Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama szymonka i hani

polki w UK

Polecane posty

Czy wam też się nie oplaci chodzic do pracy? Dostaje benefity, maz tylko pracuje a ja z dziecmi w domu.

Jak mogę podnies kwalfikacje? Jakie sa darmowe kursy? Sprzatalam przed ciaza, a pozniej druga ciaza.. I jak do pracy wroce? Sprzatac nie chcę, a z dzieciakami co zrobie? Kurcze nie chcę być kura domowa ale nie mam wyjscia.. :( też mi to czasami nie pasuje. Chciala bym isc na studia, ale jak pogodzic dom, dzieci, ? :(

dopoki dzieci sa male to ok, chociaz np. w naszym przypadku mamy za wysokie zarobki na jakiekolwiek benefity. Ja pracuje na pol etatu. Nie wyobrazam sobie siedziec w domu non stop. Nawet z dziecmi. Oszalalabym. Zreszta dzieco rosna, niedlugo stana sie na tyle samodzielne, ze nie beda potrzebowaly mamy non stop i co wtedy? Dluga przerwa w pracy nie jest plusem i potencjalnego pracodawcy. Kursy moze i nie sa darmowe, ale jesli pobierasz benefity to placisz mniej

dodam, że mąż ma na imię Azor

16:23 podszyw! Mój maz jest polakiem. Mieszkamy w londynie. Belle de jour - a kto z dziecmi zostaje u ciebie jak ty idziesz do pracy?

zatrudnię chyba starą spoconą grubą murzynkę

Już 5 lat siedze z dziecmi... Belle de gdzoie pracujesz? 16:38 podszyw!!!

Jestem po liceum. Angielski znam perfect.

mamo szymonka - są dofinansowania do nauki i do przedszkola na czas twojej nauki, nie znam detali, ale wiele osób tak podnosi sobie kwalifikacje, może zajrzy tu jeszcze ktoś kto wie od czego zacząć i coś Ci podpowie, bo wiem, ze warto to zrobić...

Gdzie szukac takich dofinansowan? Jejku chciala bym wkoncu wyrwac się z tego domu.. :(

Gość up....
irenka-a ciebie sama nie razi twoj nick?!?bo ta pisownia razi ...

a dzieci w jakim wieku? tutaj nie jest tak zle... dzieci w wieku 3 lat ida do szkoly to wtedy mozesz isc do pracy na part time.

Gość ola z zielonej
ja juz tak siedze pol roku w domku i nie pracuje, nie oplaca sie pracowac, daja tylko prace za najnizsza, a chca zeby pracowac za siebie i za leni ktorych firma trzyma, a ktorzy spierdalaja jak tylko szef ie widzi, a pociskaja ci swoja robote. Ja pracowalam ciezko przez 6 lat, podwyzki mi nie dadza, bo kryzys, a pracowac mam za dwoje, kursy tez robie ze swoich pieniedzy a firma z tego korzystala, zadnej rekompensaty. Jak przyszedl list z revenue ze mamy z mezem oddac spowrotem 3000 funtow do nich, BO ZA DUZO PRACUJEMY i ZARABIAMY, bo przekroczylo nam 100 funtow dochodu, odeszlam z pracy i nie mam zamiaru podjac nowej, bo nieoplaca sie. 10 miesiecy mojej pracy poszlo sie jebac, bo musialam zwrocic kase do revenue, czyli pracowalam za darmo... Nie oplaca sie pracowac, jak widze ogloszenia o prace a jaka placa i wymagania, to mam to w dupie, wole siedziec w domu i spedzac czas na hobby.

Gość ola z zielonej
a ty Irena wypierdalaja swporotem do Polski jak ci teskno zeby ludzi traktowac jak gowno, przyjechalismy tu po lepsze zycie a nie takie samo jak w naszej "ukochanej" ojczycnie, gdzie musisz pracowac za miske ryzu i dziekowac ze masz prace, ja wole taki system gdzie ludzie nie sa wystawiani na pastwe pracodawcow, ktorzy jak panstwo nie dba o ludzi to znecaja sie i robia laske ze ktos dla nich pracuje. Jak ci sie nie podoba ten system to wypierdalaja do polski, poogladaj sobie jak dzieci z doroslymi chodza wieczorami i grzebia w smietnikach, chcesz takie widoki? Ja ucieklam z polski od tego gowna, gdy tutaj panstwo tez przestanie placic benefity, pracodawcy beda robic sobie z ludzmi co chca tego chcecie? Jak tak to wypad tak skad przyjechaliscie i skonczcie uczyc Brytyjczykow jak maja miec system pomocy spolecznej, bo polacy bynajmniej nie daja dobrego przykladu po tym jak miliony ludzi ucieklo z polski. Tak plujecie na system ale sami jak staniecie bezrobotni to zobaczycie jak to jest, a teraz ttakie czasy, ze w kazdej chwili moga byc redukcje i absolutnie nikt nie jest bezpieczny i ten co ma kwalifikacje i ten co ma, bo teraz liczy sie albo tanio albo za darmo...

Gość aliums
ola z zielonej chyba ci sie w glowie przestawilo od jukej:o beneficiaro ty !!! brzydze sie ze jestes z tego samego kraju co ty. jestes nie kultularna bo obrazasz inne lepiej ty zbieraj manatki i wypad!!!!!1

Gość do ola z zielonej
przegrałaś zycie:o

Gość do ola z zielonej
jesteś nędzna polka która robi bękarty tylko dla benefitów :o

i tak ola całe życie będziesz sobie dzieci robić, zeby siedzieć na benefitach? czy masz jeszcze jakieś cudowne pomysły na życie? a co będzie jak się te benki skończą?

Gość co sie stanie gdy ..........
najgorsze co to liczyc na oanstwo bo do pracy nie placi sie isc. wilkie damy

Gość ola z zielonej
a gdzie ja napisalam ze pobieram benefity???? Czytajcie ze zrozumieniem, Zabrali nam wszystkie dodatki, bo za duzo pracowalismy i zarbialismy, i nic nam sie nie nalezy, wszystko musimy oplaca z wlasnej kieszeni, dentyste, okuliste, kursy itd, nie mamy zadnych ulg i to za co, ze sataralismy sie dobrze pracowac i sie rozwijac? Tutaj w tym kraju jakbyscie dobrze znaly jezyk to wiedzialybyscie ze kopie sie ludzi ktorzy sie rozwijaja i pracuja, a jak pracuja to dodatkowo w pracy sa kopani przez szefow a kolezanki czy koledzy to hieny, ktore znikaja z miejsca pracy a szef widzi jak ty dobrze pracujesz to dowala ci ich robote ale nie da ci podwyzki i wywali tamych o nie. Jestes jelen to pracuj za dwoje, troje az padniesz, a jak mowisz ze jestes zmeczona to sa zdziwieni, a jak uda ci sie zdobyc uznanie klientow to ci zawiszcza i az widac na tych gebach wscieklosc. I to nie mowie o jakis pierdolkach jak sprzatanie czy mycie garow tylko o pracach z wyzeszj polki. Ogloszenia o prace ogladam prawie codziennie i szlag mnie trafia co tutajj sie robi, normalnie druga gowniana polska... A wy co to wam sie ten system pomocy ludziom nie podoba to spadac do polski, skad przyjechaliscie, a nie uczyc Brytyjczykow jak z ludzi robic szmaty, oni juz dobrze wiedza jak sie ustawic kosztem innych, a najczesciej to sa emigranci... Pracuj pracuj garb ci sam urosnie, a ja ide pouczyc sie hiszpanskiego, bo latem jade do Valencji, a potem pogram sobie w sims 3...

Gość ola z zielonej
poza tym kto mowi o robieniu dzieci, ja syna juz mam duzego, idzie na studia i tez nie dostanie pozyczki ani nic, bedziemy musieli wszystko zaplacic sami. Juz sie zastanawiamy czy sie oplaca zeby szedl na studia i stal sie niewolnikiem jakiegos pracodawcy czy dac mu ta kase zeby otworzyl sobie swoj wlasny biznes, bo pracowac za najnizsza, a do tego jeszcze jak dla niego jeszcze nizsza niz najnizsze wynagrodzenie z powodu wieku to jak za darmo. Pracowanie dla kogos za takie grosze to jak niewolnictwo... A wy dalej zasilajcie szeregi niewolnikow za misi ryzu, pracodawcy sie tylko ciesza, ze maja mnostwo taniej sily roboczej, ktora moga wykrecac jak sie da, a jak juz wykreca wszystko to wywala na pysk z usmiechem i poklepaniem po pleckach... Z czasem zrozumiecie co mam na mysli.

Gość aliums
chryste co ty pierrdolisz????????

Gość ola z zielonej
chyba jednak otworzy biznes, po waszych wpisach widac ile tutaj chetnych do ciezkiej pracy niewolnikow za pol darmo :D

Gość aliums
ola a ty pewnie algolka wiec alex powinnas miec w niku :o

jak mieszkam w uk 8 lat tak nigdy nie dalam sie traktowac gorzej od brytyjczyka. pracuje z samymi brytyjczykami i jestem traktowania na rowni, zarabiam tyle samo, pracuje tyle samo. jak ktos sobie pozwala soba pomiatac to nie ma znaczenia czy jest polakiem, anglkiem czy chinczykiem i tak zostanie wykorzystany.

Gość aliums
olka a powiedz gdzie pracuje twoj maz jak taki wyzysk daja pracodawcy? ze nie ma nigdzie dobrej pracy? :D