Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanass

unika zareczyn

Polecane posty

A ja myślę, że facet po początkowej fascynacji po prostu nabrał trochę realistycznego dystansu. Ludzie, to tylko rok...dla planowania przyszłości to naprawdę niewiele.

"jezeli facet KOCHA to chce sie zenic bo chce zeby kobieta byla w stu procentach jego" jakoś się z tym nie mogę zgodzić. Może dlatego, że trafiali mi się w życiu jakoś dziwnie faceci, którzy całkiem szybko byli pewni, że chcą się ze mną ożenić i założyć rodzinę. A mam wrażenie, że w grę nie wchodziła żadna miłość, tylko zauroczenie, a oni sobie po prostu zaplanowali w życiu, że w tym i tym wieku chcą mieć żonę. Zresztą kobiety mają chyba podobny mechanizm z tym parciem na wychodzenie za mąż. Nie chodzi o miłość. A z kolei zaręczanie się po krótkim (rok, dwa, nawet trzy) czasie znajomości to dla mnie jakiś dziwny i zbędny relikt przeszłości, który wcale nie musi świadczyć o miłości; w grę wchodzą raczej albo skłonności do egzaltowanego romantyzmu albo o przedmiotowe (dokładnie tak jak napisałaś: chcę mieć kogoś w stu procentach mojego) traktowanie partnera.