Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sloneczko1104

Zatoki - prosze o pomoc !

Polecane posty

Mialam robione rtg zatok ze wzgledu na utrzymujacy sie katar i zatkany nos oraz splywanie wydzieliny po gardle i osad na jezyku. Dzis otrzymalam opis badania gdzie czytam : W zachylku zebodolowym lewej zatoki szczekowej cien okragly o srednicy 7mm, poza tym zatoki oboczne powietrzne . Czy ktos wie co oznacza ten cien ? Dodam ze jest on dobrze widoczny na zdjeciu rtg. Czy ktos sie z tym spotkal?

Gość mama ani
na zatoki pomaga ssanie oleju slonecznikowego, naprawde dziala! ja to stosuje, i staram sie nie jesc slodkich rzeczy oraz smietany, mleka bo to powoduje sluz w organizmie.poczytaj o leczniczym dzialaniu oleju,wlasciwie ssaniu oleju. jak tak bedziesz robic to na bank przejdzie, stosuj to 2 razy dziennie na pusty zoladek. trzymaj sie , pozdrawiam

Gość nutka_008
Ja polecam zrobić badanie na obecność pasożytów w organizmie metodą Dr.Volla. Przyczyną zatok czy kataru jest obecność pasożytów i bakterii m.in paciorkowców i gromkomców. Trzeba pozbyć się najpierw przyczyn, które wywołują dane schorzenia.

Gość I tak
nutka_008,ale to nie jakas tam metoda Volla tylko synchrometrem ,bedzie najwłąsciwiej i stosunkowo nie drogo

Gość słoneczko powinnaś
iść do lekarza z tymi wynikami, bo jak widzisz tutaj na forum nikt nie potrafi Ci rozszyfrować co to za cień jest w zachyłku zębodołowym. Życzę zdrowia. Zatoki wyleczyłam bardzo tanim i zdrwym sposobem - podgrzałam sół kamienną na suchej patelni, przełożyłam na ściereczkę, zwinęłam w rulom i tak ogrzewałam zatoki. Robiłam to 3 razy, wieczorem, przed pójściem spać (ważne - nie wychodziłam juz na zimne powietrze)

Gość nutka_008
I tak: Voll kosztuję 150 zł., ale jest pewność co do wykrywania obecności pasożytów, nie wiem jak tym synchrometrem? z tego co wiem to tanie badanie ale czy jest 100% zgodny co do wykrywania różnych patogenów?/

Gość Lifting na życzenie ..
słoneczko nie napalaj się bo to jest pic na wode...:/

Gość Nhb
Cień może oznaczać np torbiel, polip lub inną zmianę o wielkości 7 mm , a w tym przypadku raczej żadne mikstury nie pomogą. Wskazana jest tomografia zatok dzięki której dowiesz się jaka zmiana znajduje się w chorej zatoce. No i oczywiście konsultacja u laryngologa bo być może zmianę trzeba usunąć. Kilka miesięcy temu przeszłam operacje zatok z powodu polipów, ale wcześniej tez wymyslalam rożne cuda i tracilam pieniądze licząc na poprawę, niestety bez efektów.

Gość nutka_008
Mnie bardziej przekonuje metoda Volla, dużo o nich czytałam i słyszała. Wykrywaja obecnosc patogenów w organizmie (test obciążeń organizmu). Badanie trwa 1.5 godz, a o tym synchometrem nic nie słyszałam , nawet w googlu nie znalazłam.

Gość kuba

Sprawdź w miarę możliwości jakie inhalatory w ofercie ma Sanity. Mam od nich taki mały inhalator kieszonkowy i super się sprawdzi, ale coś słyszałem, żę mają też model Baby, który ma być specjalnie dla dzieci więc może dla Ciebie taka propozycja będzie odpowiednia.