Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michasia :-)) :-)) :-))

Mamusie i przyszłe mamusie wypowiedźcie się i pomóżcie będę wam wdzięczna!:)

Polecane posty

Gość asenkasa
Ja inaczej do tego podchodzę niż ty. Nie jadam leków ani żadnych farmaceutyków,w związku z czym również nie mówię pigułkom-(moja babka nie jadała leków i żyje 120lat-może to jest sposób na długowieczność?) Nie planowałam ciąży bo wiedziałam że jeśli kocham i jestem kochana przez mężczyzne to prędzej czy później będe mamą a jeśli nie to trudno. Gdyby każdy był taki jak ty to pewnie swiat nie byłby za ciekawy-nie sądzisz?

Gość porannarosaaa
Nie no poziom kultury co poniektorych tutaj mnie przeraza.... i to pisza te, ktore uwazaja sie za lepsze, bardziej wykrztalcone, bogatsze intelektualnie itp... obled jakis... a jeszcze zauwazylam ciekawa rzecz... zarzucaja tutaj Mamie 2010,2011 brak zainteresowania dziecmi, pprzesiadywanie na forum itp. A ta co tutaj tak najbardziej szczeka wlasnie sie przyznala ze ma meza i 2 dzieci... hipokryzja? Jej dzieci wiec rowniez jak widac musza byc bardzo niedopilnowane skoro matka ma czas siedziec na forum, sledzic nasz topic i wypisywac bzdury...

Gość porannarosaaa
A to wedlug was lepiej jakby wpadla i zalozyla topic "jak usunac ciaze"?. Nienormalne jestescie... przynajmniej dziecko bedzie mialo kochajaca matke. A tak pozatym to nie wiem czy widzicie ale piszecie same ze soba takzze proponuje wam zalozyc klub sfrustrowannych swoim nieudanym zyciem kobiet i tam siee przeniesc...

Gość Michasiu, czy ty COKOLWIEK
Skoro piszemy same ze sobą, to co tu robi Twój komentarz? :) Nie wiem, ile masz lat, moze tyle samo co Michaśka, ale jeśli więcej, to jest naprawdę wstyd, żeby dojrzalsze osoby przyklaskiwały takiej głupocie i pustce życiowej, która każe 19-latce "świadomie" starać się o dziecko. Co to dziewczę ma w główce? Nic po prostu.

porannarosaaa ha! nie tylko ja to zauwazylam :D dobrze mowisz :) innej wytykaja palcami a same nie ;epsze :D a jak sie dzis czujesz?

Gość porannarosaaa
A dzisiaj bardzo dobrze :) chodze, sprzatam, okna pootwieralam i mieszkanie wietrze bo sie ukisze tu zaniedlugo :p czekam az mi zmywarka gary umyje bo chce sobie jakis obiad ukrecic a nie mam w czym hehe.

Gość a w ubikacji już byłaś?
może jeszcze opisz nam z jakim skutkiem :O dziewczyny, naprawdę, zastanówcie się nad sobą 🖐️

Gość porannarosaaa
A ty bylas? Moze nam o tym opowiesz? Nie wiem do czego te wszystkie chieny daza ale dziwie sie ze skoro sa takie madre a my takie glupie to czemu juz dawno nie zajely sie jakimis inteligentniejszymi rzeczami? Niech sobie ksiazke poczytaja albo cos. Ale nie, one wola jednak caly dzien na kafe spedzic!!! I w tym momencie cala ta ich gadanina niesie za soba taka olbrzymia nazwe: HIPOKRYTKI.

porannarosaaa haha, wiesz masz racje!! :) debilki skonczone, ja tu lubie byc, lubie gadac i co im do tego, boli je to poprostu haha DOBRE! :) :D

Gość porannarosaaa
MamaLuty no bo ja to wyznaje taka zasade ze tak uwazam kogos za glupszego od siebie to leje na niego sikiem prostym, po co tenu komus wszystkie wady wytykac skoro ten ktos sie i tak nie zmmieni wiiec po co moj stracony czas i postrzepiony jezyk? Niech se zyje jak chce, jego zycie i jego zabawki, jak se posciele tak sie wyspi. Ja sie wole zajac zyciem swoim i swoimi problemami a te wszystkie "damy"ktore tu takie oburzone sa naszym topikiem to naprawde musza miec daremne zycie skoro jedyna radoscia w ich egzystencji jest wypisywanie tych wszystkich "madrych" rzeczy, doradzanie ze moze bysmy sie zajely czyms leprzym jak nauka, praca itp same siedzac tu non stop sprawia ze naprawdee sa przy tym coraz bardziej zalosne...

Gość ale się porobiło!
Do tych wszystkich co tak na ciężarne naskakują. Nie rozumiem jednej rzeczy, a mianowicie : temat był mamusie i przyszłe mamy, więc jeśli ktoś ma ochotę i czas żeby sobie posiedzieć chwilę i popisać na tematy związane z macierzyństwem, planowaniem albo stanem wczesnej, środkowej lub zaawansowanej ciąży bardzo proszę o dopisywanie się i jak najbardziej komentowanie wszystkiego co związane jest z powyższymi zagadnieniami, ale jeśli kobiety na forum zamieniają się w sfrustrowane babsztyle temat tego forum nagle przestał istnieć! Jeśli coś się komuś nie podoba to niech tu nie wchodzi i nie ubliża dziewczynom których na oczy nie widział i o życiu ich wie wybiórczo! Bo może kontakt wiza wi nie byłby już tak przyjemny dla atakujących! Więc apel! nie masz nic do powiedzenia to nie czytaj i nie pisz, bo kobietom w ciąży bez względu na wiek i stan potrzebny jest spokój i wsparcie z każdej strony. Ps dziećmi nie trzeba się zajmować 24 godz na dobę. Te które już chodzą potrafią się świetnie bawić.

Co tutaj się dzieje pomarańczki wredne przestancie już. Mówicie że my cały dzień tutaj siedzimy a jest właśnie na odwrót! Widze że dziś już lepiej się czujecie:) Ja teraz już też rano troszke brzuch mnie bolał jak na @ i kuło kilka razy No ale teraz jest już oki :) No ale w końcu wszystko się powiększa:)

Gość oj dziewczyny...
ja powiem za siebie - mnie tylko poraziła wasza niewiedza. Czyli teksty Michaski że ginekolog jej robi test kappa z usg a mamusi teksty na temat badań prenatalnych i tyle. Niby tyle się interesują, czytają a bzdury plotą jak mało kto. Michaska to sprawia wrażenie upośledzonej, poważnie.

o losie ,to juz nudne sie robi,myslalam ze jak wroce ze spacerku to sobie usiade i poczytam cos milego,co u dziewczyn,a tu cisgle jakies ktos ma pretensje,problemy,dajcie ze wy juz spokoj,sobie i innym,jak chcecie sie obrazac to zalozcie specjalny temat,zreszta wiele tu takich,albo znajdzcie jakis smieszny temat,poczytajcie i wyluzujcie.i racja jest ze niektorzy maja juz wieksze dzieci co sie zajma soba przez jakis czas,ewentualnie jescze na tyle malutkie sa ze w ciagu dnia spia kilka razy,albo tez nie sa na tyle rozpieszczone ze trzeba sie nimi ciagle zajmowac,nosic na rekach,bujac,gadac i takie tam,wiec wyluzujcie.albo idzcie sie przewietrzyc to dobrze robi :)

Gość ale się porobiło!
ja osobiście uważam, że do nikogo nie należy ocenianie ludzi bo nikt nie lubi być oceniany. Jeśli ktoś kto tu chodzi i czyta i coś mu w danej wypowiedzi nie pasuje bądź mija się z medyczna prawda wystarczy odprowadzić. To są młode osoby juntę dopiero wkraczają w dorosłość ale tak naprawdę każdy z nas miał dokładnie tyle lat co one bo inaczej się nie da i czuł się nad wiek dojrzały i do głowy nikomu starszemu nie przyszło żeby go tak z błotem mieszać tylko raczej tłumaczyli, naprostowali ale to też Ci bardziej stonowani i dojrzali. Także drodzy czytelnicy nie oceniajcie nikogo bo jak pisałam nikt z Was nie chciałby być oceniony. A Wy drogie przyszłe mamy nie dajcie się wciągnąć w mało dojrzałe rozmowy. Nie zniżajcie się do poziomu chamstwa.

Gość porannarosaaa
Ja tez moge sie oficjalnie przyznac do uposledzenia jesli to im ma taka radoche sprawic. Gowno mnie obchodzi kto co sobie o mnie mysli. Trzeba sie znizyc do poziomu co poniektorych to moze zrozumieja hehe. A tak sie ostatnio zastanawialam nad zbieraniem wyprawki dla dziecka i czy jakas mama moze mnie wspomoz rada co trzeba dla dziecka, co jest potrzebne a co nirprrzydatne i co do szpitala potrzebne by bylo?

Gość porannarosaaa
Hej ovi - problem w tym ze tu wszystkie panie juz SA w ciazy :p gafa :p :p

Gość Oj tam,oj tam;-)
Do asenkasa czy jakos tak-niewiedziałam,że w polsce mamy superstulatkow-a powiedz,czemu nie jest nigdzi wpisana? Niedalej jak wczoraj nt czytałam i żadnego superstulatka na oficjalne liscie nie ma-wiec nie sciemniaj,to raz a dwa-nie jesz lekow,wiec penicyliny tez nie przyjmiesz w razie choroby? Żyjesz jak amiszka ma sie rozumiec,blisko natury,bez lekow wiec skad dostep do neta? Nie cierpie takich zakłamancow. Co do topicu juz sie wypowiedziałam,wiec powtarzac nie bede. Natomiast ta co pisala o nawiedzonych mamuskach z fb-buahaha tez umieram ze smiechu!!;-) szczegolnie 1 mam taka nawiedzoną ;-) niewidzialam jej z rok a doskonale wiem jaka kupe robi synus i jakie ona ma problemy ginekologiczne-właśnie z fb i opisow na gg ;-)

Gość ale się porobiło!
porannarosaaaa jeszcze za wcześnie na kupowanie bo nie wiesz co będzie. Ja takie rzeczy jak wyprawkę do szpitala szykowałam w 7 miesiącu. Poza tym to termin masz na kwiecień? Dobrze pamiętam? wszystko zależy od pogody. Grube rzeczy nie będą Ci już potrzebne. Ewentualnie cienki kombinezon. Także wstrzymaj się jeszcze przed takimi zakupami. Tak samo łóżeczka i wózek możesz zacząć kupować ok 7mies. Jeśli nie możesz się powstrzymać bo kupowanie ubranek jak dla lalek :) ale dla swojego dziecka jest mega super fantastyczne! Buszowanie w dziale niemowlęta wciąga jak popcorn w kinie :D także kup sobie uniwersalny kaftanik do tego śpioszki lub cały pajacyk rozmiar 56 bo 52 może być za małe :)

Gość porannarosaaa
Ale ja nie chce juz teraz wyprawki kupowac, poprostu chce wiedziec co trzeba koniecznie miec a co jest zbedne.

Gość ale się porobiło!
do szpitala dla malucha becik ewentualnie cienki kocyk. Że trzy bawełniane pieluchy tetrowe i jedną grubsza na przebierak żeby maluchowi było ciepło podczas zmiany pieluszki. Małe opakowanie pieluch pampersów bo całego nie wykorzystasz. Poza tym nie wiem jakie są wymagania u Was w szpitalu w którym masz rodzic i czy będziesz sama w pokoju czy z druga mama bo wtedy bagaż jest ograniczony. Jeśli napiszesz coś więcej może będę mogła bardziej pomóc :)

Gość porannarosaaa
Szczerze to nie mam pojecia ilu osobowe sa tam sale ii czzy szpital ma jakies specjalne wymagania. A rozka czasami do szpitala nie trzeba miec?

Gość ale się porobiło!
u nas mówi się na rożek becik :) pisałam chyba? już sama nie wiem co i aż strach po dzisiejszych atakach użyć swojego starego nicu :( moje jedno dziecko rodziło się z czerwcu więc było już ciepło, a drugie we wrześniu także dużo chłodniej. Musiałam mieć różnej grubości rożków. Dla malucha miałam 4 pajacyki i 4 komplety koszulka + śpiochy i ubranko na wyjście :) Ty potrzebujesz dużych podpasek nazywają się mamma z belli, podkładówpo porodzie na Twoje łóżko i 3 koszule nocne rozpinane z przodu. Chusteczki dla malucha, płyn do kąpieli najlepiej hip bo nie uczula

Gość porannarosaaa
Ojj nie wiedzialam ze becik to rozek hehe. Widzisz jak ja malo wiem... i dziewczyny wroccie do nas, nie ma sie co wydrami przejmowac...

Gość porannarosaaa
A co to ten podklad i gdzie to kupic? To cos jak podpaska na lozko? Przepraszam, moze to glupie pytanie ale pierwszy raz o tym slysze.

Gość porannarosaaa
O jaaa z tymi majtkami to tez jakas magia hehe nigdy o czyms takim nie slyszalam. A to jest konieczne, czy zwykle bawelniane figi tez moga byc?

Gość Mama2010,2011
Wróciłam :) z tymi majtkami to też jest równie. Ja miałam i nie wolno mi było ich użyć. Bawełniane zakładałam na noc żeby mi się "pielucha" nie przesunęła i wszystkiego nie pobrudziła i to po kryjomu bo nie wolno było, także przed wizyta poranna szybko pod prysznic i grzecznie leżałam z sama podpaska :( rana po szyciu musi mieć dopływ powietrza bo się lepiej goi, a jak podpaska przylega to się nie goi i bardziej boli :( także wszystko zależy od placówki lekarzy i pielęgniarek które są na oddziale po porodzie.