Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*czarny nik*

Głupia, że aż strach!

Polecane posty

Byłam dziś świadkiem takiej sytuacji. Pod sklep podjechal samochód. Wysiadła z niego starsza kobieta (ona prowadziła) i matka z malutkim dzieckiem (na oko 2-3 miesięcznym). Gdy wysiadala nie zwróciłam uwagi, że dziecko było bez fotelika. Gdy kobitki zrobiły szybkie zakupy wsiadly do samochodu a ja stałam oslupiała. Matka z tym malusienkim dzieckiem usiadly z tyłu tzn. kobieta usiadła i w rękach trzymala to malutkie dziecko,które zaczela karmic butelką. Pomojam fakt, ze dziecko mogło sie zadławaic- one nie było w foteliku tylko w ramionach matki, która nie przypieła pasów. Dziecko powinno jechac w foteliku! Normalnie mnie zmrozilo! Dodam, że mamusia nie zapomniała ubrac wysokich szpilek i wyuzdanego stroju ale o bezpieczenstwie dziecka zupełnie zapomniała. Szok! Szok! Szok!

Gość do autorki tego tematu
ono, nie one, tepa dzido....... a tak poza tym to interesuj sie swoja dupa.....

Gość cena zabija
bylo zadzwonic po policje a nie zalisz sie- a ruszyły?bo moze nakarmila i dopiero jechały?

Gość cena zabija
nudzilo ci sie?ze stalas i obce baby obserwowalas?

Gość mondełek
trzeba było wezwać policję !

Ja wcale sie nie żalę. W sumie to powinnam była jakoś zareagować ale dostrzegłam to zbyt późno poza tym wryło mnie w ziemię. A dziewczyna karmiła niemowlaka właśnie kiedy samochód ruszył.

Ej cena zabija - a nie dopuszczasz do siebie mysli, że też robiłam zakupy i pakowałam je do swojego samochodu podczas gdy ta sytuacja miała miejsce. Dziewczyny - ruszcie głową - to straszne, że ludzie sa tak bezmyślni.

widac, ze najbardziej zazdrosc cie zzera, ze byla atrakcyjna i zadbana, byla ja stac na szpilki i dobre auto, a ty stalas z otwartym pyskiem i kipialas z zazdrosci hahaha

Gość względnie bezwzględna
No właśnie trzeba głośno mówić,więc mogłaś im to powiedzieć wielka pani społecznico od siedmiu boleści. A po drugie to dziecka NIGDY NIE KARMI SIĘ W FOTELIKU TYLKO WŁAŚNIE W RAMIONACH MATKI!!!

Prosze was przestańcie jad wylewać i po mnie jeździć bo ja mówię glośno o tym co sie dzis wydarzyło. Beata Ty sobie jaja robisz czy rzeczywiście głupia jesteś?

Gość glllllllllllllllllllluuuu
ich dziecko, ich problem

też ostatnio się zdarzyło, że niestety nie udało się zorganizowac fotelików na podróż z lotniska i pół godziny starszy siedział przypięty nieprawidłowo pasem, a młodsza na kolanach ojca - może to też była jednorazowa akcja?

Gość cena zabija
nie powiedzialas im nic po policje nie zadzwonilas to teraz nie opowiadaj historyjek

Wstyd mi za Was mamy! Sytuacja była naprawde godna potępienia. Mnie zamurowało, kobitki odjechały. A Wy zamiast normalnie porozmawiać na ten temat jad wylewacie. Bije się w piersi bo wiem, że powinnam była zareagować - choć zapytac dlaczego dziecko jest bez fotelika. To wszystko dzialo się za szybko, za malo czasu by się stosownie zachować - ale wiem, że popełniłam błąd..cóz - czasu nie cofnę. Mam nadzieję, że choć 1dna taka bezmyślna mama opamieta się i zacznie mysleć przede wszystkim o bezpieczeństwie swoich dzieci.

Po szczepieniu malutki bardzo płakał, żal mi go było strasznie, mąż prowadził, ja z małym z tyłu, nie miałam serca odłożyć go do fotelika. Trzymałam małego w ramionach, żeby się szybciej uspokoił, bo nie mogłam patrzeć jak tak żałośnie płacze i nie uważam, żebym popełniła jakieś większe przestępstwo.

Gość zadumana303030
Jakoś za naszych czasów nikt nie jeździł w foteliku i żyjemy!! Poza tym fotelik to wydatek i może przy nie wszystkich stac

zadumana nie bądź śmieszna, zapłaciłam za fotelik 60 zł! Używany...nowy być nie musi przecież. Jak ją stać na super ciuchy, samochód itd to na fotelik tym bardziej.

"nie miałam serca odłożyć go do fotelika." ale miałaś serce narażać go na śmiertelne nie bezpieczeństwo, gratuluje toku myślenia ;) co do zaś argumentu że my nie jeździeliśmy i żyjemy to radze przypomnieć sobie ile kiedyś było smochodów na drogach i jakie to były maszyny :) kiedyś też nie było pasów na tylnych siedzeniach - dziś każdy szanujący ię kierowca wie że pasażer bez pasów to tykająca bomba w czasie wypadku.

Gość jak dostawaja to nie dziwo
Akurat kodeks drogowy jasno precyzuje sposób przewozu dzieci w samochodzie. Jak kogoś nie stać na fotelik to niech nie jeździ autem z dzieckiem. Do osoby wyżej-a po tym szczepieniu to od razu musieliście jechać? Nie można było w stojącym samochodzie dziecka przytulić? Szkoda,że nie spotkaliście patrolu,to by Ci wytłuszczyli i dali na blankiecie mandatowym informację co zrobiłaś. Co do autorki-durna jesteś,taka typowa wiejska przekupa. Nie powiesz danej osobie,ale za plecami dupę obrobisz. Co mogłaś zrobić? A zadzwonić na policję i zgłosić że taki,a taki pojazd porusza się w tym kierunku,a w środku dziecko jest przewozone bez fotelika. Ale lepiej za plecami bo tak łatwiej? Fotelik to nie jest czyjeś widzi mi się lub nie-to kwestia bezpieczeństwa w momencie wypadku. Teraz był wypadek-jeden TIR wigniótł osobówkę w drugiego TIRa. W osobowym były 4 osoby. 3 zginęły,przeżyło tylko dziecko,które było w foteliku.

Gość tere fere dutki....
Wy naprawde nienormalnie jestecie :O .... dla Was dziecko bez fotelika w samochodzi to "nic takiego" i "kazdemu sie moze zdarzyc" ?????? Wypadek tez sie moze kazdemu zdarzyc, za pierwszym rogiem, nie wyjezdzajac nawet z parkingu !!!! I jeszcze po autorce jedziecie ze sie wtraca, ze ma sie zajac swoimi sprawami ????? Ze nie zareagowala ? Sama by mnie chyba zamurowalo jakbym cos takiego zobaczyla !! A ty zadumana303030 podumaj jeszcze troche to zrozumiesz ze fotelik w aucie to PODSTAWA.... o wiele wazniejsze niz wypasiony wozek i "slitasne" mebelki do pokoju .... ale moze za duzo od Ciebie wymagam, najwyrazzniej te "30" w Twoim nicku to QI.... :O

Gość yukki
bylam w zeszłym miesiącu w Rumunii - nie ma obowiązkowych fotelików. Jak ktoś pisał u nas do niedawna też nie było fotelików i żyjemy. Oczywiście, że wygodniej wsadzić dziecko w fotelik i podobno bezpieczniej, ale na kolanahc matki jak dla mnie jest równie bezpiecznie. Co innego gdyby to dziecko luzem rzucila n a tylni fotel :P

Yuki nawet najbardziej kochająca matka w razie wypadku nie utrzyma dziecka i wystrzeli ono roztrzaskując się o przednią szybę. W wyniku takiego uderzenia dochodzi do szeregu obrażeń wewnętrznych, złamań kości, mózg często wypływa. A nie trzeba wiele-ot stłuczka przy prędkości 60km na godzinę.

Gość pytanie tylko
nie mowi się ubrac buty tylko zalozyc buty. Jak chcesz ubierac buty, w sukienke?

Gość pytanie tylko
yukki - bzdury piszesz...

A co do Rumunii-tam można odbyć stosunek seksualny z 6 letnim dzieckiem. Fakt Rumunia to wzór do naśladowania jeśli idzie o prawodawstwo...

Gość yukki
Żeby nie byłu - wozę dziecko w foteliku, bo tak jest wygodniej - nie wyobrażam sobie malucha przypiętego pasami. Ale uważam, że to powinien być mój wybór czy chcę wozić dziecko w foteliku czy na kolanach, podobnie jak to czy zapinam pasy, albo zakladam kask na motocykl. Można znaleźć opisy wypadków w których giną dzieci w fotelikach, bo nie dało się ich na czas wyąjąć, a nie tylko dzieci wypadajacych przednia szybą z braku fotelika.

Gość ja pieeerrr
A mną wstrząsnoł wypadek który się wyddarzył miesiąc temu Pięcioosobowa rodzina 3dzieci i małżeństwo Dzieci były niezapięte pasami i dzięki temu przeżyły samochód rozpadł się na pół i wypadły z niego ta część w której siedziały została sprasowana na miazgę-gdyby któres siedziało zapięte w fotelu już by nie żyło. Trzeba odróżniac rzeczy ważne od mniej ważnych. Głupio tak osądzać-wychodzi się na kompletnego głupka!

Gość ja pieeerrr
yukki dokładnie! To tak jakby mi mówić czy mam pić mleko czy nie-juz próbowano a wiadomo że mleko zdrowe nie jest-wszkole pic kazali także nauczono i piję bo lubię-niepotrzebnie. Tak samo ze wszystkim co narzuca się człowiekowi odgórnie żeby sterować nadzorować manipulować itd.

Gość oj faktycznie narzucaja wam
kaza wam wozic dzieci w fotelikach, zapinać pasy, pić mleko, jeździc 50 w terenie zabudowanym i włączać światła. Oj wy biedne nieszczęśliwe, cały świat się na was uwziął, a szczególnie ci naukowcy, którzy spedzili kupe czasu na crashtestach, niepotrzebnie zresztą bo dwie damusie z kafeterii wiedza lepiej:D zawiało glupotą jak od Korwina-Mikkego. btw propagator jazdy bez kasku na motocyklu całkiem niedawno zginął, gdyby miał kask to by przeżył. Przepisy chronią was przed skutkami waszej głupoty.