Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia_xx11

linia od pępka

Polecane posty

Gość kasia_xx11

do łona może pojawić się we wczesnej ciąży? nigdy takie czegoś nie miałam a wczoraj rano zauważyłam taką linie. nie ma możliwośći by się gacie odcineły... czy przed okresem taka linia lub podobna może także się pojawić? dziekuję za podpowidź :)

chyba nie mnie w obydwu ciążach taka kreska zrobiła się w ok 20 tygodniu

Gość kasia_xx11
dodam, że okres powinnam dostać tak mniej więcej wczoraj do jutra, ponieważ mam nieregularne cykle.

Gość kasia_xx11
to co to za cholerstwo może być. hahha :D może rzeczywiście przez sen kredką sobie narysowałam- słowa mojego męża :D zabawny człowiek

Gość kasia_xx11
to nie z doopy, tylko z pępka :P

Gość azu
Znam osobę u której taka linia pojawiała się jako jeden z pierwszych objawów ciąży.

Gość kasia_xx11
dziwne to....chiałabym bobasa mieć, presji nie ma .... zobaczę co los przyniesie :D pozdrawiam ! miłego dnia !!! :D

Kochana!!! powiem ci tak: Taka linia na brzuchu pojawia sie pod koniec drugiego albo na poczatku trzeciego trymestru ciązy. Nie uswiadczysz jej na brzuchu w przypadku braku miesiączki w okreslonym dniu ani na początku ciązy!!! Brunatna kreska biegnąca od pępka w dół do wzgórka łonowego to efekt zmian hormonalnych zachodzących w organizmie ciezarnej. Wzrost poziomu progesteronu powoduje stężenie w niektórych miejscach na skórze pigmentu (czyli ciemnego barwnika). Stąd właśnie ciemna kreska na brzuchu, a także ciemnienie brodawek sutkowych czy czasami zmiana koloru warg sromowych na ciemnobrunatne. Zmiany barwnikowe są zwykle mocniejsze u kobiet o ciemnej karnacji. Jednak niezależnie od tego, jak bardzo są one widoczne, to po porodzie samoistnie znikną, a twoja skóra odzyska dawny kolor. To tyle z medycznego punktu widzenia. Jezeli nadal miała bys wątpliwosci co do tego z kąd się ta linia wzięła zapraszam do naszego ( mojego i khekhekhe) kącika wrózb. Szybko i dyskretnie wywrózymy ci z kąt ta zmora sie wzięła na twoim slicznym brzuszku. A musisz wiedziec ze nasze wrózby są sprawdzalne w 108% i nigdy sie nie mylimy!!!!. Pozdrawiam.

Gość kasia_xx11
skoro chciałaś.... nie będę biegać po aptekach i lab. aby przekonać się, że w ciąży jestem... poza tym jednej kobiecie wykryje siusiany test innej nie.. po co się nakręcać niepotrzebnie :) jeszcze raz miłego dnia !

Do : skoro chcialas, to masz !! - oj przepraszam!!! u nas wrózba tak samo celna jak w labolatorium Albo nawet trafniejsza!!! no i za darmo!!.Nasze fusy nigdy nie kłamią!!!:) My jestesmy profesjonalistkami a nie amatorkami !!! Pozdrawiam!!!! :)

Gość kasia_xx11
haha a gdzie ten salonik wróźb ? w ostatnich wątkach nie widzę