Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dotacja

Jak zakończyć tę znajomość?

Polecane posty

Chodzi o koleżankę, do której wreszcie dotarło, że nie będziemy przyjaciółkami. Wysłała do mnie e-maila z zapytaniem czy dobrze rozumie moje sygnały (że żadnej przyjaźni z tego nie będzie) - co ja mam jej odpisać? Nie chcę dawać jej w kość, ale jasno i klarownie uciąć jednak tę znajomość. Jakieś wskazówki?

Gość proste jak drut - nie odpisywa
ć i zignorować tego maila :D

No właśnie też tak pomyślałam ale to chyba... prostackie, nie wydaje Ci się? Bo mnie to przeszło przez myśl, chociaż fakt - byłoby to najskuteczniejsze ;)

a po co sie zastanawiac, skoro mozna wprost? ''Wybacz, ale nie chce kontynuowac naszej znajomosci.'' mozesz napisac, ze uwazasz, ze ona (znajomosc) Wam nie sluzy i chcesz uciac kontakty.

**Mycha - właśnie napisałam, prawie że to samo, o czym napisałaś tutaj Ty, zdaje się, że najlepsze rozwiązania to te najprostsze ;) Dzięki :)

Gość aaaaaaaaaaaaja
napisalaś bardzo słusznie - ignorncja w tym wypadku byłaby chamstwem, lepiej napisać wprost niż o ogóle nie pisać. A dlaczego w ogóle ona próbowała się z Toba zaprzyjaxnic ? U mnie przyjaź pojawiała się bardzo stopniowo i naturalnie :P

Gość mam nadzieję, że jednak
skoro sama zaczęła i zauważyła, że nic z tego nie będzie to powinno być łatwiej to zakończyć i absolutnie nie zostawiać bez odpowiedzi - sama pewnie nie chciałabyś być w ten sposób potraktowana

Gość a ja chyba na miejscu
pytającej wolałabym nie dostać żadnej odpowiedzi, niż taka prawdę, która wręcz zabić potrafi...