Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja wlasna.. xxx

Paszport british dla dziecka

Polecane posty

Gość moja wlasna.. xxx

Brytyjski kt urodzenia w urzedzie sc zrobiono nam z polskimi literkami.. natomist jesli chodzi o paszport powiedziano nam ze nie uzywaja innej pisowni niz brytyjska..czyli zamiast Ł bedzie L, tutaj to nie problem jednak mam watpliwosci co do Polski bo oni lubia utrudniac zycie..czy nie przyczepia sie do nas o to na granicach? prosze nie pisac komentarzy typu jakbys robila pl paszport to nie mialabys problemu.. robie brytyski bo tak mi jest wygodnie.. mniejsze koszty i mniej zachodu.. Dziekuje za komentarze

TAK !! prawdopodobnie bedziesz miec problemy ! Mogą stwierdzić że to nie Twoje dziecko jesli w akcie nazywa sie inaczej niz masz na paszporcie, znam ludzi ktorzy mieli duze klopoty przez to ale po prostu MUSISZ dopilnowac zeby dziecko mialo polskie litery wszędzie. Nie ma czegos takiego ze UK Ci nie napisze Polskich liter!! Zwroc sie do konsulatu albo gdziekolwiek o wymiane dokumentow

Moja 3 letnia kuzynka ma nazwisko z PL literami i brytyjski paszport. I ojciec tego dziecka słysząc ile ludzi ma z tym problemy bardzo się upomniał by się nie pomylili. No i nie maja problemów.

Gość moja wlasna.. xxx
rozmawialam z kobieta z biura paszportowego i powiedziala ze nie robia polskich liter, zdziwilam sie bo nawet w usc mi zrobila.. powiedziala ze robili wiele paszportow bez polskich znakow ii nikt nie mial problemu.. ja jednak mam watpliwosci..

Gość a jak to
Czy możesz napisać jak się sprawa z tym paszportem skończyła, czy zmienili nazwisko dziecku czy może dziecko podróżuje z paszportem w którym nie ma polskich znaków?