Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak myslicie?

co ważniejsze, dobrobyt kościoła katolickiego czy dobrobyt Polski?

Polecane posty

Gość ale gdzie?
w Watykanie?

Gość na polskiej ziemi
tej ziemi:classic_cool:

Gość Tak sobie pisałem, a dyplom uc
Czy jedno drugiemu musi przeszkadzać ? Wielka szkoda, że dzisiaj żałosna parodia lewicy zajmuje się tylko wyzywaniem kościoła i uczestniczeniem w durnych nic nie wnoszących akcjach.

Gość ej, Maxiu jeden
wydawaloby sie, ze nieglupi z Ciebie czlek, a tu taki "wystrzal" - pod tarcze

Max Zander vel Klaun Jasne, najważniejszym polskim problemem jest teraz kościół i legalizacja trawy. Nie dziwie się że Palikotowi spada poparcie.

Z resztą jeśli mielibyśmy karać tych, których nazywasz pasożytami to możemy dojść małymi kroczkami do tego, że poparłbyś ideologię Hitlera. Kiedy uczono dzieci w 3 Rzeszy matematyki - prowodzono wyliczenia udowadniające, że utrzymywanie niepełnosprawnych nie opłaca się państwu, ponieważ na nim żerują.

Max, może tak podasz te przykłady z historii bo ja tępy jestem i nie pamiętam kiedy to kościół doprowadził społeczeństwo do upadku.

00:48 [zgłoś do usunięcia] ej, Maxiu jeden wydawaloby sie, ze nieglupi z Ciebie czlek, a tu taki "wystrzal" - pod tarcze Czy znasz kościół który nie pasożytuje:P? [zgłoś do usunięcia] Tak sobie pisałem, a dyplom uc Max Zander vel Klaun Jasne, najważniejszym polskim problemem jest teraz kościół i legalizacja trawy. Nie dziwie się że Palikotowi spada poparcie." Ale bredzisz:P.Nie pisałem o żadnej legalilizacji trawy:P.A cod do degeneratów i nałogowców-oni powinni bulić za leczenie:D. "Tak sobie pisałem, a dyplom uc Z resztą jeśli mielibyśmy karać tych, których nazywasz pasożytami to możemy dojść małymi kroczkami do tego, że poparłbyś ideologię Hitlera" Bzdury piszesz:P.Jest pewna różnica pomiedzy niepełnosprawnym z nie swojej winy a jakimś kościelnym pasożytem:P.

Gość taaaa, tylko jak
trwoga, to do Boga - HISTORIA ZNA MNÓSTWO TAKICH SYTUACJI. A historia lubi zataczać koła...

00:56 [zgłoś do usunięcia] Zdrowy_Facet Max, może tak podasz te przykłady z historii bo ja tępy jestem i nie pamiętam kiedy to kościół doprowadził społeczeństwo do upadku." Nie pisałem o upadkach ale o pasożytowaniu:P.Do tego przypuszczać można że porzez kler Polska przegrała wstępna fazę wojny z Niemcami w 1939 roku:P.A juz z pewnością sie o to starali :P.

Gość Kochanka Franka
Kosciol to najwieksza tragedia ciemnoty polskiej.

Jasne, kościół ważniejszy od bezrobocia, ważniejszy od umów śmieciowych. Pierdolmy kryzys, zniszczmy kościół. Co za bezmyślność. MAX Stek bzdur niestety Ty wypisujesz. Jakoś nie przypominam sobie by akurat przez kościół państwo popadłoby w jakiś straszny kryzys.

01:07 [zgłoś do usunięcia] Tak sobie pisałem, a dyplom uc Jasne, kościół ważniejszy od bezrobocia, ważniejszy od umów śmieciowych. Pie**olmy kryzys, zniszczmy kościół. Co za bezmyślność. MAX Stek bzdur niestety Ty wypisujesz. Jakoś nie przypominam sobie by akurat przez kościół państwo popadłoby w jakiś straszny kryzys." Właśnie kościół jest mniej ważny i powinni olać ich roszczenia:P.No i za kryzys winę też ponosi kler:P.A co do popadanie w kryzys przez klechów-nie można sprawdzić jak nie ma kraju w którym klechy by się nie rządziły a prawie wszystko bylo wzorowe i nagle mocno rozpanoszyły:P.Za to są przykłady gdzie kler przestał się szarogęsić i znacznie sie poprawiło:D.

Gość słuchajcie opluwacze
kościoła. Nikt wam nie każe do niego chodzić, a wasza "krytyka" pożal sie Boże świadczy o prymitywnym prowokatorstwie, na lep którego łapią się inne prymitywki. Jesteście żałośni

Gość Kochanka Franka
Kosciol to taka Marijnissen instytucja,na didactiek legalna,ktora zezre najbiedniejszemu z michy i zapyta co juten bedzie w korycie.

Gość Alternatywy 4 m 7
Alternatywa jest taka: dobrobyt koscioła katolickiego i Polski czy tolerowanie ateistów :P

Gość Kochanka Franka
Ja kosciola nie opluwam,ja Nawet nie miala bym przyjemności wywalić sie na niego. P P

Argumenty proszę Max. W jaki sposób kościół odpowiada za kryzys gospodarczy ? Takie pisanie "olać ich roszczenia" to lewacki bełkot. Jakie roszczenia konkretnie chcesz olewać ?

Gość słów kilka do
tzw. krytyków kościoła, których tu wcale nie widzę ale może się pojawią. Nie widzę, bo do tej pory to jakiś bezładny bełkot i zero argumentów . Nie zapominajcie tylko, że pomyje wywalacie także na siebie, bo założę się, że większość z Was jest przynajmniej ochrzczona, więc chce czy nie, należycie do kościoła. Bo kościół to nie administracja, a wspólnota, która go tworzy. Czas wreszcie to zrozumieć zanim zacznie się jakąś paplaninę

ja jako ochrzczony mam prawo krytykować KK czy może jest zakaz krytyki ?/? x ja bym z tych dwóch opcji wybrał drugą a najlepiej żadną bo ani pierwwsza ani druga nie oznacza tzn nie mussi oznaczać dobrobytu zwyklego obywwatela.🖐️ x dodam jeszcze że przykładoy kowalski raczej na dobrobycie Kk nie zysskuje. on ten dobrobyt buduje, wlasną kasą lub wkladem pracy

Gość to jest mentalnosc polaka
zgonić na kogoś swoje niepowodzenia w rządzeniu ale człowiek zapomina gdy państwo dba o boga to bóg dba o państwo i bóg posłał ks skarge na sejm by upominał ale posłowie nie chcieli słuchać ks skargi wiec bóg ukarał polske rozbiorami

tys czytal kiedys słowa jezua/;d;D::D:D:D chyba nie, jaki bog dba o panstwo? ty chyba pomylileś wyznania, powinieneś się do starotestamentowego boga czyli żydkowego modlić, on dbal o narody, pańśtwa itd...naród wybrany...itd x jezus jest zaprzeczeniem, nie ma narodu, nie ma krajów są chrześcijanie.