Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cherry_002

jaki netbook?

Polecane posty

Gość cherry_002

Wiatm, chciałabym kupić netbooka, jednak wiedza "ekspertów" w sklepie jest powalająca:D Potrzebny mi mały, zgrabny netbook do robienia prezentacji, pisania prac, internetu, obiejrzenia filmu itp. Chciałabym, żeby się nie zamulał, miał wszystkie przydatne programy, nie popsuł sie za pół roku. Problem w tym, że nie znam się na parametrach. Pomożecie mi coś wybrać?:) Cena nie gra roli

Gość rytytytytyry
ja mam toshibe z prockiem c50 jestem zadowolony. Filmy w hd bez problemu no i 12h bez wifi na baterii ;) coz wiecej potrzeba?

Gość To lubię!
Oglądać filmy na netbookach? A w życiu :D toż to obraza dla filmu.

Gość wreadnamalpa2777
jak chce oglądnąć film na netbooku podłączam kabel do telewizora i kina domowego i jest ok

Gość cherry_002
dzisiejsze filmy nie są zbytnio wartościowe więc myślę, że nie uraziłabym tym zbytnio sztuki filmowej:)

Gość To lubię!
Akurat tu się nie zgodze, wystarczy trochę lepiej zaznajomić się z filmami. Jest dużo bardzo wartościowych filmów, ale nie są to kasowe hollywodzkie hity, więc o nich się nie mówi. Puszczane są głównie w kinach studyjnych i podczas DKFów. I tyle o nich.

Gość cherry_002
a mogę prosić o kilka tytułów?

Gość jdjsjsjsk
Wygooglaj ultrabook, to termin określający bardzo mocne laptopy, czesto w niewielkich rozmiarach jak netbooki, wydajac ok. 3000 masz pewność, że jest to dobry komputer i przez jakiś czas tak zostanie...co do parametrów, 4gb ram, hdd 320gb+, procesor dual lub quad core przynajmniej 1.2, zazwyczaj ultrabooki mają solidną grafikę i dzwięk na pokładzie... Być może jest to lekko ponad Twoje potrzeby, ale skoro cena nie gra roli to warto zainwestować, gdyż wymiana podzespołów w komputerach przenośnych jest dość trudna...

Gość To lubię!
Np "Pogorzelisko". Ostatnio leciał w tv, dość późną nocą, "Krótki pobyt w Szwajcarii" (lub jakoś podobnie). Akurat jego nie miałam okazji oglądać, ale z opinii wydaje się dość sympatyczny. Rozejrzyj się za jakimś kinem studyjnym lub DKFem w Twojej okolicy i sprawdź repertuar. Dyskusje filmwebowe też są czasem pomocne w tym temacie :) Dobrze by było, gdybyś najpierw się określiła gatunkowo. Czy wolisz bardziej historyczne, czy psychologiczne, czy jeszcze jakieś inne ;) Co do kompa - jeśli ma służyć tylko do neta, robienia prezentacji i obsługi worda, nie potrzebujesz niczego super. Polecam z częściami od AMD, nie od Intela. Często za to samo płaci się mniej.

Gość cherry_002
dziękuję za fachową pomoc!

Gość cherry_002
wole psychologiczne, życiowe filmy:) Właśnie sądziłam, że Intel to najlepsza firma i nie ma dobrych zamienników

Gość scherfchen
może tablet

Gość cherry_002
lepszy laptop? Ale jaki? No po prostu jeśli chodzi o komputery to jak włączać i wyłączać wiem nic poza tym:D

Gość To lubię!
Intel jest najbardziej znana, a to różnica jest :) Mam w domu 3 komputery. Jeden mix, jeden całkowicie na Intelu, jeden całkowicie na AMD. 2 stacjonarki i większy lapek. Powiem tak: Intelowy kosztował więcej niż AMD, chodzą tak samo.

Gość cherry_002
w sumie chodzi mi, żeby był mały bo chcę go zabrać ze sobą wszędzie itp. Tablet odpada:) Chce netbook:)

Nie no, jeśli ma służyć do targania na uczelnię czy do pracy, netbook się sprawdzi. I też polecam bardziej AMD.

To lubię! -> tylko czy wykorzystujesz ich maksymalną moc? ;P cherry_002 -> tylko czy to zabieranie jest ci potrzebne?

Czarny Łabędź Lista Schindlera Skazani na Shawshank Przerwana Lekcja Muzyki Fight Club Tam, gdzie rosną poziomki Zielona Mila Ojciec Chrzestny Gwiezdne Wojny Władca Pierścieni jest pełno dobrych filmów

Gość cherry_002
dziękuję za pomocne info:) chociaż i tak się boję, że mi kit wcisną:p

Kyu -> na markę procesora nie ma teraz co patrzyć jeśli chodzi o lapki. lepiej patrzyć na markę tego kto go wykonał.

Bierz kogoś znajomego, kto się zna :P Chętnie bym z Tobą poszła, bo lubię się bawić w takie rzeczy, ale to chyba niemożliwe ;)

To też nie do końca tak, bo jedna seria nie równa drugiej nawet u tego samego producenta. Lepiej patrzeć na dany produkt.

Gość cherry_002
potrzebny mi koniecznie na uczelnie, chce go wozić ze sobą z mieszkania do domku jak wracam na weekendy itp. ogólnie cały czas mieć przy sobie

Gość cherry_002
to może po prostu zapodajcie mi nazwy netbooków, które są warte uwagi?:) Słyszałam, że leneavo, samsung, dell to dobre firmy a reszta się zbytnio nie nadaje. To prawda?

Gość cherry_002
dziękuję za listę filmów, w wolnej chwili na pewno obejrze

Na Samsunga nie narzekam ani ja, ani znajomi, natomiast z całego serca odradzam HP. Z doświadczenia :D

Gość cherry_002
czyli jako tako już wiem czego szukać:)