Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małybiuscik

problem z kupowaniem stanika

Polecane posty

Gość małybiuscik

Jest to dla mnie stresujące okropnie, bo mam mały biust. Nie chcę kilograma gąbki w miskach :/ Podzielcie się doświadczeniami. Może znacie jakieś sklepy z bielizną, gdzie nie dyskryminuje się małego biustu? W sieciówkach jest całkiem spory wybór, ale też nie do końca jestem zadowolona zawsze.

a moze poszukaj takiego profesjonalnego salonu gdzie sami dobieraja stanik w ogole pokazuja jak ubirac.to jest mimo wszystko nie łatwe i banalne

Gość zwroty
Najpierw idź do salonu z profesjonalnym doborem bielizny. Ja nosiłam 70B lub C dopóki nie spotkałam sensownej babki. I teraz mam 65E, więc zmiana spora. Piersi w dobrze dobranym staniku prezentują się znacznie lepiej i okazalej.

Gość Loloshop_pl
Dobrze dobrany stanik wpływa na kondycje i wygląd naszych piersi. Dlatego warto udać się do dobrego sklepu z bielizną, gdzie pomogą nam dobrać odpowiedni stanik. W takich sklepach z porządna bielizną jest bardzo duży wybór rozmiarów i fasonów. I nie trzeba się wstydzić, te panie od tego tam są żeby nam pomóc i doradzić.

Gość malybiuscik
Makarinko, dziękuję! Kurde drogie te staniki, ale warto! W końcu widać, że mam cycki :P

Przy "problemytycznym" biuscie (sama mam taki, tylko w druga strone) nie radze kupowac w sieci, tylko wymierzyc. Najlepiej z pomoca brafitterki. Sama mam problem z biustonoszami, bo mam czym oddychac przy stosunkowo szczuplym obwodzie- 65F w porywach do 60-65 G. Ze znanych mi sklepow: w Poznaniu polecam Yoshi i nieznany mi z nazwy sklep z bielizna w Pasazu Rozowym. Ten drugi ma glownie bielizne Samanty i Konrada, w drugim kroluja marki brytyjskie. Troche tam zaplacisz, ale panie pracujace w tych sklepach znaja sie na rzeczy i na pewno pomoga z rozmiarem i modelem. W Krakowie, z podobnej polki cenowej i o podobnym asortymencie, jest sklep Mambra na Slawkowskiej. Ja

Gość malybiuscik
Dzięki Esh, ja mieszkam niestety w królestwie beznadziejnych konstrukcyjni biustonoszy. Mój biust duży nie jest, rozmiar też łatwo dobrać, gorzej z krojami. Mam biust, który wybitnie niby dobre rozmiarowo biustonosze tną krawędziami. A mostek się między nimi w większości nie mieści i trudno ten biust modelować, bo jest raczej mocno przyczepiony do klatki piersiowej. Ale znalazłam sklepy w swoim mieście oferujące brytyjskie marki i mam swoje super dobrane 65D :)

Przez lata miałam źle dobrany stanik, bóle kręgosłupa i wrzynające się ramiączka i biust poutykany w za małych miskach :( Dzięki poradom dziewczyna na forum wybrałam się do salonu gdzie dobrano mi stanik. Teraz noszę staniki corin w rozmiarze 70G, biust świetnie wygląda, wreszcie się nie garbię i nie bolą mnie plecy :D

Gość Luna9898
Jest coś takiego jak Lobby Małobiuściastych, może tam poszukaj porad, ja przez analogiczne, czyli Lobby Biuściastych dużo się dowiedziałam i w końcu też noszę prawidłowo dobrane staniki, bo latach niewiedzy. Poszukaj w swojej okolicy sklepów, które oferują profesjonalny brafitting, bo to zupełnie co innego jak zmierzenie się samej :)

Ja też mam mały biust i najlepiej coś coasnego i zwężającego piersi do siebie , ale nie gąbki, czy wkładki, bo efekt fajny tylko pod bluzką a przy facecie w łóżku tego efektu nie będzie.

Gość tak jak ktoś wyżej pisał
szczypiorek ale 70G nie jest jakiś gigantycznie wielki ;) no chyba ,że jesteś niska i masz 150 cm wzrostu, prawdopodobnie powinnaś nosić jeszcze węższy obwód i większą miskę ;) jeśli masz wzrost średni albo wysoki , duże to jest 80G 85G pamiętaj o jednej zasadzie , wzrasta obwód miska o tej samej literce też rośnie , obwód maleje to i miska: 65G jest mniejsze od 75G a 85G jest jeszcze większe poczytaj na lobby biuściastych , balkonetka.pl i stanikomania ;) idziesz zapewne w dobry kierunku , bo przy coraz lepiej dobranym staniku kręgosłup coraz mniej boli , a ramiączka nawet wąziuteńkie nie mają prawa się wrzynać ;)

Gość to jest też dla zdrowia
Ja sie nauczyłam dobierać prawidłowo biustonosze , umiem sie sama wymierzyć - metrem krawieckim , wiem co mam nosić i jaki rozmiar.To jest też dla zdrowia , jak mnie druty od stanika nie uwierają to przed okresem cycki nie bolą, czuję się komfortowo i nie boli kręgosłup ani ramiona a ,że nie stosuję balsamów ujędrniających czy poprawiających kondycję biustu to tylko taki "uboczny efekt" polecam każdej z was

Gość warto o to zadbać naprawdę
bo cycek mały czy duży , każdy jeden na tym skorzysta , będą jędrniejsze i zawsze na swoim miejscu , już po miesiącu poprawę widać ;) ale oczywiście jak się chodzi tylko we właściwie dobranym rozmiarze

Gość gęsi prać nie potrafią
up up jedna mądra szuka takich tematów to jaj podniosę

Gość gęsi prać nie potrafią
upupupupupupupupup

Gość transwestyta
Ja nie mam problemu z kupowaniem stanika.Kopowanie stanika a potem jego przymierzanie jest dla mnie rozkosza.Zawsze jesli to mozliwe przymierzam stanik w sklepie a ekspedientke zawsze prosze o doradztwo i pomoc.POZDRAWIAM KARINA

Gość angel76t
Nic się nie przejmuj tym, że masz mały biust ;) Jeśli mieszkasz w Lubinie to wybierz się do sklepu przy ul. M. Reja 5 - www.biustynka.eu tam pracują kobiety, które zajmują się Brafittingiem i dla nich nie ma nic dziwnego w tym, żeby pomóc w wyborze i dopasowaniu stanika kobiecie która ma małe piersi ;)

Gość Tekla1
Fantastyczną bieliznę można kupić w sklepie internetowy http://www.ekubas.pl/ Mają bardzo duży wybór, kilka fajnych marek i obsługa mega miła. POLECAM

Gość gość
jezu soryy ale w tym sklepie ekubas to jakies mega kosmiczne ceny !!! jesli nie lubisz metra gabek w staniku wybieraj biustonosze model kopa , swietnie sprawdzają się przy mniejszych biustach :) wejdz sobie na www.sklep-biustonosze.pl to moj ukochany sklep mają tego dużo !!!

Gość gość
Badzo ładne na każdy rozmiar cycków.

Gość gość
Kopa to ty powinnaś dostać, piiiizdo spamerska, i to takiego, żebyś doleciała na Marsa!!! :o :o :o

Gość gość
Drogi Gościu ;) akurat wiem co to znaczy spam na forach i wierz lub nie ale nie mam płacone za to że coś tu napisze bo pracuje w kompletnie odmiennej branzy, a to że polecam swój ulubiony sklep i pisze na teat to źle? Chyba Ci się coś pomyliło buraczku ;) P***a to raczej jesteś Ty bo w internecie jak większośc takich cebulaków umie się postawić gorzej na żywo ;) nie podoba ci się coś to tu nie wchodź :) Nie pozdrawiam ! :*

idź do profesjonalnego sklepu. Normalnie dobiorą Ci rozmiar...Bo nieliczni są w rozmiarze sieciówek... nie będzie problemu w normalnym sklepie z bielizną. Najlepiej wybierz taki gdzie jest brafitting, bo np w populatnym Triumphie czy inimissimi też nie mają wszystkich rozmiarów.

Wybór sklepu gdzie jest profesjonalny brafitting to dobry pomysł, można się zdziwić jaki się ma prawdziwy rozmiar stanika;) a po takim doborze wszystko leży idealnie;)

Gość gość
Droga spamówo: wpiierdalanie reklamy jednego i tego samego sklepu we wszystkie mozliwe i niemożliwe tematy jest SPAMEM, żałosną i deebilną reklamą. W sumie wam się nie dziwię, sklep kompletnie góóowniany, wybór żaden, ceny kosmiczne, klientów nie macie. Tyle, że to się poprawia lepszą OFERTĄ a nie spamem!!!