Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xzzzaaaaajfnfmls

chyba mam grzybicę pochwy, a boję się isc do ginekologa :(

Polecane posty

Gość fjbhjvhjv
grzybicre leczys ie dieta antygrzybicza a nie lekami.

Gość hjfhjdskjnfd
zacznijmy od tego ze grzybica zawsze bedzie nawracac :) dieta to rozwiazanie dobre na czas leczenia a nie na cale zycie

Gość sefregrgtr
"wydaje mi się, że to opryszczka. bez recepty chyba nic nie dostaniesz... ale leć do ginekologa szybko.. ja czekałam z wizytą. poszłam jak już miałam całą tzipkę w tych krostkach, jedna na drugiej, dosłownie nie mogłam zrobić kroku, facet musiał mnie nieść do gabinetu bo chodzić nie mogłam. " ja pierdole co za patologia!!!! A ta oprycha to sie znikad nie wziela, czyli chlopak tez musial byc zarazony fuuuj albo on dymal inna i cie zarazil

Gość xzzzaaaaajfnfmls
w sumie to nawet nie wiem jak załatwic wizytę i gdzie. :( Jutro porozmawiam z mamą. Mam nadzieję, że jakos się odważę :/:/

Gość fdsfdsfds
moze spróbuj irygacje jogurtem ?

Gość ente
wez sie najpierw doucz :) opryszczka tak samo jak ta na ustach bierze sie znikad, tzn jest to choroba wirusowa i dostajesz jej ot tak, malo tego, opryszczka nie mozna sie zarazic :)

Gość ente
jogurt nic nie da, bo jest dobry po leczeniu a nie jako lek a irygacje wyplukuja tylko te dobre bakterie wiec stan moze sie pogoryszyc tylko

Gość sefregrgtr
"mi na grzybice pomaga, a mam czesto" ja pierdole dziewczyno co ty z ta pizda robisz??? nawracajaca grzybica, pipsko pokryte opryszczka.. na boga ludzie czy wy wiecie co to jest higiena? na miejscu twojego chlopaka pozygalabym sie

Gość xzzzaaaaajfnfmls
tak w ogole jak pojdę do ginekologa to będę mogła sama tam wejsc, a mam będzie czekac w poczekalni? Bo nie chcę opisywac tych wszystkich dolegliwosci lekarce przy mojej mamie, nie mowiąc już o badaniu..

Gość yukki
masz skończone 15 lat to możesz bez mamy iść do ginekologa. Wizyta nie jest niczym przyjemnym, ale im wcześniej pójdziesz tym szybciej wyleczysz. Popytaj koleżanek czy chodza i do kogo, albo na str dobrylekarz sprawdź kto w twoim mieście ma dobre oceny. Krostki mogą być zapaleniem mieszków włosowych jeżeli usuwasz sobie włosy łonowe. Wydzielina gdyby nie przykry zapach to może być fizjologia - a w dni płodne "cieknę" :P i musze nosić wkładki. Jeżeli bardzo się boisz to spróbuj przez jakieś 2 tyg obserwować i notowac codziennie wygląd tej wydzieliny. Jeżeli się zmienia wraz z cyklem to nie są to upławy tylko fizjologia. A zapach no cóż nie każda pachnie fiołkami :P Jednak naprawdę nie zwlekaj zbyt długo z wizytą u lekarza.

Gość fdsfdsfds
Najlepiej używać pLynu do higieny intymnej np. Lactatyd, reguluje pH Żeby w pochwie było prawidlowe pH należy ją zakwaszać.

Gość sefregrgtr
nie pierdol glupot, jakos znam wiele dziewczyn ktore maja opryszczke na ustach ale na pipie nie dostaly nigdy. I opryszczka SIE ZARAZA, nie bierze sie z powietrza, jak ktos sie raz zarazi to do konca zycia bedzie juz mial tego wirusa i co jakis czas bedzie wyskakiwac opryszczka. Dlatego nie caluje sie nikogo i nie pije z 1 szklanki. Na pipe musialo sie jakos przeniesc, zapewne jak robilas loda, zarazilas tez jego

Gość xzzzaaaaajfnfmls
nie wiem co to, ale wycisnęłam to i wtedy pojawiło mi się to takie jakby otarcie. Czerwona kreska, nie bezposrednio od tej krosty i podrażniona skora + swędzenie. Wgl jak to nie grzybica to ginekolog nie odesle mnie do dermatologa?

Gość ente
a Ty chociaz kobieta jestes? bo glupoty gadasz. opryszczke akurat mialam raz w zyciu. i nie patologia bo to normalne. i nikt nikogo nie zarazil bo opryszczka sie nie zaraza :) i higienia nie ma tu nic do rzeczy. a jak przesadzasz z higiena to tez mozesz dostac grzyba. a plyny typu lactacyd do mycia sa ok, ale nie zapobiegna takim chorobom. jesli to nie grzybica to inna intymna choroba, wiec gin do nikogo Cie nie odesle :)

Gość ewa......78
"wez sie najpierw doucz opryszczka tak samo jak ta na ustach bierze sie znikad, tzn jest to choroba wirusowa i dostajesz jej ot tak, malo tego, opryszczka nie mozna sie zarazic " Ludzie z fotela prawie spadlam czytajac tego debila. I ktos taki udziela porad na forum... OPRYSZCZKA JEST EFEKTEM ZARAZENIA WIRUSEM. MOZNA ZARAZIC INNA OSOBE, TEPAKU NIE WYPISUJ BZDUR I SAMA SIE DOUCZ!!!!

Gość xzzzaaaaajfnfmls
a ten latacyd-femina to gdzie można kupic? W drogerii, aptece? Może dostałam od żelu do higieny intymnej, bo używałam takiego zwyczajnego. Tylko ten sluz zaczął się pojawiac już wczesniej..

Gość ewa......78
ENTE DEBILU POCZYTAJ Opryszczka narządów płciowych to kolejna choroba weneryczna za którą odpowiedzialne są wirusy. W jej przypadku jest to wirus zdiagnozowany jako HSV. Schorzenie to występuje w miejscach intymnych( opryszczka penisa, opryszczka na wargach sromowych) lub w ich pobliżu. Podkreślić jednak należy, że nie zawsze zarazić się nią można tylko i wyłącznie w wyniku stosunku seksualnego z nosicielem. Czasem zakażenie następuje podczas porodu, kiedy choruje matka, także częstym przypadkiem jest opryszczka narządów płciowych w ciąży. Wcześniejsze stwierdzenie opryszczki narządów płciowych jest decydującym czynnikiem wskazującym do porodu przez cesarskie cięcie. Najczęściej jednak to kontakty seksualne są przyczyną zakażenia wirusem.

Gość fdsfdsfds
. W ogole to jakies 4 lata temu nabiłam się jakby na płot i lała mi się krew tuż obok wejscia do pochwy Straciłas dziewictwo z płotem . Stad ta krew .

Gość xzzzaaaaajfnfmls
ten sluz dostaję jakos 14 dni po okresie. Tylko jest go bardzo dużo. Czasami mam aż całe majtki mokre i ma nieprzyjemny zapach. Po za tym pochwa czasami mnie bardzo boli tak przy samym wejsciu. Tam gdzie się nabiłam.. Ale to raz na jakis czas. Wtedy mam aż ciężko chodzic, ale to nie boli częsciej niż raz w miesiącu

Gość ente
ale co Ty mi wklejasz? jakis tekst z neta? rozmawialam z kilkoma dobrymi ginami, oni lepiej wiedza co mowia Autorko tym zelem sie nie wyleczysz, musisz isc do gina. sama widzisz ze powchodzilo tu kilku facetow i gadaja glupoty :/

Gość lkbgkhvf
"a Ty chociaz kobieta jestes? bo glupoty gadasz. opryszczke akurat mialam raz w zyciu. i nie patologia bo to normalne." to jest patologia czlowieku. Kazdy komu wyskoczy opryszczka unika kontaktow cielesnych z druga osoba. Jezeli opryszczka pojawi sie na narzadach rodnych oznacza to, ze dostalismy to od partnera. Kto normalny majac opryszczke na pochwie uprawia sex??? Albo kim musi byc facet, ktory zaraza partnerke opryszczka? Kto normalny majac na penisie syfa jeszcze sypia z dziewczyna?

Gość ente
no widzisz, teraz wychodzi na to ze masz normalny sluz jaki wystepuje w czasie dni plodnych. ale ten bol nie jest normalny

Gość ente
nikt :P bo kiedy mialam opryszczke nie uprawialismy sexu. nigdzie nie pisalam ze bylo inaczej

Gość ente
rozmawialam tez z kilkoma dobrymi psychiatrami i zdiagnozowali u mnie nieuleczalny debilizm, takze nie zwracajcie na mnie uwagi. Mam brudna cipe dlatego wyskakuja mi syfy ale udaje ze to sie wzielo znikad

Gość xzzzaaaaajfnfmls
raczej nie, bo mam jakies poprzecinane te wargi sromowe mniejsze przy wejsciu do pochwy aż tak mocno się chyba nie nabiłam żeby przebic błonę. Wtedy jeszcze nie miałam okresu.

Gość ente
a wirus herpes znajdowal sie w kanapce i tak sie pojawil na mojej smierdzacej cipie

Gość ente
a tak wogole to hiv tez sie bierze znikad