Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama szymonka i hani

polki w UK

Polecane posty

Gość smutna panna młłoda
sixa chciala bym miec taki charakter jak ty. gdzie robiz?

Gość smutna panna młłoda
oki rozumiem. fajnie ze ci sie uklada. powodzenia:)

Gość ola z zielonej
ja tez pracowalam z samymi Brytyjczykami, to co oni robili w tydzien ja bez wysilku potrafilam zrobic w 3 dni, bez specjalnego przemeczania sie, bez narzekan, typu I'm bored, I am tired. Pisze tu o kilku firmach. wszedzie jest tak samo, gierki, gdzie ludzie nawzajem doprowadzaja sie ukradokowo do pasji, dowalaja sobie nawzajem swoich wlasnych obowiazkow itd. Ja nie pracuje, moj maz pracuje, zarabia dobrze i ma swoje ulubiona prace, gdzie nawet jak mu dowala nadgodziny i robi za kogos to tego nie odczuwa, ja nie mam swojej ulubionej pracy, moje pasje nie przekladaja sie na pieniadze niestety, albo nie mam wystarczajacych znajmosci zeby znalezc zatrudnienie w tym, a wlazic w dupe nie potrafie i robic hihhi z przyglupani ktorzy mysla sobie ze sa nie wiadomo kim, w kazdej pracy pracowalam wzorowo i kazdy pracowadca wspomina mnie mile i zawsze zw zdziwieniem przyjmowal moje odejscie, a jak mnie zwolnil to po miesiacu odczuwal tego znaczne skutki i zwonil o powrot. Sorry ale dzieisjsi pracodawcy nie doceniaja dobrych pracownikow tylko potrafia wymagac nic nie dajac a leni ale takich co to w dupe wlaza trzymaja. wiec biznesy im sie kreca jak kraca, czyli hujowo. Ja mam labe, jak beda musiala isc do pracy to ja dostane, ale nie mam zamiaru pracowac i od tego placic wyzszych podatkow i jeszcze placic za wszystko i dostac garba bo przy tym bedzie sie dorabial na mnie jakis fajfus, ktory mnie potrzebuje ale niedocenia. A wy jak chcecie to dalej harujcie jak niewolniki dajac sie dojic przez jakiegos byznesmena ktory tylko zaciera z tego powodu rece. Widac za malo jeszcze zdrowia straciliscie i nerwow.

Gość ola z zielonej
Si-xa to co piszesz to matrix w uk to nie istnieje, gadam z wieloma Brytyjczykami maja tak samo, sami sobie to robia nawajem, a jak maja emigranta w teamie to sie ciesza, bo wreszcie ich jelen odciazy... Wszedzie wymagaja umiejetnosci pracy w grupie, bo tutaj niestety tu kuleje, ty pracujesz a team idzie na papieroska, tak to dziala. Kto jest ciezko pracujacy i sumienny to go wykreca jak scierke albo wykoncza nerwowo, czy to szef czy to "koledzy z tamu", brytyjczycy sa nieslowni, niesumienni i leniwi, sami to wiedza i im wzajemnie to przeszkadza i dlatego duzo z nich nie chce pracowac, bo taka jest tu specyfika pracy. Jak tu przyjechalam poznalam jedna Brtyjke tez siedziala w domu i powiedziala mi ze nie chce isc bo praca za bardzo ja stresuje, nie rozumialam o co jej chodzi, po paru latach w brytyjskich firmach juz wiem.

dalas sie wykorzystywac bo to lezy w twojej naturze. juz nie wiem co ci wiecej napisac.. moze tylko to ze wole pracowac i dokladac do tego wspolnego gara niz w domu siedziec calkowicie zalezna..

Gość ola z zielonej
a co do dobrej pracy radze poogladac sobie ogloszenia, jakie stawki oferuja ( czesto juz zamiast pisac najnizsza albo cos kolo tego pisza do negocjacji) i jakie sa wymagania, w uk juz nie ma dobrej pracy.

ola --> nie zauwazylam zeby mnie ktos wykorzystywal, u nas w firmie sa rowne prawa dla kazdego, jak jeden idzie na papieroska to drugi ma przerwe po nim na kawe. tak samo za dobre wyniki sa bonusy i nagrody takze kazdy rowno sie stara. pracownicy sami narzucili sobie tempo pracy bo w ten sposob nasza firma prosperuje, zeby trzymac wysoki poziom. po rowno dla kazdego. oczywiscie istnieje hierarchia jak wszedzie, my jestesmy tylko zwykly pracownicy... nasi menadzerowie oraz menadzerowie menadzerow zarabiaja o wiele wiecej ale to chyba normalne wszedzie?

Gość ola z zielonej
Yrena czytanie ze zrozumieniem nie jest twoja mocna strona, a moze juz polskiego nie znasz? Nie mam zadnych benefitow, nie pobieram zadnych i nie mam zamiaru robic sobie dziecka zeby je miec. Napisalam to jeszcze raz, bo chyba slepa jestes. powiedzialam ci tez ze jak ci sie ten system pomocy spolecznej nie podoba to wypad do polski spowrotem gdzie panstwo ma ludzi w dupie. Ja uwazam ze taki system powinien byc, bo tylko to trzyma w szachu pracodawcow. Myslisz ze jak zlikwiduja benefity to wszyscy zaraz pojda do pracy? Albo ze beda mieli prace? Chyba glupia jestes ze tak myslisz/ Wiesz co bedzie? Druga polska, co tego jest konsekwencja? Ucieczka obywateli z kraju, cale szczescie rzad brytyjski jest madrzejszy od nas polakow i nas nie slucha, owszem sa ciecia, ale nie drastyczne. Gdy panstwo przestanie wspierac ludzi, pracodawcy beda zatrudniac TYLKO za najnisze stawki, wiele ludzi bedzie zmuszonych isc do pracy, a to oznacza za duza podaz pracownikow, a w konsekwencji obnizke plac, takze twojej. TY STRACISZ PRACE, BO BEDZIESZ ZA DROGA, A NA TWOJE MIEJSCE BEDZIE 1000 TAKICH SAMYCH JAK TY, TYLKO TANSZYCH. czy wy jestescie az tak tepi, ze nie potraficie laczyc przyczyn ze skutkami? Pewnie sie tak czujecie pewnie w swojej pracy, nie mnie nie wyrzuca, na 100 %, nie tacy juz byli i wylecieli bo pracodawca znalzal tanszego od was, bardzie zmotywowanego, wykwalifikowanego i jestescie bez pracy, albo zgodzicie sie na obnizeke swojej placy. A to nastapi jezeli zabiora benefity. Te benefity zasilaja gospodarke, czy wy tego nie widzicie? Beneficiarze wydaja owszem kase podatnikow, ale biznes sie kreci, co sie stanie, gdzi panstwo nagle je wstrzyma? Chyba potraficie sobie to wyobrazic. NIE UCZCIE BRTYJSKIEGO RZADU JAK RZADZIC, BO SAMI SPIERDOLILISCIE Z KRAJU ZEBY GODNIE ZARABIAC, a jak zaczna was sluchac, to nie bedziecie mieli gdzie dalej spierdolic zeby sie ratowac. Debile bez umiejetnosci spojrzenia na wszystko z szerszej perspektywy. Juz w uk sie zrobil gnoj i to wlasnie tez po czesci za nasza sprawa, ze zgadzamy sie za wszelka cene zasilac szeregi niewolnikow. Ja wiem ze jestem sumienna i pracowita, w domu mam wszystko zorganizowane i na blysk, ale za miske ryzu nie mam zamiaru oddawac swoje zdrowia i zycia, bo to ma sie tylko jedno.

Gość ola z zielonej
zieje jadem bo juz nie moge czytac tylko wpisow polakow takich jak wy co to by brtyjczykow nauczyli jak maja prowadzic gosporadke i system podatkowy, jak nie chcesz utrymywac doarmozjadow to wracaj do polski tam bedziesz "pracowac na siebie".... :D:D:D to byl sarkazm.

Gość palamala
baby sie jak zwykle kloca, zadnego topiku nie da sie normalnie poczytac

Gość do siksy
Pracujesz w znanej amerykanskiej firmie, ale nie chcesz za bardzo powiedziec gdzie...ok. to chociaz napisz czym sie zajmujesz, tzn. jaki rodziaj pracy wykonujesz, czy to jest sprzatanie, gotowanie, administracja, czy kurna wykladanie towaru na polki albo kasjerka? :)