruszy to w 13 dniu po terminie wywołanie. U mnie wychodziłoby,że wywołanie w poniedziałek.... dziś masaż szyjki. Ale w nocy miałam regularne skurcze co 6min od 2:00 do 5:00 więc może coś ruszyło:]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Witajce dziewczyny! Jestem w 29 t.c. Bardzo zaniepokoily mnie moje wyniki z morfologii, a dokaldnie spadek limfocytow ;( Ponadto jak widac znacznie mam wysokie leukocyty i neutrofile. erytrocyty: 4,010 mln/ul (norma:4-5,2) hemoglobina: 12, 4 g/dl (12-16) hematokryt: 35,0 % (36-46) -L MCV: 87 fl (85-95) MCH: 30,9 pg (27-33) MCHC: 35,4 g/dl (32-36) RDW: 13,5 % (11-16) leukocyty: 10,3 tys/ul (4-10) -H limfocyty: 20,8 % (25-40) - L neutrofile: 71,1 % (40-75) Inne (Eo, Bazo, Mono) : 8,1 % (3-13) limfocyty: 2,1 tys/ul (0,8-4,5) inne (Eo, Bazo, Mono) :0,9 tys/ul (0,1-1) neutrofile: 7,3 tys/ul (1,6-7.5) plytki krwi: 246 tys/ul (140-440) MPV: 10,2 fl (8-12) PDW: 11,9 fl (9-14) P-LCRL 27,1 % (15-35)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Hej Szoszonowa, teraz juz na pewno jestes mamusia :-) Mam nadzieje ze ze wszystko dobrze u ciebie i twojej niuni! Gratulacje!!! *** Gratuluje tez Moni :-) *** A Andziulka - jeszcze w dwupaku czy juz tuli swojego maluszka??? *** Pozdrowienia dla was fajnych mamusiek!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tak , jestem mamą :) Maja się urodziła po 30h za pomoca próżnociągu :( 16.06o 04:08, wazyła 4.06kg. Poród traumatyczny ale idzie ku lepszemu:) I psychicznie i fizycznie czuję się lepiej:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
andziulka tez juz urodzila :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
yyyyyyyyyyy cos nasze nowe forum szwankuje...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zapraszam wszystkie przyszłe oraz obecne mamy do sklepu: www_kinderswiat_pl - podkreślniki oczywiście zamieniamy na kropki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
szkoda że Was tutaj nie ma:( to Ja majoweczka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no szkoda. zajrzałam tu pierwszy raz od kilku miesięcy, mój syn ma prawie pięć od jego narodzin nie zaglądałam. całą ciążę codziennie niemalże tu siedziałam. kurcze ale mi wspomnienia wróciły z tamtego czasu, dziś moje zycie w niczym nie przypomina tamtego. aż smutno mi sie zrobiło bo czytając to w ciąży miałam nadzieję na dobry poród i super macierzyństwo. poród był mega ciężki i pierwsze tygodnie w depresji. mam nadzieję że dobrze się wszystkie macie, pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego i zdrowych maluszków

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
moja Zuzia urodziła się 25 maja sam poród trwał od 15.40 a o 16.24 Malutka już była :) ważyła 3910 i 55 cm jutro idziemy na piku :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
majoweczka zapraszamy na forum www.piekne2013chwile.fora.pl musisz sie zarejstrowac i poczekac na akceptacje od MAMY :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
może reaktywacja tematu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
czy ktos tu jeszcze zagląda? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość GosczHin
moze reaktywacja dziewczyny? tutaj moze bedzie lepiej niz na pryatnym forum zawsze jakas nowa ciezarowka dolaczy i bede miala z kim pogadac na temat dolegliwosci ciazowych :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to Ja majóweczka
super by było! Ciekawe co słychać u dziewczyn z tego forum. Ja zakładałam ten temat :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witajcie, ja z chęcią dołączam do tego tematu. Jestem pierwszy raz w ciąży - 10 tydzień. Objawy mam praktycznie typowe: ból piersi, mdłości, ospałość, brak koncentracji... Zastanawiam się tylko nad apetytami... Mam raz ochotę na słodkie, a za chwilę na ostre. Jem raz to raz to i nie wiem jak to się ma do "przypisywania" płci dzidzi po smakach. Wychodzi i chłopak i dziewczynka, na dodatek nie wiem dlaczego, ale każdy nam "wróży" bliźniaki :) na USG idę we wtorek i wtedy się okażę. Pozdrawiam wszystkie Mamusie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Hinski
anka na kiedy masz termin? ja na 16.06 :P a co do jedzenia slodkiego itd to tylko zabobony :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Co do konkretnego terminu to będę go znała we wtorek, po wizycie u lekarza. Wg moich obliczeń połowa czerwca :) dziś byłam u pobrania krwi... Jestem załamana. Zaraziłam się cytomegalią :( boje się skutków, ale czekam na opinie lekarza. Czy któraś z Was tez to przechodziła? Napiszcie na ten temat. Z góry dziękuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość devon_rex
Czesc dziewczeta jestemkolo 5 tygodnia teraz. mam pobolewania brzucha i plecow na dole tak jak na okres podobnie. Ale testy pozytywne i czuje sie inaczej ewidentnie, jest mi bardzo cieplo, jestem senna duzo jjem... Kiedy powinnam isc do lekarza..teraz chyba jescze za wczesnie? Jestem w Norwegii. Pozdrawiam inne przyszle mamy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja u lekarza byłam w 6tc, badał mnie tylko wewnętrznie, bo na usg jak to powiedział widać by było tylko kropeczkę. Stwierdził, że pierwsze usg najlepiej zrobić po 10 tc więc idę we wtorek. Już nie mogę się doczekać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jest tu ktoś ? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jest. Miałam problemy z zajściem w ciążę, okazało się, że mój mąż miał problemy z nasieniem. Zalecono mu łykać suplement diety promen, odczekać 3 miesiące (po tym czasie wszystkie plemniki zostają wymienione) no i jestem w ciąży!!! :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MauraFrog93
do "to Ja majoweczka" : Hey założycielko. Jest nowe forum prywatne. Niestety podupadło i piszemy na czacie na facebook'u (każda ma każdą w znajomych) ja bym wolała forum reaktywować. Odezwij się tu i spróbujemy coś ogarnąć ! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×