Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamuniaaaaaaaaa

Co czuje, jaki jest stan emocjonalny 1,5 rocznego dziecka

Polecane posty

Gość Mamuniaaaaaaaaa

Wiadomo,że każde dziecko jest inne, jak jest z Waszymi dziećmi, czy rozumieją że robią coś źle, jak reagują na uwagi, podwyższony ton głosu, czy wstydzą się przed obcymi, jak reagują na uwagi szczególnie przed kimś obcym, czy wogóle zwracają na to uwagę??? A może półtoraroczniaki nie rozumieją jeszcze na tyle aby w jakiś specjalny sposób reagować na uwagi, może nie ten etap rozwoju jeszcze?? Podzielcie się swoimi obserwacjami:)

Gość Ccccccvvv
Moje chyba bedzie bardzo dowcipne :) chowa sie w pokoju za zaslonka i wola mnie zeby ja znalezc :) jak jestem w kuchni, to trzaska drzwiami od zarazarnika, robi szelmowska mine i kiwa palcem "nenenene!". Obcych na spacerze zaczepia, mowiac kazdemu 'papa', ale jak ktos sie do niej zwraca bezposrednio, to nie bardzo wie co zrobic i ucieka.Rozumie tyle, ze az mnie zadziwia. Duzo nasladuje, 'gotuje', przy kapieli 'robi pranie', ostatnio wyciagala mi zakupy z torby - wziela puszke psiego zarcia i wlozyla do wlasciwej szafki. Chce sie sama ubierac - wyciaga i zakladaa sobie buty, choc nie zawsze na wlasciwa noge i do pary :) Na podniesiony glos reaguje, ale zauwazam, ze mozna z nia sie juz troche dogadac (nenenene! na widok kropli na lyzeczce, wiec jej mowie, ze trzeb wypic kropelki, zeby byla zdrowa i takie tam pitupitu, ona w kolko nenene, ale po chwili przysunela sie do mnie i po dobroci otworzyla buzie WOW!)

Gość nigdy nie wolno
Nie można dzieci zawstydzać przed obcymi-NIGDY! Bo zrobisz dziecku krzywdę na całe życie.