Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bum bum bum!

Alimenty na czas ciązy?

Polecane posty

Gość bum bum bum!

czy sa tutaj kobiety które dostawały alimenty na czas ciąży bo np. ojciec dziecka poszedł sobie do innej?

Gość tutti frutttiii
Ja akurat nie miałam takiej sytuacji-ale trochę się w tym orientuję. Mogę w czymś pomóc? Alimenty na matkę można brać przez 3 ostatnie miesiące ciąży i potem przez maksymalnie 3 miesiące po porodzie.

Gość hahahahahaha........
tak z ciekawosci - jak ona przed porodem udowodni ojcu że to jego dziecko? Przecież badania dna to dopiero po urodzeniu można wykonać

Gość bum bum bum!
ojciec albo się przyzna ze to jego albo nie .Jak się przyzna to będzie płacił a ja jak nie to nie- nie widze problemu ale dlaczego nie skorzystać skoro nawet "drobnych"na lekarza nie daje a jeszcze sam namawiał mnie kilka miesięcy wczesniej na odejscie z pracy bo dziecko było planowane a teraz on odszedł. Czyli o alimenty na czas ciązy moge sie strać dopiero 3 m-ce przed rozwiązaniem?

Gość tutti frutttiii
Jest sprawa w sądzie gdzie ustala się domniemanie ojcostwa. Jeśli są powody do podejrzenia że to wskazany przez matkę mężczyzna jest ojcem to kobieta dostanie. Taką przesłanką jest to,że współżyła w tym czasie tylko z jednym mężczyzną. jeśli on temu zaprzeczy a po porodzie z badań dna wyjdzie że jednak on,to protokół rozprawy trafia do prokuratury i koles ma sprawę za składanie fałszywych zeznań-grozi 3 lata więzienia. więc raczej tatuś nie zaprzeczy że to jego jeśli nie będzie mial faktycznych dowodów,że miała innych partnerów seksualnych w czasie kiedy doszło do zapłodnienia.