Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Damsko_Damska

Przekucie uszy dziecku

Polecane posty

Gość Damsko_Damska

Witam Czy mogły byście panie wypowiedzieć sie na temat przekucia uszy dziecku. Moja córeczka ma aktualnie 3 miesiące, a planuje w najbliżyszm czasie przekuci jej uszka. Ciotki podpowiadały mi ,ze im szybciej sie przekuje uszka tym szybciej sie zagoja, a że mała jest jeszcze to nie będzie sie ciągać za kolczyki i szybko sie zagoją i nieaderwie ich sobie? Co sadzą panie o tym

Gość emmeli
chcesz corce przekuc uszy - ale na co, na nos? czy na oko? Tylko pamietaj: wczesniej trzeba je przetopic. :O Nie no, laska, a teraz serio: pisze sie *(i mowi) przekłucie - od kłucia, rozumiesz? Kłuje igła, kuje kowal. A zakolczykować dziecko radzę w wieku 11- 12 lat, jak sama będzie chciała. Niech to będzie wybór twojej córki, nie twój. I, na Boga, nie CIOTEK!! Co, ciotki zycie za twoją małą przeżyją??

Gość mamciaaaa
moja córcia ma 4 miesiace i takze planuje przekłuć jej uszka jak skonczy pół roczku. tak to prawda zeby przekluc szybciej poniewaz nie bedzie jej to ciekawic bo zaraz zapomni ze cos sie dzialo z uszkami

Gość jaasne zapomni
bo szesciomiesieczne dziecko nie ma nieskoordynowanych ruchow raczkami albo powiesz jej: ej, zapomnij o uszkach,m nie dotykaj ich - i ona cie zrozumie i poslucha, tia

Gość lulu to ja
przekucie? ucie?

Dla mnie przekute uszy u tak małego dziecka są po prostu obrzydliwe i jest to głupota rodziców :o Jaką frajdę ma tak małe dziecko z kolczyków ? Raczej to jest zabawa dla mamusi i żeby sie pochwalić na ulicy jakie to jest piękne? Bo jakoś inaczej nie potrafię sobie tego wyobrazić.

Gość Mog
Przekuj Przekuj haha Przekucia uszy dobre ładnie haha

Gość bbbfirefdg
moim zdaniem przebic potem starsze dziecko dopiero moze bawic sie uszkami. moja siostra ma corke ktora jak miala pol roczku przebila jej uszka i mala wcale nie interesowalo to co ma

Gość 4r24r2
Buahaha! No i jak tu odpowiadać półanalfabetce i reszcie z podobnych środowisk, o ilorazie inteligencji na granicy normalności i upośledzenia? Kuj, kuj... Tej córki trochę żal. Na starcie już ma marne szanse choćby na bycie postrzeganą jako nie pochodząca z prymitywizmu.