Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

dziwne ruchy podczas jedzenia

Polecane posty

Witam. Jestem mamą 8 miesięcznej córeczki i chyba mamy mały problem. Chodzi o to, że mała nie chce jeśc. Nawet nie tyle co nie chce, ale tak jakby nie mogła. Nie wiem, może ja ją przekarmiam, może jestem przewrażliwiona. Na śniadanie daję jej 210 ml kaszki, na obiad 190 ml jakiej ś tam zupki, później deserek 190ml, albo jugurt z humany spacjalny dla maluszka. No i kolacja 180 - 210 kaszki. W nocy nie budzi się wcale. Mleko mi odstawiła jak miała 6 msc, w ogóle odstawiła butle. Noooo a rzecz w tym, że gdy ją karmię to tak dziwnie się wygina do tyłu. Brzuch wypina do przodu a głowa i dupka do tyłu, przy tym pojękiwanie, płacz. Już nie wiem o co chodzi, trwa to od 3 dni. Czy pociecha którejś z Was miała podobnie?? O co może chodzic??

żadna z Was nie pomoże?

A na wszystko tak reaguje? Jak ja byłam mała to mniej więcej tak wyglądało karmienie mnie kaszą manną której do tej pory nienawidzę.. Generalnie nie chciałam za bardzo jeść.. Byłam strasznym niejadkiem. U mnie to odbywało się jeszcze wszystko na tle nerwowym.. Poleciłabym może wizytę u pediatry.. ? Nie mam jeszcze dzieci ale tak bym właśnie postąpiła..

Gość djklaspdjsjk
może mała ma refluks żołądkowo-przełykowy

Gość naprawdę Twoja córcia
tyle je??? zazdroszczę moja ma prawie 7,5 m-ca a kaszki jak zje z 3 miarek to jest sukces, obiadek jeśli zje cały, mały słoiczek 125ml to jestem przeszcześliwa i to samo z deserkiem mleko ciągnie z cycka cała noc:O oj te niejadki:(

Nie to ze nie smakuje, bo jadła wcześniej te same rzeczy i jej smakowały. Reaguje tak na wszystko, bez względu na to czy dostaje owsiankę czy kaszkę truskawkową, mięso. Zaczęłam się tym martwic, jak potrwa to jeszcze parę dni to pójdziemy do pediatry. Moja mama jest położną, uspakaja mnie, mówi że mała i tak dużo je. Nie wiem, może rzeczywiście jest przejedzona.

Bez względu na to co jej daję to karmienie tak wygląda. Bez różnicy czy to kaszka czy obiadek.

twoje dziecko bardzo duzo je! a takie zachowanie moze byc przejsciowe, nagle jej jedzenie nie smakuje. jeszcze jedno robi tak od samego poczatku karmienia, czy zaczyna po kilku lyzeczkach?

zaczyna po kilku łyżeczkach. Np zje połowę a później zaczyna się wyginac. Tyle że wcześniej jadła takie porcje i nic się nie działo. Nie ma nadwagi.

twoje dziecko bardzo duzo je! a takie zachowanie moze byc przejsciowe, nagle jej jedzenie nie smakuje. jeszcze jedno robi tak od samego poczatku karmienia, czy zaczyna po kilku lyzeczkach?

przepraszam za powielenie wiadomosci. strona sie zawiesila. skoro po kilku lyzeczkach to proponuje nie przejmowac sie tym tylko zakonczyc karmienie. u nas ten sam etap rozwojowy :D niedawno jadl 2 razy tyle co teraz! jak 1,5 mies tamu jadl ok 180 ml kaszki na kolacje tak teraz jak zje 70 ml to jest szok i niedowierzanie moje :) jak jadl 200 ml zupki tak teraz 80-90 ml. i tak ze wszystkim. jak tyl bardzo szybko tak teraz przez ponad miesiac niecale 200 g przybral :)

dzięki za odpowiedź mała agatka, uspokoiłaś mnie trochę.

Gość kamcia1507
a czemu tylko cztery posiłki? Gdzie drugie śniadanie? Może zmniejsz porcje i rozłóż je na 5 posiłków

taki ma styl jedzenia, nie zje drugiego śniadania chocby nie wiem co. o 8 je śniadanie o 12 obiad o 16 deser i o 20 kolacje. Tak samo kolacji po kąpaniu nie zje. Kolacje dostaje 30 min przed kąpaniem.

Gość kamcia1507
a próbowałaś dawać 5 posiłków w mniejszych odstępach czasowych? Dziecko w tym wieku powinno jeść 5-6 posiłków

próbowałam. Do 2 msc była na piersi, później pokarm mi zanikł i zaczęło się mm. Najpierw co 3 godziny, w nocy przerwa 9 godzinna. Później zaczęła dostawac warzywa owoce, mięso i kaszki. Ok 5 msc zaczęła jeśc co 4 godziny. Częsicej nie zje chocbym ją miała zmuszac. Teraz zaczęła jeśc mniejsze porcje, a i tak częściej jej nie wcisnę.

Gość a niby jak miałaby zjeść coś
na drugie śniadanie po 3 h skoro wpychasz w nią tyle na raz na pierwsze śniadanie:O to bardzo dziwne, że tak maleńki żołądeczek tyle pomieści i jak dla mnie to zachowanie jest ewidentnie powodowane tym, że dziecko jest już najedzone i nie ma ochoty więcej jeść, a Ty wpychasz na siłę coś co mogłaby zjeść za 3 h zacznij jej dawać mniejsze porcje i patrz kiedy dziecko daje Ci znaki, że już ma dość

do A niby jak miałaby zjesc. Czytaj ze zrozumieniem, napisałam że teraz je mniejsze porcje, a częsciej niż co 4 godziny i tak ich nie zje. Nie pluj jadem.

Gość jadem bo napisałam Ci prawdę
?:O to po co w ogóle pytasz skoro nie chcesz słuchać tego co maja Ci do powiedzenia inni? napisałaś wyraźnie ile dziecko dostaje jedzenia, to Ci odpisałam, że je przekarmiasz i to jest problemem, a skoro dajesz jej mniejsze porcje i nadal zachowuje się w ten sposób, to najwyraźniej nadal porcje są za duże

Gość hmmmmmmmmmmmmd
Moj 13 miesieczniak tyle nie je.Wedlug mnie przejadlas dziecko,uwazaj zebys mu zoladka nie rozszerzyla zbytnio,moja tesciowa tak zrobila swojemu wnukowi i maly wyladowal w szpitalu.