Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapitalnieno

DO WSZYTSKICH PYTAJĄCYCH "CZY TO CIĄŻĄ" itp. P O R A D N I K

Polecane posty

Gość kapitalnieno

No to dobra, juz mam dość tych tematów typu "czy jestem w ciąży?" "jakie prawdopodobieństwo ciąży"? itp. Proszę, o to zapis prawdopodobieństwa ciązy NIE JESTEŚ W CIĄŻY, jeśli: jesteś dziewicą, nie miałaś jeszcze nigdy okresu, nie uprawiałaś pettingu/seksu oralnego, analnego i jakiegokolwiek innego. jesteś dziewicą, ale chłopak dotykał Cię w "tych" miejscach, Ty dotykałaś jego, jednak byliście w ubraniach uprawiałaś petting, chłopak dotykał Cię tam na dole po uprzedniejszym dotykaniu swego członka bez wytrysku petting bez ubrań, bez wprowadzania członka oraz innych przedmiotow do pochwy, bez wytrysku MINIMALNE PRAWDOPODOBIEŃSTWO CIĄŻY, jeśli: pieściliście się bez ubrań, chłopak wprowadził swój miecz rozkoszy w Twoją pochwę nawet na chwilkę, bez gumy facet dotykał najpierw członka, nastąpił wytrysk, a potem dotykał Cię tam na dole uprawialiście sex, Ty jesteś na tabletkach, mieliście prezerwatywę PRAWDOPODOBIEŃSTWO CIĄŻY WIĘKSZE: uprawialiście sex z gumką, która pękła sex przerywany (szczególnie w dni płodne, które jak wiemy występują najczęściej 14 dni przed rozpoczęciem miesiączki) chłopak wprowadził członka nawet na "Troche" bez zadnego zabezpieczenia (preejakulat) DUŻE PRAWDOPODOBIEŃSTWO CIĄŻY: sex bez żadnego zabezpieczenia z finiszem w środku. CIĄŻA: brak okresu + wymioty + rosnący brzuch(po conajmniej 3-4 miesiącach od zapłodnienia) DO TEGO DODAM, ŻE NIKT TUTAJ NIE JEST JASNOWIDZEM I JEŚLI SPÓŹNIA CI SIĘ OKRES, A UPRAWIAŁAŚ SEX - NALEŻY NAJPIERW WYKONAĆ TEST CIĄŻOWY, A NIE ZAKŁADAĆ KOLEJNE TOPIKI NA KAFETERII. dziękuję za uwagę, pozdrawiam.

Gość ja dopiero wyjeżdżam ale już
też już mam dośc tych beznadziejnych topiców

Gość thdhyjfth
Jeszcze nie wyjechałaś/eś, a już kaleczysz ojczysty język? :o

Gość kapitalnieno
Dzięki za poparcie dziewczyny. Kilka kwestii tez pominelam, ale chyba najwazniejsze są. Boże, czemu te dziewczyny nie poczekają 2 tygodnie aby zrobić test?

Skoro uprawia sie sex bez zabezpieczenia to zawsze jest szansa ze moze byc sie w ciazy. Wczoraj wspolzylam,czy moge byc w ciazy? W 5 dni cyklu mialam sex ale sie nie sposcil czy moge byc w ciazy? Tydzien spoznia mi sie okres? Jestem w ciazy? Zadaja pytania zamiast kupic test...

Gość kapitalnieno
Biest, dokladnie! Sama mam dziecko i tez sie czasem zastanawialam, czy moze tym razem się udało, ale nigdy nie zakładałam topikow o tym na kafe, bo jasnowidzow tu nie ma, tylko czekalam poslusznie do dnia miesiaczki. Ale one chyba tego nigdy nie zrozumieją ;) A Ty od kiedy starasz się o dziecko?

Ja nie potepiam nikogo za ewentualna niecierpliwosc i wyczekiwanie na efekty staran bo znam to z wlasnej przeszlosci ale niektore topiki bija rekordy. Ile? Wiele lat.

Gość szczordrea
albo : "hurra dostałam okres , nie jestem w ciązy " otóż bzdura, u ok.30 % kobiet okres może wystąpić, tzn jest on pomylony z krwawieniem jako dalszy ciąg złuszczania się macicy pomimo że ciąża jest - tzn zygota zagnieżdżona w ściance macicy ja tak miałam przy swoich dwóch ciązach , byłam w ciązy i miałam normalne krwawienie do podpaski w pierwszym miesiącu podczaj jedenej i drugiej ciązy, nie odrózniłam że to nie okres

Gość faretyahh
albo jak czytam te reguły to śmianie mnie bierze czlowiek to istota żywa niekoniecznie wszystko da się dopasować do tabelek i wyliczeń otóż ja zaszłam w ciążę w taki sposób że współżyłam z mężem jak już miałam okres tzn już prawie miałam początek okresu i zaszłam w ciążę do tej pory po latach nie wiem jak to się stało przecież miałam okres, nie było jajeczkowania które może być zapłodnione miałam wtedy 24 lata i wierzyłam w prawidłowość biologii,jak można zajść podczas okresu ? a dziecko istnieje i sie urodziło

"miałam wtedy 24 lata i wierzyłam w prawidłowość biologii,jak można zajść podczas okresu ?" To nie był okres. 😴

Gość hbuoygu
Może najpierw wypadało by się zastanowić, doinformować, zabezpieczyć, a nie iść na żywioł i głupio pytać na forum? Jeśli się już bierze pod uwagę ciążę, to są testy, które wykrywają ciążę już po 5 ciu dniach od stosunku. Może ja odpowiem na jedno z głupich pytań: Czy jak się nie spuścił to mogę być w ciąży. Tak można być w ciąży. Poczytać o prospermie. szczordrea to nie jest u 30% kobiet. Odsetek jest mniejszy. Tylko, że u tych kobiet w każdej ciąży jest coś takiego. Nawet do 4-tego miesiąca. Gdybyś zaszła w trzecią ciążę, miałabyś dokładnie tak samo jak w pierwszych dwóch. faretyahh u ciebie mogło nastąpiło drugie jajeczkowanie. Zasada jak przy zajściu w ciążę z bliźniakami dwujajowymi, kiedy oba jajniki jednocześnie uwalniają jajeczka. Po prostu drugi wypuścił jajko później. Więc w miesiącu miałaś drugie jajeczkowanie. Może miałaś wtedy więcej stresów, jakieś choróbsko cie dopadło, coś co mogło zaburzyć rytm, albo organizm zrobił ci psikusa.Przyzwyczajony do stosunków przed miesiączką po prostu się przestawił. Jakby nie było seks służy do rozmnażania. Niestety :)

"Jeśli się już bierze pod uwagę ciążę, to są testy, które wykrywają ciążę już po 5 ciu dniach od stosunku." No właśnie! Zastosuj się do swojej rady i się doucz. :D Takie testy nie istnieją. Testy wykrywają ciążę 5 dni po zapłodnieniu, a nie po stosunku. 🖐️

Gość popieram ten
temat już drugi raz, ale widząc ile wątków tego typu namnożyło się choćby od wczoraj, podtrzymuję swoją tezę, że info tu zawarte i tak nic nie dadzą tym panienkom, ponieważ one nie potrafią czytać ze zrozumieniem

Gość czereśnia żółta
Perwersja - racja, stosunek to nie zajscie w ciążę :D mozna mieć stosunek i zajść w ciążę np po 3 dniach od tego stosunku

"albo jak czytam te reguły to śmianie mnie bierze czlowiek to istota żywa niekoniecznie wszystko da się dopasować do tabelek i wyliczeń otóż ja zaszłam w ciążę w taki sposób że współżyłam z mężem jak już miałam okres tzn już prawie miałam początek okresu " slonko, bo jest cos takiego jak krwawienie srodcykliczne po ktorym lub w trakcie wystepuje owulacja - zakladasz topik, a sama nie wiesz takich rzeczy? w czasie miesiaczki nie ma mozliwosci zajscia w ciaze, w czasie krwawienia srodcyklicznego lub tuz po nim jaknajbardziej Wyliczania gowno daja- racja, obserwacja to juz inna bajka

wzrost HCG nastepuje od momentu zagniezdzenia sie zarodka - nie mozliwe jest by po 5ciu dniach od stosunku jakikolwiek test mogl wykryc ciaze - zagniezdzenie odbywa sie w przeciagu ok 7-12 dniu od owulacji - czyli test mozna wykonac najwczesniej w 9-14 dniu od owu

po owu* w jednym cyklu moga wystapic 2 owulacje - ale najpozniej w przeciagu 12 godzin od uwolnienia pierwszego jajeczka wiec Twoja teoria wlasnie roztrzasla sie o kant dupy Swietne rady, naprawde.. - najpierw ksiazki, pozniej nauczajcie - widac, ze brakuje Wam wiedzy

Gość kapitalnieno
Widzę, że dyskusja wrze. Drogie Panie, kieruję sie głownie do pytan typu "uprawialismy sex, mielismy prezerwatywe, nie pekla. Dzis dostalam okres, ale jest on jakis dziwny. Czy moge byc w ciąży?" TAKIE MNIE WPROST WBIJAJĄ W ZIEMIĘ.