Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michasia :-)) :-)) :-))

Mamusie i przyszłe mamusie wypowiedźcie się i pomóżcie będę wam wdzięczna!:)

Polecane posty

Gość porannarosaaa
A tak to jak dzisiejsze samopoczucie? U mnie lepiej, slonko mi sie wdarlo do mieszkania ze az oslepia hehe a wczoraj to az mi sie zyc nie chialo. Ewidentnie na moje zle sanmopoczucie wczoraj wplynal brak swiatla. :p :p

u mnie tez ladnie sloneczko swieci, pizza w piekarniku pieknie pachnie, teraz czekam na ta siostrzycznie i ebdziemy sie zajadac :D

musze sie wtrącić! co do badań prenatalnych w pewnym sensie są to badania genetyczne jakby nie patrzeć to jednak wykrywają wady u płodu badanie USG, ocenia przezierności karku (NT - nuchal translucency), obecnością kości nosowej (NB - nasal bone) i pomiarem stężenia PAPP-P oraz wolnej gonadotropiny kosmówkowej. Wartość wykrywcza (DR-Detection Rate) tego badania wynosi 90 %, a procent wyników fałszywie pozytywnych 10 %. Oprócz usg stosuje sie badanie krwi jeśli PODCZAS USG wyjdą nieprawidłowości.Czasami lekarz może podjąć decyczję o wykonaniu amniopunkcji ( amniopunkcja to inwazyjna metoda diagnostyczna, polegająca na nakłuciu igłą jamy owodni). W celu dokładniejszego wyliczenia ryzyka lekarz kieruje się pacjentkę na badanie krwi, gdzie pobiera sie krew do wykonania testu Papp-a lub oznaczane są parametry test PAPP-A i wolne hCG ( test podwójny ) są markerami w aneuploidii płodowej czyli nieprawidłowej liczby chromosomów, która wiąże się z występowaniem wad płodu. Test wykonywany jest z surowicy krwi kobiety ciężarnej w pierwszym trymestrze ciąży od 11+0 do 13+6 tygodnia ciąży. Badania są te na nfz NIE TYLKO PO 35 R.Ż są też : Do włączenia do programu uprawnione są kobiety w ciąży, które otrzymały skierowanie od lekarza prowadzacego, spełniające co najmniej jedno z poniższych kryteriów. Kryteria włączania do programu - badania w ciąży NFZ wystąpienie w poprzedniej ciąży aberracji chromosomowej płodu lub dziecka,stwierdzenie wystąpienia strukturalnych aberracji chromosomowych u ciężarnej lub u ojca dziecka,stwierdzenie znacznie większego ryzyka urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenetycznie lub wieloczynnikową, stwierdzenie w czasie ciąży nieprawidłowego wyniku badania USG i/lub badań biochemicznych wskazujących na zwiększone ryzyko aberracji chromosomowej lub wady płodu . wtedy nawet 20-to letnia matka ma ZA DARMO BADANIE PRENATALNE! Nic bardziej smiesznego nie czytałam ze GAZOMETRIA KOSZTUJE 400ZŁ HAHAHAHAHAHA wpis POCHODZACY OD "OJ DZIEWCZYNY" wskazuje,że ta osoba w dupie była i gówno widziała a ma najwięcej do powiedzenia! No cóż wypada się dokształcić bo gazometria kosztuje 20zł i wykonuje sie ja w celu sprawdzenia czy jest sie odwodnionym czy jeszcze nie i jakie jest ph krwi,ale matoły co krew widziały miesiączkowa jedynie o takich rzeczach pojęcia nie mają! u mnie badanie prenatalne kosztuje 200zł test Papp-a 150zł.

Gość porannarosaaa
Ijeeeee mow mi tak jeeszcze. A mi jezyk do tylka ucieknie... ostatnio taka dobra domowa pizze jadlam na wakacjach u kuzynki. Sama zabieralam sie kilka razy zeby zrobic ale ostatecznie szlam na latwizne i kupowalam :p

Gość Michasiu, czy ty COKOLWIEK
robisz i posiadasz w życiu prócz swojego brzucha? Każdy twój post to pierdoły w stylu jaka jest pogoda, opowieści co cię boli, a co cię strzyka. Uwagi o tym, że albo nie chce ci się wstać (godzina 9) albo sobie drzemiesz. Naprawdę, mam wrażenie, że niektóre osoby dzieci robią sobie z nudów po prostu. Kończy 18 lat, mózgownica pusta, nie ma pojęcia, co robić ze swoim życiem, nic jej nie interesuje, więc sobie brzuch hoduje, przynajmniej będzie gwiazdorzyć na forum :O Jak urodzi ci się absorbujący noworodek, to nadal zamierzasz być taka rozlazła? Nic dziwnego, że nie zamierzasz uczyć się, pracować, podróżować, czy robić cokolwiek innego, bo do tego trzeba mieć nieco dyscypliny wewnętrznej, a nie leżeć jak krówsko, przeżuwać i bzdury wypisywać. Mama luty, tyś nie lepsza :) zauważyłaś, że sobie stworzyłaś kółko wzajemnej adoracji z jedną osobą - tą małolatą śmieszną? jesteście jakoś wyjątkowo żenujące i ten top również, nawet jak na standardy tego forum, a jak wiadomo są one wyjątkowo niskie :D

A ty mama luty w ogóle zdaje się masz już dziecko? czy ono kiedyś widzi matkę w innym kontekście, niż przyspawaną do komputera? żal.

Gość no wlasnie.....
zaraz obie na forum beda pisaly kiedy idą na kibel, coś strasznego - obie tłuki

I jeszcze zakłada kolejne topy, gwiazdka forumowa :) Na "fejsie" pewnie też konto i infantylne wpisy, co dzisiaj jadła i do której spała. Boziu, nic dziwnego, ze to społeczeństwo tak durnieje, jak tylko takie uwiądy umysłowe się rozmnażają :O Dziewczyny z ambicjami, gdzie jesteście? Proszę, płódźcie, dzieci, trzeba jakoś zrównoważyć tępotę w narodzie w postaci potomstwa takiej michasi! ;)

To dobrze, ale trenuj już może odspawanie się od kompa i wzięcie na przykład książki do ręki, bo wiesz - złe nawyki zostają ;)

Proszę, to jest wasz poziom: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5396959. Michaśka niedługo będzie wypisywała że "mamy z okruszkiem bieguneczkę i odparzoną pupcię" :D To w sumie by było śmieszne, gdyby takie straszne nie było. Jednym słowem "i śmieszno i straszno" :O

Gość ale jaja poprostu
Michasiu, czy ty COKOLWIEK jaki z Cibie pustak haahaha! jakbys nie zauwazyla to mama z lutego sama sie pozegnala z forum a nikogo nie wyprosila haha a tak apropo poczytajcie swoje wypowiedzi i same sie zadajcie sobie pytanie na jakim poziomie Wy jestescie poprostu zal! moze zal wam dupe sciska ze one zostana mlodymi matkami bo Wy stare dupy juz jestescie badz zaden facet sie nie chce Was czepic po poprostu "nie rowno macie pod sufitem" haha gdybym to ja byla facetem to z pewnoscia po Waszych wpowiedziach bym tak stwierdzila haha, po za tym co sie czepiacie Michasi? dziewczyna sie cieszy, jej narzeczony tez to tylko pogratulowac, z pewnoscia te dzici ktorych spodziewa sie autorka i reszta "klubu" beda mialy wiecej "oleju" w glowie niz Wy!! wezcie sie poczytajcie haha!!!

Gość no wlasnie.....
do ale jaja po prostu - kochana moja, ja mam męża i dwoje dzieci i nie muszę nikomu zazdroscić, bo nie wiem czy wiesz ze Mamę z lutego facet zostawił jak o ciązy się dowiedział, płakała i błagała by wrócił - to dopiero szczęście mieć chłopa ktory jest z litości. No cóż...każdy sobie sam swoje zycie układa

Gość ale jaja poprostu
no wlasnie..... masz problem z dokladym czytaniem tekstu - wypowiedzi, dosc czesto tu bywam i czytam rozne fora i akurat przypadek mamy z lutego jest mi bardzo dobrze znany, fakt miala jakies tam problemy z facetem i juz mysla ze zostanie samotna matko ale on wkoncu "otrzezwial" i miedzy nimi jest wszystko wporzadku, po za tym sama mama z lutego napisala tam powyzej ze sa wzloty i uapdki, a z reszta co bede mowic, najpierw poczytaj DO KONCA a pozniej pisz jak bylo, alebo najlepiej samej sie jej zapytaj, tak samo bardzo dobrze mi jest znany przypadek michasi ktora fakt nie byla nigdy u ginekologa a starala sie o dziecko, no nie popoeram tego ale stalo sie i jej gratuluje, no i masz racje kazdy sobie sam zycie uklada tak jak mu sie podoba i nie rozumiem po co "jechac" tak po innych...? pokazujesz swoimi wypowiedziami klase :)

Gość no wlasnie.....
tak myslałam ze to mama z lutego na pomaranczowo pisze:):) fajnie, ze otrzezwiał ale pisałas ze chcesz z nim pogadac, pewnie by szantazowac...zreszta taki facet to dla mnie dno!

ale jaja poprostu - pozdrawiam, Mamo z lutego ;) :P

oooo widze ze "akcja sie toczy" i to wiele na moj temat haha ale jaja poprostu hehe dzieki :D no wlasnie..... skoro nie wiesz to o mnie nie gadaj, chlopak sie poprostu moze i zalam to nieodpowiedni moment w naszym zyciu na dziecko, ale stalo sie, i nie plakalam i nie blagalam go aby wrocil, tylko plakalam z danej sytuacji, ta wyzej ma racje, najpierw poczytaj do konca a pozniej gadaj kto jaki jest, po za tym zaczelo nam sie ukladac, moze nie jest jeszcze idealnie, ale to kwesta czasu, on cieszy sie ze bedzie mial syna no a ja jeszcze bardziej, zastanawiamy sie jak to bedzie w niedalekiej przyszlosci, tzn gdzie zamieszkamy itp a jak sie o ciazy dowiedzial to fakt zalamal sie, pozniej dlugo nie docierala do niego ta wiadomosc az w koncu go to wszystko przeroslo, koniec koncow mielismy tzw "ciche dni" i wszystko zaczelo sie ukadac, wiec teraz jestes DOINFORMOWANA wiec nie pierdol glupot, miedzy nami jest w miare dobrze juz jakis czas

nie wiem skad wam takie glupoty przychodza do glowy widac jakie jestescie glupiutkie haha po to mam nick aby z niego pisac, i nie obchodzi mnie kto co pisze na moj temat i czy bedzie zakladny kolejy topic ktory zapewne Wy zakladacie "kago tu lubicie a kogo nie" i tak nawiasem mowiac Wy na pomaranczowo, fajnie Ci sie tak pisze sama ze soba?

Gość alergiczka84
ale jaja poprostu alez ty tepa jestes idiotko!! Siedzisz pewnie na wsi z piatka dzieci, nic w domu do powiedzenia nie masz, maz cie leje ze zupa za slona ale pewnie chodzisz po wsi i opowiadasz jakies masz wspaniale zycie bo masz faceta ktory cie utrymuje! Wg ciebie posiadanie faceta i dzieci to wyznacznik dobrego zycia. No dawno sie tak nie usmialam:)) Gratuluje inteligencji!

Gość no wlasnie.....
mama luty - wiem ze to ty pomaranczko - nie wypieraj sie,hahaha

co za debilizm, siedza tu stare babsztyle ktore sa zmeczone zyciem i probuja zdolowac mlode cieszace sie zyciem mamuski a powiem tak piszcie sobie te wszystkie bzdury w dupie to mam jestescie zalosne i to by bylo na TYLE :)

Gość no wlasnie.....
hahaha Michasia dawno was osrała.

Gość no wlasnie.....
zalosne to sa laski któe wpadly - i tak zostaniesz sama, obiecuje ci to

Gość alergiczka84
Mamaluty2013 jak ci sie dziecko urodzi, facet do reszty oleje to rzeczywiscie bedziesz sie tak cieszyla z zycia ze huhuhuhu:)

"co za debilizm, siedza tu stare babsztyle ktore sa zmeczone zyciem i probuja zdolowac mlode cieszace sie zyciem mamuski" W którym miejscu Ty się cieszysz życiem? Jak na razie zaliczyłaś wpadkę z człowiekiem, który nie chciał ani dziecka, ani Ciebie. Teraz niby się "ogarnął", ale tak naprawdę jakie miał wyjście? Dziecko nie zniknie, musi się z tym zmierzyć, nie ma wyjścia. Nie wiesz nawet, gdzie będziesz mieszkała. A i tak jesteś o oczko wyżej od Michaśki, która ledwo zobaczyła w lustrze, że jej piersi urosły, to poleciała robić "dzidzi" :) To jest dopiero poziom. Przy tym, to rzeczywiście mamo z lutego, jesteś the best! ;)

Gość asenkasa
Gdyby nie wszeogarniająca bezpłodność to można by rzec że 80%to wpadki,ale że bezpłodność to to co nią nie ogarnięte stanowi 80%wpadek-i to nie jest żałosne to jest normalne Ludzie łączą się w pary kochają sie i planują wszystko to co można zaplanować-nie planują sexu bo po co skoro się kochają to robią to na okrągło a skoro to robia to płodza tez dzieci-logiczne. Przy tym żałosne zdaje się wydawac planownie ciąż z termometrem w ręku ,ale nie tak żeby kogos przy tym obrażać broń boże,poprostu taka kolej rzeczy i czasy w których żyjemy.

Gość no wlasnie.....
ja obie ciąże planowałam, w XXI wieku to tylko idiotki wpadają