Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dotakakal

Czy osoby bez syndromu DDA nie mają poczucia beznadziei i deprechy?

Polecane posty

Gość dotakakal

Tak jestem ciekawa... Czy to ze tak naprawde jestem słaba psychicznie, chwiejna emocjonalnie i mam poczucie bezsensu co jakis czas jest spowodowane tym, że mam ojca alkoholika, czy po prostu już mam taka konstrukcję psychiczna??? CZy sa tu osoby, ktore mialy wspaniale dziecinstwo, bez takiego obciazenia jak ja? Jestescie silne wewnetrznie??? Idziecie przez zycie z podniesiona głowa, czy wam tez zdarzaja sie doły???

Gość ojvofijmnof
mam ojca alkoholika...i mieszkanie z nim zrobiło ze mnie osobę słabszą niż byłam,zamkniętą w sobie,dawniej taka nie byłam

Gość dotakakal
Ja z rodzicami nie mieszkam ponad 4 lata. Mam swoja rodzine. Zreszta ojciec juz nie pije, no zdarza sie mu czasami, ale ja tego praktycznie nie widze, wiec nie rzutuje to na mnie teraz. zastanawiam sie, czy doswiadczenia sprzed 15-20 lat moga determinowac psychike do teraz... Mam 30 lat.

Gość kkkk090
mnie pies napadł w dzieciństwie nawet tego nie pamiętałam bo miałam w tedy 3 lata ale do dziś jak usłyszę szczekanie to się lękam choć zdaję sobie z tego sprawę że mi nic nie zrobi to na odgłos szczekania tak się zachowuję to stało się moim odruchem sama nie wiedziałam dlaczego ale mama powiedziała że pewnie od tego że wcześniej napadł mnie ten pies więc tak samo może być z innymi doświadczeniami raz coś nam się przydarzy i zostaje w środku człowieka choć nawet nie zdajemy sobie z tego sprawę

Gość Ruda euforia@
oczywiscie, ze moga. Powiedzeniu, ze czas goi rany, jest prawidziwe, ale po ranach pozostaja blizny, a one nie znikaja i do konca zycia przypominaja o tym, co zlego spotkalo nas w zyciu. Nie da sie wymazac z pamieci upokozen, wstydu. Wszystko, co wydarzylo sie w przeszlosci ma na nas olbrzymi wplyw, zwlaszcza to, co zle. stad niepewnosc siebie, lekliwosc, wahania nastroju, popadanie w tzw. "doły".

Gość wsssddeeddfdddd
ja mam to samo.

Gość mef;
Ja mam wiele cech DDA, ale nie wiem, czy są one spowodowane przez alkoholizm mojego ojca czy przez coś innego.

Gość citrosept sprobuj
a ja mam wiekszosc cech DDD/

Gość wsssddeeddfdddd
jak sobie eradzice w zyciu?

Gość citrosept sprobuj
jednym slowem: chujowo

Gość wsssddeeddfdddd
jak sobie eradzice w zyciu?

Gość jestem nikim.wiesz. nikim.
ja mam cechy dda.. czuje sie beznadziejnie. Jestem chyba najbardziej zamkniętą dziewczyną na świecie.. a oprócz tego jestem nikim,wszystko zepsułam,zniszczyłam. Od wszystkich się odcięłam.Myślałam że mam przyjaciółki, okazało się,że jednak nie.. Spaliłam za sobą wszystkie mosty. Bezsens totalny. nie wiem czemu jeszcze nie popełniłam samobójstwa.. ciągle mam nadzieje,że coś się zmieni, że ja kiedyś będe mądra, piekna, fajna, otwarta.. że będe coś warta..

Gość wsssddeeddfdddd
ile macie lat?

Gość czołem
Ludzie, dlaczego marnujecie sobie życie? Są terapie dla DDA, dlaczego z nich nie chcecie skorzystać?

Gość jestem nikim.wiesz. nikim.
Za młoda jestem na terapie grupową dla DDA. Mam 17 lat.. Zaczęłam chodzić do psychologa.. raz byłam dopiero.. Tylko chodzi o to,że wydaje mi się, że już za pózno.. ze trzeba było wczesniej coś z tym robić.. Głupio mi mówić o tym wszystkim co się działo.. wyprowadziła się jakiś rok, półtora roku temu sie tak jakby "skonczyło".. Tyle, że to wszystko ta beznadzieja.. nie wiem czy mnie się da jeszcze naprawić.. już chyba nigdy nie bede "normalna". Zresztą ta nienormalnośc to jedyne co mi zostało jakkolwiek to brzmi.. głupio mi siedzieć u psychologa i gadać o czymś co sie "skonczyło" półtora roku temu i na dobrą sprawę powinnam się ogarnąc.. Czuje się głupio, zrestzą rozmowna nie jestem.. kiedyś bardzo chciałam opowiedzieć komuś o tym wszystkim co sie działo.. chciałam zeby ktoś mnie pochwalił że jestem silna, że sobie daje radę.. a teraz? nie wiem czy dalej chce.. zreszta to bedzie ze sie "skarże" .. a przecież niczego mi nie brakuje mam dach nad głową, co jesc, co pić..wychodzę na niewdzieczną idiotkę która nie umie sobie poradzić w zyciu..sierota sprawiajaća problemy..

Gość Piter84
Ja leczę sie już prawie 2 lata. Przez pierwsze pół roku chodziłem 4 razy w miesiącu na terapie behawioralne i 1 raz w miesiacu na wizyte u psychiatry. Troche mnie to kosztuje pieniędzy, ale leczenie do tej pory warte było każdej złotówki. Oprócz tych wizyt, polecam czytanie właśnie takich ciekawych porad na forach czy blogach , jak sobie radzić z depresją. Polecam fajny artykuł http://depresja.uleczalna.pl/artykul/kiedy-tak-naprawde-zaczyna-sie-depresja-niekonwencjonalne-spojrzenie-na-objawy-depresji-w-zaburzeniu-dwubiegunowym-i-nie-tylko

Gość ja nie jestem dda
a ma poczucie beznadziej i depresje i wiekszosc cech o ktorym pisza przy zespole dda nie wiem ku.a czemu :O:(

Gość czołem
może jesteś DDD, to podobny syndrom do DDA

Gość ja nie jestem dda
ddd tez nie jestem

Gość jkjl
tez mam zle przezycia z ciecinstwa i odbilo sie na moim zyciu, mam teraz 28 lat i jestem ciagle niezdecydowana w zyci i niepewna, czesto lapie doły, do psychologa nie chodzilam

Gość czołem
No to wiesz gdzie masz z tym pójść?

Gość wsssddeeddfdddd
ja mam ogromne uczucie pustki. boje sie isc do pracy. moi rodzice nie zyja. ojciec alkoholik zmarl pare lat temu. mam dosc takiego zycia.

Gość jkjl
do dzisiejszego dnia jak widze przemoc np ktos sie bije to ju plakac mi sie chce, nie nawidze jakis ostrych libacji bo cos niedobrego sie ze mną dzieje, kazde niepowodzenie w zyciu sprawia ze mysle o sobie bardzo negatywnie, teraz jestem na etapie takim iż nie mam na razie pracy i od rana do wieczora siedze w domu, nawet nie jem, okropna depresja mnie chwycila, telefon mam ciagle wyciszony bo nie chce odbierac od nikogo, z nikim sie nie widuje bo nie mam ochoty. Nie mam teraz gdzie mieszkac i musialam wrocic do ojca alkoholika i wrocil caly strach przed wszystkim

Gość wsssddeeddfdddd
ja mialam to samo. Musilaam werocic do ojca pijaka. i to dobilo mnie. Mimo ze ojciec nie zyje od pnad 3 lat. caly czas sie czegos boje. mam lęki, neerwice.

Gość w360
ja mam oboje rodzicow alkoholikow, codziennie wstaje z mysla ze to nie ma sensu i trzeba zakonczyc to zycie.... mam swoja rodzine ale niepotrafie byc dobra zona i matka nic mnie nie cieszy nie kocham meza tak i sie wydaje bo niewiem co to znaczy kochac.

Gość mef;
"jak sobie eradzice w zyciu?" Jestem w swoim świecie i jest git :) "Są terapie dla DDA, dlaczego z nich nie chcecie skorzystać?" Rodzice dawali mi do zrozumienia, że nie powinno się chodzić na żadne terapie i to siedzi w mojej podświadomości

Gość jkjl
przez to wszystko nie potrafie ulozyc sobie zwiazku, jak jest dobrze to zawsze to spieprze

Gość mef;
Ja w ogóle nie zamierzam wdawać się związek i to nie tylko z powodu cech DDA.

Gość jkjl
wiem jedno nigdy nie bede alkoholiczka, nie bede sie znizac do takiego samego poziomu jak moj ojciec