Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hnyji

Problem z laptopem - do tych co się znają!

Polecane posty

Gość hnyji

Od dawna mam problem z laptopem a raczej z jego zasilaniem. Laptop jest cały czas podłączony do zasilania i nagle zaczął "mrugać" - jaśniał, ciemniał na zmianę monitor bo raz chodził na baterię a raz na zasilanie. Tak częste mruganie doprowadza do szału. Myślałam, że to wina zasilacza więc kupiłam nowy ale w dalszym ciągu działo się to samo. W końcu zaniosłam laptopa do naprawy. Wymieniono wtedy te gniazdo zasilania i obiecano że będzie dobrze. Oczywiśce już pierwsze włączenie laptopa pokazało, że dobrze nie jest bo znów wszystko migało. Facet reklamacji nie uznał bo stwirdził że było ok i już,. Tak więc mam pytanie do osób znających się na komputerach. Skoro to nie zasilacz, nie gniazdo zasilacza to co powoduje, że komputer tak się zachowuje?

Gość hnyji
Zasilacze na innych komputerach pracują bez zarzutu, bateria też była wymieniana.

Gość Justyś z Polski
Siemka Sprawdź gniastko do którego podłączasz zasilacz te sieciowe :) A tak po za tym napisz to na forum www.podajdalej.pl tam ci na pewno pomogą. Ja mogę tylko doradzić test na innym zasilaczu i wyjmij baterię i podłącz laptopa.

Coście się tak tego zasilacza uczepili, skoro działa? Równie dobrze to może być problem z matrycą albo z jakimś przewodzikiem w środku... Zmień punkt naprawy... :D na odległość Ci nikt nie pomoże, możemy pogdybać tylko.

Gość hnyji
Z matrycą jest też ok. Bo jak się odpowiednio kabel dociśnie, pokręci to bywa że zasilanie jest ciągle i ekran nie mruga. Nie wiem jak w innych komputerach ale u mnie jest tak, że ekran jest sporo jaśniejszy gdy komputer pracuje na zasilaczu a dużo ciemniejszy gdy pracuję na baterii. I to okropnie przeszkadza takie mruganie - raz ciemniejszy obraz, raz jaśniejszy. Problem jest gdzieś w środku, coś tam chyba nie łączy albo co - nie wiem nie znam się. A pytam sie tu a nie w żadnym serwisie bo jak widzicie już raz mnie w chuja zrobili - wymienili gniazdo i miało być ok a jest tak samo i to od pierwszego dnia więc może problem jest z tym czymś co do gniazdka zasilania jest przyczepione czy jak?

Prawdopodobnie zgadłaś :D serwis serwisowi nierówny, to po pierwsze. Co do migotania, każdy laptop tak ma celem oszczędzania energii przy pracy na baterii, można to zmienić w ustawieniach zasilania (przynajmniej w moim tam są :D). Tutaj nikt Ci na odległość wtyczki nie naprawi.

Gość hnyji
Ale to nie rozwiązuję przecież problemu. W dalszym ciągu coś nie łączy a takim sposobem szybko laptopa można załatwić na amen.

Przecież pisałam o serwisie :P sama tego nie wymienisz.

Gość hnyji
I znów wymienią wyącznie gniazdo zasilania, zedrą kolejne 300zł i niczego się nie dowiem i problem będzie dalej. Nie ma tu osób znających sie na kompueterach??

Ja jestem na informatyce, tak swoją drogą. Tłumacz Ci, że nikt na odległość Ci kompa nie otworzy i nie sprawdzi! Czego oczekujesz jeszcze? Znajdź specjalistę, SPRAWDZONEGO, a nie pierwszy lepszy serwisik bliżej domu albo poproś jakiegoś znajomego informatyka i tyle.