Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a tetra przecieka

Moje dziecko jest uczulopne na wszystkie pieluchy

Polecane posty

Gość a tetra przecieka

Jedyne jakie toleruje to pampres premium care a one kosztują majątek. Nie wiem co robić. Czy jak kupie te wielorazowe to będzie lepiej? Ma tak odparzoną pupę ze nie da się tam dotknąć tylko wyje i się wygina. Na nocnik nie chce siadać. Sika po nogach jak nie zaloże pieluchy. Czy te wielorazowe się u nas nadadzą?Wypróbowałam wszystkie baby dream, lidlowe, kauflandowe, hugiesy, bella i każde jedne prócz tych bialych pampersów to samo pupa jedna wielka rana. Nawet te zwykle pampersy po jakimś czasie też zaczęły odparzać.

Gość e.s.p.
Może za długo nosi jedną pieluchę, albo jakiś inny czynnik uwrażliwia skórę ? Zmień preparaty kosmetyczne na całkiem inne.

Gość ale to na pewno pielucha
? Kurcze, dziwne. Ja bym stawiala na kosmetyki. Trzeba jakies kupic z seri Oilatum, La Roche Posay lub Physiogel. Idz do lekarza przede wszystkim

Gość daj lekarzowi 100zł
albo moze cos z diety, moja nie mogla jesc zadnych cytrusow do 3-4rż! juz dawno pieluch nie nosila a cokolwiek zjadla takiego i po sikaniu pipa czerwona, wysypka tam itp. Zero alergi widocznej po zjedzeniu - tylko w sikach to wychodzilo

Gość aawertgaewrt
dobrze smaruj całą pupę kremem np nivea do odparzeń-polecam, mój za to ma też alergię na wszystkie prócz huggisa, oczywiście też zmieniaj częsciej i w domu możesz w samych majtkach trzymać, najwyżej posprzątasz i tyle a tyłek bedzie oddychał

Gość e.s.p.
Jak ma czerwoną to można smarować jak doszło już do uszkodzenia skóry to się kremami nie smaruje.

Gość a tetra przecieka
Na jedzenie raczej nie jest uczulona bo jak nosi te premimum care to nic nie ma ani śladu odparzeń. Pieluchy zmieniam bardzo czesto. Kosmetyki też nie bo jest od początku myta w szarym mydle i w niczym wiecej. Robiłam też badania moczu ale wszystko jest dobrze. To raczej sprawa pieluch. Ale te premium care to 60 zl za opakowanie. Strasznie dużo jak dla mnie. Zastanawiam się nad tymi wielorazowymi. Moze ktoś używał?

Gość mabelinka
a te z biedronki?? DADA??

Gość emcekwadrat
Nam na odparzenia pomogła maść Alantan plus i mąka ziemniaczana. Jeśli jesteś pewna, że to od pieluch, to chyba nie ma innego wyjścia tylko używać tych premium care. Może na Allegro są tańsze.

Gość fgfdg
spróbuj moze GAGA z tesco, mój syn tez mial ciągle odparzenia, aż zrobilismy badania, że to moze niby coś jest w moczu, ale wyniki wyszly wzorowo. Uzywalam pampers, dada, i raz z lenistwa kupiłam w tesco gaga, to byl strzal w 10!!! nie smierdzą chemią i nie odparzają pupy.po jednym dniu używania już było widać poprawę stanu skóry. Moj synek męczył sie ponad 2 miesiące życia , na szczęscie znaleźliśmy przyczynę.. Pozdrawiam

Gość Jakie jest wasze zdanie?
mój miał zawsze odparzenia po zjedzeniu orzeszków ziemnych. uwielbiał je, ale jak zrobił po nich kupę, to zawsze pupa była w krosteczkach. ja używałam dada z biedronki, świetne tak jak pampersy. i krem zielone pudełko linomag. do tego wspomagałam się sudocremem czasami.

Ja uzywała masc tormentiol na odparzenia mój też był uczulony na pieluchy kupowałam tylko pampersy

Gość Jakie jest wasze zdanie?
a ile dziecko ma lat?

Gość Zamiast
Kupuj na promocji premium care. Ostatnio były po 37 zł za np 60 sztuk "3" w Kauflandzie. Po 40 są regularnie np w tesco. Ja zawsze robię zapas.

Gość makowa245
Oj nie kombinuj. Jak dziecko nie może to co zrobisz. Ja tam od urodzenia kupuję mojemu synkowi premium care i w życiu nie miał pupki odparzonej. To jest wydatek konieczny, poza tym dziecko tego w tydzień nie zużyje, to ile ci wyjdzie na miesiąc za pieluchy.

Gość bojs bojs bojs
zobacz na allegro papmersy z niemiec kosztuja duzo taniej moze zrob badanie moczu,bakterie tez powoduja odparzenia.

Gość a tetra przecieka
jedna paczka starcza na około 10 dni wiec miesięcznie wychodzi 180 zł. Nie widziałam ich nigdzie po 37 zł bo na pewno bym kupiła większą ilość. Uważam, ze to przesadzona cena jak za pieluchy, ale faktycznie nie mam chyba wyjścia.

Gość makowa245
Ja wczoraj kupiłam w Tesco premium care, czwórki, 66 sztuk po uwaga 69,99. Krew mnie zalała ale musiałam kupić, bo w domu jedna się ostała :) W Leclercu kupowałam w promocji po 49,99.

Gość pasi-konik
nooo widzisz !!!! i pooooco ci to bylo ???????? stracona mlodosc ? dla byle H **JA i po coo ???

Gość zonaKraka
http://promobaby.pl/promocja-10680.html Tu masz aktualne promocje- ja kupuję Active baby i właściwie tylko na promocjach jadę, bo po co przepłacać? Skoro dziecko ma uczulenie na inne, to chyba nie ma się co zastanawiać jak zaoszczędzić... Tym bardziej że to minimalne wymagania, nie potrzebujesz leków czy super drogich kosmetyków, specjalnej żywności...

Gość no to najlepiej zakłądaj tetre
a jak wychodzicie gdzies to pampersa i wtedy te 60zł za pake na dłużej straczy

Szukaj promocji i kupuj premium care zeby dziecko nie cierpialo przez te odparzenia. dodatkowo popros pediatre o masc robiona na tylek ktora daje sie dzieciom w szpitalu. tam jest chyba wit a i jakies 2 inne. Ja taka mam i stosuje ja czasami na swoje oparzenia i dziala cuda. czasami jak sie maly zadrapie to tez posmaruje i slad znika w oka mgnieniu.

Gość Adela850
Skoro probowalas dziecko sadzac na nocnik, to zakladam, ze to nie jest noworodek tylko wieksze dziecko. Ja bym na twoim miejscu nauczyla sie stosowac tetre wymiennie z pampersem premium (skoro one sa OK) Ja tez dlugo walczylam z odparzeniami u dziecka i w koncu mama nauczyla mnie korzystac z tetry- wiem ze to moze glupio brzmi, ale czlowiek latwo przyzwyczaja sie do pieluch jednorazowych i nie potrafi stawic czola tetrze :-) kupujesz takie majteczki ochraniajace (kilka sztuk) np. Canpol ma cos takiego w 3 rozmiarach: http://allegro.pl/canpol-majtki-sucha-pielucha-wielorazowe-rozmiar-m-i2674392923.html Oprocz tego w aptece mozesz kupic zwykle ceratkowe majtki (w razie jak ci zabraknie tych). jak jestes w domu lub na polu jak jest cieplo uzywaj tetry, a na spanie i spacery w chlodne dni uzywaj pampersow. Od czasu do czasu puszczaj dzieciaka z gola pupa po domu. Ja do tego mylam pupke po kazdej kupce. Ja mialam ok 50 pieluch tetrowych, 5 par majeteczek canpolu i 3 majteczki ceratkowe i bylo OK. Moje dziecko bylo wtedy malutkie, wiec moze twoje nie bedzie az tyle tego potrzebowalo.

Jeśli dziecko toleruje tylko premium care to chyba nie masz wyjścia-jeślio po każdej innehj pieluszce pupa dziecka to jedna wielka rana-to ja bym sobie darowała kombinowanie.Może taniej wyjdzie cię jak będziesz kupować na allegro,może z jakiejś hurtowni?Jeśli chodzi o smarownaie to na tyle razy jak syn miał odparzoną pupę-tylko z powodu biegunki-to u nas sudocrem to było wybawienie.

Kup mu porzadne pieluchy jak jest tak bardzo odparzone :( np oryginalne pampersy te zielone i nie patrz na cene , pomysl czy gdyby Ciebie tak pupa piekla to czy nie wydalabyc tych 55zl na cos co cie uwolni od tego bolu?

Gość Ja podaje od 6 mies., ale juz
Jak masz jakas rodzine z malymi dziecmi w UK, albo Niemczech to niech ci kupia porzadne wielorazowki (bo u nich sa refundowane) i przesla, a ty oddasz im roznice, ktora zaplacili. (Np. Close Parent Pop-In sa bardzo dobre.) W Irlandii chyba tez podlegaja refundacji, ale nie mam pewnosci. W Skandywanwii (Norwegia itp.) prawdopodobnie tez w niektorych gminach.

Gość powiem cicc
nie musi byc na jedzenieu uczulona.Tu ktos wyzej pisal,ze jego dziecko na cytrusy tak reagowalo. pamietam,ze moje dziecko tez mialo czerwona pupe po jakims owocu.i tylko jak pieluche nosilo.Tak to nie