Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze te parowki sa lepsze

dajecie dzieciom parowki sokołów?

Polecane posty

Gość moze te parowki sa lepsze

widzialam je w biedronce po okolo 5 zeta za 6 sztuk. sa to parowki z szynki, zawieraja 93% miesa. myslicie ze moge je dac 9-miesiecznemu dziecku? synek wczesniej zjadl berlinke i bardzo mu smakowala, a z jedzerniem sa z nim problemy, b o malo co mu smakuje.

Gość Kra Kra Kra
ale po co takiemu maluchowi parowki do szczescia? nie lepiej dawac cos, mniej wiecej zdrowego a nie smieciowego?

Gość Ewelcia7676
93% miesa to dobre parówki. Ja bym dała. Ja osobiscie daje parowki ale z miejscowej masarni ktora stawia na jakosc a nie na ilosc sa drogie bo 21zł za kg ale wiem co daje dziecku.

Gość nxxjxnnxnxnx
I co.z tego ze 93% miesa skoro to moga byc uszy,ogon,ozor,podroby,flaki to tez mieso,a pozostale 7% to pazury i kosci,parowki to najwiekszy smietnik nie wiem jak mozna dawac dzieciom takie.smieciowe zarcie?!

Gość pracuje w miesie
jedyne dobre parówki to paryżanki firmy jbb cena nawet 30 zl za kilo ale są najlepsze, 80% wysokogatunkowego mięsa

Gość ojtam ojtam
ja daję piratki dla dzieci z lidla

Gość marylka b.
Ja patrzę głównie na to czy nie ma tam MOM oraz jak się zachowują w wodzie (czy nie puchną). Te sokołów są niezłe, ale mój i tak najbardziej lubi Berlinki.

Gość e.s.p.
Lepsza parówka jak słoiczki z farbkami :P

Gość nie panikuj...
pewnie,ze mozesz dac!Tu siedzi duzo przewrazliwionych kwok.

te z Sokołowa mają 93% mięsa z szynki, a nie odpadów jak ktos tu pisał... ja mojemu daje tylko te, ale on ma 3l. a czy 9m. dziecko da radę wymemlać i rozdrobnić to nie wiem hehe sama wiesz najlepiej

Gość pracuje w miesie
little.d jbb paryżanki ma jako marke top premium, ja sama jem tylko te parówki. Byłam w 3 zakladach w tym sokołowie i widziałam na oczy z czego sie parowki robi...nawet psu bym tych parówek sokołowa nie dała. Kupcie te paryżanki raz a sie przekonacie

Gość mtylda
Prawda jest taka że te parówki to mniejsze zło, od wstretnych sloików wygodnych mam. Tam tez same sflaczałe warzywa, cielecinka która jest nią tylko z nazwy etc

Gość Polinkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tak daje dzieciom parówki z sokołowa

Gość mtylda
Wiec jezeli "miesne wypełniacze" dajecie dziecku już od 4msca zycia to jaki problem w parówkach? :D hipokryzja..

Gość jdhfdjskajeuencj
jeśli już to daję tylko te z sokołowa z szynki i bez fosforanów. U nas są w biedronce i kauflandzie. Ale tylko krowa nie zmienia poglądów. Mogę dać szanse tym paryżankom. Gdzie można je kupić? Tylko nie piszcie, że w paryżu :-D

Gość A co tam....
A ja swojemu, co prawda jest starsze daję parówki hot-dog...... Pozdrawiam wszystkie przewrażliwione mamuśki:-D

Gość ja daję parówki dziecku,
tak samo jak i serki danio czy obiadki ze słoiczków. Starszej też dawałam, ma 8 lat i ma się dobrze, jest zdrowa, nie choruje, nie ma nadwagi. Nie przesadzajcie już, najlepiej niczego nie kupujcie bo wszystko w dzisiejszych czasach jest be

Gość Ccccccvvv
No co ty, parowki to ZUOOOOOO!!!!!!! :D

Ja myslę, ze nie ma co popadać ze skrajności w skrajność. Prędzej czy później i tak pójdziecie z dzieckiem do McPaszy, prędzej czy później dziecko zje pizzę mrożoną, zupę z torebki (np na wycieczce czy kiedyś w pracy). Chemia w tej chwili jest WSZĘDZIE i nikt nie da rady karmić dziecka ZDROWO. Można jednak wybrać mniejsze zło, np. jeśli dziecko lubi to dać tą parówkę ale na obiad np. prawdziwy filet z ryby, potem jabłko czy marchew. Chemii się nie wyeliminuje... ale wydaje mi się, ze z dwojga złego to moze niech się dziecko przyzwyczaja :/ Okropne jedzenie teraz mamy- co poradzić?

Gość mtylda
To jest oczywiste, tylko po co udawać że sie tak baaardzo dba o zdrowie dziecka że parówek nie dam bo to syf, ale słoiki tak? bez przesady.

Gość pracuje w miesie
paryżanki mozna kupic w marketach, w realu widzialam. Jem tylko te parowki i daje dziecku 2 lata, a wędliny najlepsze to tarczyński

Gość ja daję parówki dziecku,
mtylda przecież tu wszystkie matki idealne siedzą. Słoiczki? żartujesz? one przecież wszystko mają ze wsi ekologiczne od gospodarza :D Jajka, owoce, warzywa, mięso, wszystko ekologiczne nie pryskane a zwierzęta hodowane na wsi na podwórku, nie na sztucznych paszach tylko na naturalnych zbożach a krówki pasane na polach pełnych nie pryskanej trawy ;)

Gość pracuje w miesie
dla przykladu jak wyglądaja

Gość Polinkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wiecie nie da jesc zupełnie zdrowo bo to kosztuje fortune, ale im mniej chemii tym lepiej, dlatego wartodawac choc troche zdrowej zywnosci dzieciom