Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :D :)) :jd

"Zarobiłam" na weselu 10 000 zł.

Polecane posty

Odbyło się w sierpniu za domem moich rodziców. Wynajęliśmy elegancki namiot weselny z kryształowymi żyrandolami, krzesłami, stołami, zastawą. Miałam na sobie prostą i elegancką sukienkę za 500 zł. Fryzurę i makijaż robiła koleżanka, do gotowania jedzenia wynajęliśmy 3 kucharki, do roznoszenia 3 kelnerki, z kościoła podwiózł nas kolega męża eleganckim Mercedesem. Pod małym namiotem stały wynajęte dodatkowe 3 kuchenki i 3 piekarniki gastronomiczne. Inny kolega męża przygotował muzykę i przywiózł kolumny i wieżę, organizował różne zabawy mówiąc przez mikrofon. Dodatkowo wynajęliśmy światełka i lasery dla lepszej atmosfery. Było wspaniale, ten piękny namiot z zamontowanym świerkowym parkietem, a ogród rozświetlony latarenkami. Całkowity koszt wesela na 150 osób to 18 000 zł (jedzenie, stroje, wynajęcie). W sumie dostaliśmy około 28 000 zł w kopertach. Nie liczyłam na zysk, wręcz spodziewałam się straty, a tu taka miła niespodzianka :)

Gość cool story, bro
COOL STORY, BRO.

Gość to coś malutko zaorbiłas
bo ja miałam wesele na 10 osób więcej i zarobiłam 55tys. z czego zostało mi ok 20 :D:D

Gość to może teraz rozwód
Może na tym się też uda zarobić?

Rozwodu nie będzie :) Nigdy

A skąd masz taki drogi talerz, podszywie? :)

Gość ja będe miała podziękowania
a ile dostawałaś średnio w kopercie? ile teraz goście dają bo sama nie wiem

400-500 zł od pary, podszyw, nie ujadaj :)

Gość weqwewqeqw
Powiedzcie, jak wy to robicie, że dostajecie kasę? Ja miałam wesele 15 lat temu - u siebie tez w domu, znacznie mniej wystawne, a z kasy dostalismy 500 zł , 400 i 400, przy czym jedno 400 zł jescze ktoś zabrał. Zaprosiłam ok. 40 osób, dostalismy tez prezenty, ale w wiekszosci drobne typu ręcznik, czajnik elektryczny, sztucce...

U nas w rodzinie zawsze się daje pieniądze, nigdy prezenty :)

bo kiedyś tak się dawało a teraz najczęściej młodzi zaznaczają w zaproszeniu (są takie wierszyki) ze proszą o prezent w kopercie

Gość syn dyk
@weqwewqeqw - jak idziesz teraz na wesele to niesiesz fanty ?? teraz nosi sie kase . na weselu ogolnie sie nie zarabia chyba ze zrobi sie szopke typu namiot, suknia za 500pln za tyle zona kupila se na sylwestra i to co pisze autorka. ... kumpel zrobil wesele na 350 osob i 30 kopert było pustych!! . roznie. jak sie ma bogata rodzine co wklada po tysiaku to smialo ise zwroci.

Nie, nie pisałam żadnych wierszyków :p Pocztą pantoflową się rozeszło przez koleżanki, kolegów, rodzinę, że nie chcemy kwiatów, a na prezent najlepiej pieniądze :) Nic nie pisaliśmy na zaproszeniach, bo to dla mnie wstyd :)

Moje wesele to nie żadna szopka, było bardzo porządne i nie było prowizorki, po prostu na niektóre rzeczy nie trzeba wydawać. Suknia wyglądała jak te po kilka tys. A z sukienką żony na Sylwestra to widać, że masz kompleksy i musisz się tu dowartościować. Ja kupuję nawet droższe kreacje na Sylwestra, a czasami dużo tańszę, kupuję to, co mi się podoba, a tamta sukienka była idealna.

Gość weqwewqeqw
nie wiem co to są fanty? Na weselu sama bylam ostatnio 20 lat temu, poza własnym... :(

Gość fanty to rzeczy
prezenty rzeczowe typu czajnik,filiżanki,talerze,odkurzacz itp.

dla mnie te wierszyki to nie obciach- 90 % młodych tak robi i dobrze- po co im później 15 tosterów i 10 żelazek?:O tak każdy wie ze młodzi prosza o prezent w kopercie i nie ma niedomówień

Gość diviannna
wierszyki to obciach a ludzie i tak teraz daja kase a nie fanty, no bo wiado ze kazdy woli sobie cos sam kupic danej firmy danego koloru

Gość fanty to rzeczy
tez uwazam,ze lepiej dac kase,mlodzi sami sobie kupia to co im potrzeba.Po chuj komus 5 czajnikow czy 8 tosterow:oZeby na allegro potem sprzedawac???!!Lub dalej opychac komus w prezencie??? Teraz na weselach daje sie kase!Prezenty dawalo sie w latach 50,60,70 czy 80 gdy nic nie bylo w sklepach i nikt nic nie mial,wtedy taki czajnik to bylo cos:D

Gość la la la lal talakaj
załóż ten wątek na ślubnym