Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adddamik855555

Alimenty na Żone i Dziecko ! Zdesperowany Ojciec

Polecane posty

Gość biedra.
Autorze, moja koleżanka dostała alimentów tyle ile chciała, z tym że oni nie mieli dziecka... Mąż też się zakochał i odszedł. Pamiętaj, że sądy są bardzo zfeminizowane i faceci są na straconej pozycji

Wolna Narzeczona no to nie słyszałam jeszcze w całym swoim życiu o takim odpowiedzialnym 20 latku a nawet 35 latku i to jeszcze płacącym dobrowolnie 1200 zł na dziecko z kobietą z którą nie mieszka i której nie kocha, bo skoro spotyka się z innymi to oczywiste że jej nie szanuje i nic do niej nie czuje....jakiś dziwny ten 20 latek, jakby był z kosmosu......chyba, że chce być z Twoją koleżanka? a ona go nie chce i może się łudzi że kiedyś z nim będzie?......co do nie chodzenia z kimś do łóżka, to znam kobiety które tak "karzą" swoich facetów np. za to że jest zmęczona, bo musi zajmować się małym dzieckiem a mąż chodzi sobie do pracy i nie ma go w domu całe dnie a jej życie jest mało ciekawe .....niektóre kobiety w ten sposób "karzą" swoich mężów, uważacie że takie zachowanie kobiety nadaje się na terapię u seksuologa???? takie kobiety co tak robią są po prostu za przeproszeniem głupie.....a właśnie dużo małżeństw się rozpada właśnie przez takie zachowanie kobiet..

Gość kafeMoniiiii
"jestescie zbyt ograniczone w swoich pogladach i zgorzkniałe jak stare baby za przeproszeniem.widac jak panicznie boicie sie zostac same bo nie macie ani wykształcenia ani żadnych perspektyw.w chcwili gdy mąż przestanie was utrzymywać zginiecie jak zeszłoroczny snieg.dlatego tak głosno krzyczycie,z bezsilności." zapytałam o konkrety, ale widać nie wymienisz w jakich to krajach normą jest trzy miesiące i do pracy. Za to łatwo oceniasz ludzi których nie znasz, co? :D Ja akurat wróciłam do pracy jak dziecko miało rok czasu, a nawet na macierzyńskim trochę pracowałam, bo jestem animatorem 2d, więc kocham swoją pracę. No ale dla Ciebie wszystkie kobiety, które się tutaj wypowiadają i mają inne zdanie to histeryczki bez perspektyw. Brawo! :) Doprawdy widać po tobie wielki intelekt...

mała czarna kazdy sadzi wg siebie;) ale odpowiem ci tak,gdyby moja corka zaszłą w ciaze na 4 roku to swiadczyloby ,ze poniosłam porazke wychowawcza:)a gdyby zostawil ja facet to uwierz nie oceniałąbym tego bo to byłaby ich sprawa i ich decyzja ona tez mogłaby go zostawic,jaka to róznica? siwta nie konczy sie na facecie ale minie jeszcze kilka latek zanim wy to zrozumiecie wypowiedzialam juz dosyc jasno swoje zdanie i dalsze dyskutowanie z wami do niczego nie doprowadzi.jestescie tak zatwardziale w swych płytkich pogladach ,tyle,ze to zawsze zycie weryfikujejaka jest prawda

Gość kafeMoniiiii
akurat mam znajomego francuza i jego żona siedzi w domu z dzieckiem, więc to chyba nie zawsze jest tak, jak mówisz :D zresztą poczytaj sobie, to nie jest dobre dla psychiki dziecka, taki maluszek lepiej, żeby był przy matce co najmniej do roku. Jak się spotkamy z tą parą, to popytam jak to jest we Francji, bo jakoś mi się nie chce wierzyć w to, co piszesz.

Tu nie chodzi o to że świat sie konczy na facecie bo żadna z nas tak nie powiedziała. Tu chodzi o alimenty i o to że z autora fiut-tyle. Jeśli uważasz że jego zachowanie zasługuje na poklaski to świadczy o tobie .Widoczni francuzi wolą poligamie.

moni toz ci odpisalam w jakim kraju ale nie czytasz uwaznie ja nie mówię,że wszystkie kobiety ale wiekszosc z tych tu na forum trudno nie zauwazyc jaki poziom prezentują,nie trzeba duzo filozofowac by zauwazyc ze to bardzo mlode osoby wchodzace dopiero w zycie ,uwazajace za wielki sukces ciązę jak to piszą "świadomą"w wieku 19 lat pozdrawiam

yrena cownacka mam pytanko do Ciebie, czy w dzisiejszych czasach nie ma antykoncepcji i czy to przypadkiem kobieta, nie może pójść do ginekologa i kupić poprosić o wypisanie recepty na tabletki antykoncepcyjne albo jakąś inną metodę antykoncepcji? to kobiety są głupie, że przy dzisiejszej antykoncepcji nie zabezpieczają się, bo tabletki są szkodliwe albo coś innego wymyślają a potem są wielce zdziwione że są w ciąży z nieodpowiedzialnym gówniarzem.....same się zabezpieczajcie to nie będziecie potem zrozpaczone że zostałyście same z dziećmi bez tatusia dla dziecka..

Gość do kafeMoni
Może nie w temacie, ale robiłaś jakiś kurs na animatora 2d? Też mnie to interesuje, ale nie wiem, jak zacząć

I np. moja mama dostajac 800 na brata-na mnie juz nie dostaje bo jestem mężatką i alimenty w dniu ślubu ojciec płacic przestał-nie żyje jak wielka dama-sama zarabia 3000 na reke i uwierz mi drugie tylke na brata wydaje. Brat ma 17 lat. Kurs prawa jazdy, co tydzień,dwa jakaś 18nastka w szkole ,ubrania-bo rośnie jak na drożdzach -juz ma 187cm ,buty do tej pory kilka par rocznie bo ma już 45 rozmiar. Jedzenie-wiesz ile taki chłop moze zjesc? Bilet miesieczny kosmetyki ,wyjazd n wakacje na obóz tenisowy w zime na narty na tydzień.Nosi okulary-tez trzeba zmieniać,jest alergikiem-leki Oczywiscie nie wspomnę już o kosztach wody,czynszu itp. Uwazasz że moja mama polega tylko na ojcu? Jakby te 800 miało starczyć to by chyba sie powiesiła. Kapujesz o czym mówie francuzka damo??Uwazasz że małemu dziecku ubran, wyjazdów na wakacje, leków, wody i światła? Moze mniej ale nikt tu nie powiedział że te 600 zł od autora dla żony to jest tyle ile ona wydaje bo wydaje więcej i bedzie juz TYLKO WIECEJ-to nie jest poleganie tylko na nim-to poprostu jego zasrany obowiązek.

Gość kafeMoniiiii
"Może nie w temacie, ale robiłaś jakiś kurs na animatora 2d? Też mnie to interesuje, ale nie wiem, jak zacząć" jest dużo kursów w internecie - polecam: http://www.cartoonsmart.com/animation_index.php5 - część jest darmowych :), do tego na stronie http://www.lynda.com/ też jest kilka dobrych kursów. Obowiązkowa lektura to "Animation Survival Kit", łatwo można ebooka znaleźć w necie.

Gość biedra.
Autorze, moja koleżanka dostała alimentów tyle ile chciała, z tym że oni nie mieli dziecka... Mąż też się zakochał i odszedł. Pamiętaj, że sądy są bardzo zfeminizowane i faceci są na straconej pozycji

Kreatywna Nimfomanko skoro mieszkasz we Francji to chyba zapomniałaś jak jest w Polsce... Nie jest tu tak łatwo o pracę i o GODNE zarobki. Poza tym piszesz, ze rozwód i pójście do innej to taki naturalne... NIE! I nie mieszając w to Boga (bo nie każdy w niego wierzy) jest to zwyczajnie NIEMORALNE. Człowiek odkąd istnieje ZAKŁADA RODZINĘ, kobieta przez wieki MIAŁA DBAĆ O CIEPŁO DOMOWEGO OGNISKA I ZAJMOWAĆ SIĘ DZIEĆMI a mąż PRACOWAĆ NA UTRZYMANIE RODZINY. Czasy się zmieniły- owszem i kobieta MOŻE iść do pracy, ale to nie znaczy ŻE MUSI (chyba, ze mąż za mało zarabia to wtedy czy chce czy nie MUSI). ROZWÓD w każdym przypadku jest (czy Ci się to podoba czy nie) PATOLOGIĄ. Człowiek nie bierze ślubu po to zeby się rozwieść czy szukać dupy na boku. A jeśli coś się PSUJE to się to naprawia a nie wywala w śmietnik. Zaraz ktoś napisze, że mój pogląd jest staroświecki, ze ciemnogród itp. A ja mówię, że to "wasze nowoczesne" podejście do istoty małżeństwa i rodziny jest ciemnogrodem, bo macie klapki na oczach i 0 odruchów ludzkich. Tylko rozwój, kariera, bycie marionetką, pogoń za kasą, rozwód, podrzucanie dzieci, wykształcenie i samorealizacja najważniejsze- a o prawdziwym szczęściu, o PRAWDZIWEJ ZDROWEJ RODZINIE i o WOLNOŚCI przede wszystkim nie pamięta już prawie nikt.

A co do świadomej ciąży w wieku 19 lat... nasze społeczeństwo obecnie jest bardzo ubogie i w pieniądze i w rozwój duchowy, emocjonalny. Jeszcze paredziesiąt lat temu to 19latki rodziły dzieci a nie 30latki... 30parolatki to babciami zostawały. Myślę, ze tamci ludzie, w innych czasach byli po stokroć od nas bogatsi.... mieli MORALNOŚĆ, rozwiniętą duchowość, i mimo wojen i różnych takich byli bardziej WOLNI niż my. My MUSIMY żyć w schemacie, a kto poza nim to margines...

Gość ciekawaaaa...
wiecie co,piszecie tak jakby te kobiety były gwałcone. A jak on "wsadzał tego fiuta" to podejrzewam że kobieta nie spała! Oboje w równej mierze są odpowiedzialni za dziecko, nie może być tak że wina spada na faceta. Jak baba odchodzi to jest super, w końcu jest niezależna i pewna siebie a facet to dupek. Ogarnijcie się i zacznijcie myśleć normalnie

ciekawaaa- wina spada w tym przypadku na faceta! Zostawił żone z półrocznym dzieckiem, bo sie "zakochał". Palant i tyle. Jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ze ludzie są rozwodzą- próbowali naprawic zwiazek, nie wyszło- ok. Ale autor odszedł po pół roku! Dla mnie to najgorszy typ "tatusiów"!

Gość Gdyby zona autora była
samotną matką we Francji, mogłaby liczyć na zasiłek do końca trzeciego roku życia dziecka, gwarantujący jej co najmniej 150 proc. dochodów, uznawanych przez prawo za minimum rodzinne, plus 50 proc. na każde wychowywane dziecko. Gdyby była osobą o niskich dochodach, dostałaby też coroczny zasiłek na wyprawki dla swych dzieci oraz dodatek mieszkaniowy. W Szwecji: 480 dni urlopu wychowawczego (z czego dwa miesiące obowiązkowe dla ojców), zasiłek w wysokości 80 proc. zarobków i darmowa opieka dla dzieci od roku do pięciu lat.

autor to jest normalnie speedy gonzales - żona, małe dziecko, on pracuje, po pracy sprząta, gotuje i robi wszystko w domu i jeszcze ma czas i siły nową dupę znaleźć... wyrazy podziwu;) nimfomanko - bądź tak miła i wstawiaj spacje po znakach interpunkcyjnych, wykrzyknikach, pytajnikach itepe. (bo sie tego czytac nie da)

Gość sSamiii
"Oboje w równej mierze są odpowiedzialni za dziecko, nie może być tak że wina spada na faceta. Jak baba odchodzi to jest super, w końcu jest niezależna i pewna siebie a facet to d**ek." bzdura - zapytaj jakąkolwiek tutaj kobietę co myśli o takiej, co zostawia swoje małe dziecko i faceta i odchodzi np. z nowym fagasem, nikt o takiej nie będzie mieć dobrego zdania. Ja nawet myślę, że jest tysiąc razy gorszym człowiekiem niż facet co zostawia kobietę z dzieckiem. Tutaj, w tym temacie na forum omawiamy przypadek, gdy facet jest dupkiem, więc nie wiem po co snujesz jakieś dziwne przypuszczenia. Bez sensu. Nic to nie wnosi do dyskusji.

Gość kafeMoniiiii
no właśnie też mi się nie zgadzało z tą Francją, bo jest to znane państwo z socjalu, szczególnie teraz, więc tam matki z dzieckiem mają jeszcze lepiej niż w Niemczech. Ogrom muzułmanów tam siedzi na socjalu i tylko dzieci robią.

Gość kafeMoniiiii
w Niemczech matka dostaje przez rok 80% pensji i normą jest, że nikt nie pędzi od razu do pracy i nie myśli jedynie o karierze, ale i przez ten czas w życiu dziecko jest na pierwszym miejscu...

Gość Caroline89Oleśnica
hehe dzisiaj dostałam sms od mojego mężulka żebym nie przychodziła na sprawe i się nie ośmieszała bo więcej jak zabezpieczenie nie dostane :D Autorze czyżbyś był moim mężulkiem ? :d