Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xzzzaaaaajfnfmls

chyba mam grzybicę pochwy, a boję się isc do ginekologa :(

Polecane posty

Gość xzzzaaaaajfnfmls

Mam taką białą lub wodnistą wydzielinę z pochwy o nieprzyjemnym zapachu. Po za tym swędzą mnie wargi sromowe. Zrobiła mi się też taka ropna krosta na wargach sromowych. Zrobiła mi się też taka czerwona kreska jakby odparzenie od majtek, ale w tym samym czasie co ta krosta. Boję się strasznie ginekologa, mam dopiero 15 lat. Boję się nawet mamie o tym powiedziec. Z nią nawet nigdy o okresie nie rozmawiałam. W ogolw nie wiem jak zacząc taką rozmowę. W ogole to jakies 4 lata temu nabiłam się jakby na płot i lała mi się krew tuż obok wejscia do pochwy. Boję się że będę musiała miec jakąs operację, bo to miejsce czasami bardzo mnie boli. Nie wiem co robic... Ginekologa boję się jak ognia. Proszę was powiedzcie co mam robic, bo zwariuję. Boję się w ogole że to cos poważniejszego niż grzybica.. :(

Gość xzzzaaaaajfnfmls
jak w ogole mam zacząc taką rozmowę z mamą??? :(

Gość yjyj
O nabijaniu sie na płot to w Chłopach chyba było :D:D Wracaj dziecko do książek!!!!

Gość xzzzaaaaajfnfmls
poza tym z pochwy zaczęły mi sie wysypywać znaczki pocztowe, ale jak poszłam do ginekologa to powiedział mi, że to nie znaczki tylko naklejki z bananów

Gość ente
a ta wydzielina jest 'gładka" czy taka grudkowata?

Gość duch cafe
fajnie masz - będziesz miała dwie pochwy :)

Gość xzzzaaaaajfnfmls
naprawdę. Przechodziłam przez drewniany płot i straciłam rownowagę i siadlam sobie na tym. :( to nie jest prowo..

Gość ente
pytałam jaka ta wydzielina :) ja juz jestem specjalistka od problemow intymnych :D

Gość xzzzaaaaajfnfmls
taka i taka. W ogole od jakiegos czasu mam bardzo dużo wydzieliny przed okresem o nieprzyjemnym zapachu. Czasami jest to taka jakby woda. Mam nieraz aż majtki mokre. Teraz miałam białą wydzielinę też o nieprzyjemnym zapachu.

Gość ghgfh
a co, nabicie się na płot jest, zdaniem niektórych, nierealne? :P Moją koleżankę to płot nawet rozdziewiczył, mnie na samą myśl wszystko boli

Gość xzzzaaaaajfnfmls
ktos się podszywa :/

Gość ente
wydaje mi się, że to opryszczka. bez recepty chyba nic nie dostaniesz... ale leć do ginekologa szybko.. ja czekałam z wizytą. poszłam jak już miałam całą tzipkę w tych krostkach, jedna na drugiej, dosłownie nie mogłam zrobić kroku, facet musiał mnie nieść do gabinetu bo chodzić nie mogłam. więc nie czekaj :)

Gość xzzzaaaaajfnfmls
jakies poł roku temu brałam..

Gość xzzzaaaaajfnfmls
ale opryszczką można się tylko przy wspołżyciu chyba, a ja jeszcze tego nie robiłam..

Gość mnkidfjglraj
opryszczka bierze sie znikad :)

Gość e.s.p.
To nie musi być opryszczka a może być czyrak. A grzybicy tak czy siak domowymi sposobami nie wyleczysz.

Gość mnkidfjglraj
ewentualnie jesli bardzo nie chcesz isc juz do gina to kup sobie w aptece vagical (chyba 10-15zl). to sa globulki, wkladaj codziennie na noc. jesli to grzybica to pomoze, jesli nie to nie zaszkodzi. ale jak nie pomoze to wtedy juz musisz isc do gina.

Gość xzzzaaaaajfnfmls
upływy z pochwy już dosc dawno, a ta krosta jakis tydzien temu i otarcia też. Swędzi też mnie od jakiegos tygodnia..

Gość e.s.p.
"Mamo chyba musimy iść do ginekologa" Choroba jak choroba, lekarz jak lekarz.

Gość xzzzaaaaajfnfmls
kupię ten vagical. Boże ja po nocach nie mogę spac..

Gość xzzzaaaaajfnfmls
Nie wyobrażam sobie tego mojej mamie powiedziec, ale chyba będę musiała. :((( strasznie się boję. A u ginekologa to ja chyba zawału dostanę :(

Gość e.s.p.
To ci nie pomoże , szkoda kasy i czasu. Im dłużej czekasz tym gorzej, niektórzy leczą się później miesiącami....

Gość ente
no kup :) mi na grzybice pomaga, a mam czesto rozumiem ze wstydzisz sie pogadac z mama, u mnie tez w domu sie nie rozmawialo o takich rzeczach, ile to ja sie nakombinowalam zeby powiedziec mamie o 1wszym okresie :/ tylko pamietaj, jak vagical nie pomoze to musisz powiedziec mamie. takch chorob nie mozna "przetrzymywac" bo potem mozesz miec nawet problemy z zajsciem w ciaze, juz nie mowiac o powaznych chorobach

Gość xzzzaaaaajfnfmls
kupię to, ale na wszelki wypadek zacznę się psychicznie przygotowywac do tej rozmowy z mamą.. A może to byc cos innego niż grzybica?

Gość xzzzaaaaajfnfmls
a mogłabym isc np. Prywatnie do ginekologa sama? Czy rodzice mogliby się o tym dowiedziec? :/

Gość ente
szczerze mowiac nie wiem jak to jest. tzn. dowiedziec by sie nie dowiedzieli, ale nie wiem czy gin Cie przyjmie. poza tym prywatnie to koszt ok 100zl za sama wizyte