Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

merkaba

To był wybuch w kadłubie

Polecane posty

Istniał czynnik, który rozerwał samolot od wewnątrz powiedział prof. Jan Obrębski. W Warszawie zakończyła się Konferencja Smoleńska, w której udział wzięło ponad 100 ekspertów z Polski i z zagranicy. Proszę Państwa ten samolot został zniszczony. Po utracie skrzydła prawdopodobnie jeszcze odchodził. Samolot został zniszczony wybuchem w kadłubie. I to jest istotny element całej tej teorii. Oczywiście wygląda na to, że on był podprowadzany pod coś takiego. Jak to się działo, to my analizujemy. Upadek na ziemie to już jest inna rzecz. Lot zakończył się w momencie wybuchu w kadłubie zaznaczył prof. Kazimierz Nowaczyk. - Wszystko wskazuje na to, że ubytki powłoki ochronnej i rozstępy materiału, a więc spękania powłoki, w ogóle wyrwanie całego elementu, wyrwanie nitów. To wszystko świadczy o działaniu sił rozrywających. Co więcej z zewnątrz element, który nazwałem owiewką podtrzymującą (wewnątrz była spalona, z zewnątrz prawie, że idealnie srebrne). Doszedłem do wniosku, że ogień musiał działać wewnątrz powiedział prof. Jan Bogdan Obrębski. Inne referaty naukowców potwierdzały tezę, że skrzydło nie mogło się oderwać na skutek uderzenia w brzozę. Profesor Ciszewski jest specjalistą od analizy lasu i drewna. Jego referat skoncentrował się na szczegółach związanych z wytrzymałością brzozy i porównania różnych gatunków brzóz, oraz specyfiką tej smoleńskiej. Profesor Berciński z kolei skonstruował skrzydła boeinga, który był pierwowzorem TU-154M. Koncentrował się z kolei na aspektach wytrzymałości skrzydła i cechach charakterystycznych poszycia. Każdy z nich formułuje opinie dotyczącą sobie znanej dziedziny i każdy z nich dochodzi do tego samego wniosku: Eksplozja była powodem tragedii smoleńskiej

Gość ANTONI W PASACH
EWIDENTNIE! A OCALAŁYCH DOBIJANO STRZAŁEM W TYŁ GŁOWY !!! TO JEST WOJNA