Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cukierniczka z wrocka

Czy skurcze porodowe to klujacy bol?

Polecane posty

Gość cukierniczka z wrocka

Dziewczyny czy skurcze porodowe (lub przepowiadajace) to klujacy bol w podbrzuszu, ktore trwa kilkadziesiat seksund i zanika. Juz dwa razy czulam cos takiego dzis wieczorem. Nie wiem czy wyczekiwac kolejnych czy poki co tym sie nie przejmowac. To dopiero 34 tydzien.

hmm.. ja kłującego bólu nie miałam, raczej taki tępy ból (zawsze go opisuję jako ból w jelitach przed ostrym rozwolnieniem - dokładnie tak się czułam na porodówce). Natomiast ból kłujący to miałam w pochwie przed porodem, tzn. niby szyjka mi się rozwierała już i wtedy faktycznie było czuć jakby ktoś igłą mnie dźgał :)

Gość ojtam ojtam
dokładnie - kłujący ból to rozwieranie sie szyjki - mnie tak zakłuwało 2 dni i okazało się że mam 2,5 cm rozwarcia!!! więc nie lekceważ tego kłucia jeśli trwa dobe idź go gina bo 34 tc to za wcześnie - ja miałam w 36 i z biedą dotrwałam na patologii do cc w 36+6 bo synek dodatkowo był pośladkowo

Gość izusia.87
mnie całą ciąże brzuch pobolewał myslałam że tez to jakieś skurcze ale jak mnie wzieło o 4 nad ranem we wigilie to juz poznałam że to jest inny ból miałam skurcze nie legularne co5 min 10min.miałam bule krzyżowe to jakas masakra podobno brzuszne sa łagodniejsze,i na 2 dzień urodziłam.Niewiem jak ten ból opisać ale to nie było kłucie

Gość zau
Nie, kłujące to nie było. Na początku tylko czułam regularne twardnienia macicy a potem coraz mocniej -porównałabym to do zaciskania się obręczy na brzuchu -z czasem coraz mocniej.