Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninandial

Czym sie bawią Wasze 18 miesieczne dzieci?

Polecane posty

Gość ninandial

jak w temacie.Chce porownac z wami ,o to jego zabawy : rzucanie piłką pchanie nocnika,krzeselka ogladanie ksiazek,gazet wysypywanie klockow bieganie po calym mieszkaniu i co chwile robi kuku daje jesc lyzeczka wszystkim zabawka To wszystko,inne zabawki leza w koncie.Tzn grajace,samochody,misie,samoloty.Mam wrazenie ze jest moje dziecko zanudzone na smierc.

Gość mojacorcia
Moja corka ma 16 miesiecy i najlepsza zabawka sa gary:) , chowanie pilotow, wyjmowanie z szuflad wszystkiego co wpadnie pod reke.. i oczywiście wchodzenie do szuflad kuchennych... czasami od "biedy" bawi sie lalka ale tylko jak ma pod reka wózek, czasmi cos porysuje i pooglada ksiazeczke.

Gość mmmmnmnnnmn
moja ma 15m: uwielbia puste butelki po wodzie mineralnej-tłucze nimi po meblach-pełne też lubi,bo fajnie się je przenosi różne puste pudełka uwielbia garnki,miski i wszystko w co i czym można tłuc, aby było jak najgłośniej kocha swojego Szczeniaczka Uczniaczka i ukochaną owieczkę bawi się pchaczem,ciąga po całym mieszkaniu uwielbia wywalać wszystko z szaf i szuflad i układać z powrotem po swojemu chowa piloty,klucze,telefony-zależy co dorwie-i najczęściej tak,że nie można znaleźć lubi skakać po łóżku i ostatnio z łóżka-z bujaczka tak samo no i jeszcze lubi stolik edukacyjny i piłkę ciekawe zajęcie dla niej to też przestawianie ustawień w zegarze na kuchence a poza tym wszystkie inne zabawki ma gdzieś tak samo jak tonę miśków

Gość mmmmnmnnnmn
o i książeczki też lubi i karmić mamę i tatę i swoją owieczkę

Moja podobnie. Poogląda chwilę książeczki lub czasopisma (czasami rwie z nich kartki), rozsypuje klocki po całym pokoju (nie za bardzo chce je układać), karmi butelką misie i mnie również :) czesze mi włosy itp. ale najczęściej biega po całym mieszkaniu i psoci tzn. wyciąga wszystko z szuflad, włącza telewizory, rozrzuca ubrania itd. Ostatnio ulubionym zajęciem jest odkręcanie wody w kranie i pluskanie nią. Ma cały stos zabawek przeróżnych, ale nie chce się nimi bawić. Jeszcze jedyne co lubi to jeżdżenie po mieszkaniu na takim samochodziku :D

moja ma 19 m-cy jest na etapie rysowania długopisem wszystkiego co jej wpadnie w rękę:D w tym siebie,lubi tańczyć i słuchać muzyki ,ogląda książeczki,lubi jak jej się czyta,bawi sie czasami klockami drewnianymi i zabiera nasze telefony kom. i "gada" po swojemu.Czasami jest niezły ubaw z niej

mój ma 19 miesięcy i najbardziej lubi: - grać, kopać, rzucać piłką - zakładać nasze buty - wyciągać wszystko z szuflad - zabawę garnkami - układanie klocków - traktory, samochody - wchodzić na krzesła, szaleć na łóżku i kanapie (niestety) - lubi jak puszczam mu bańki mydlane - zabawę w pociąg - jak dorwie telefon to też jest fajna zabawa - lubi też spacery w wózku po okolicy i uwielbia zabawę na placu zabaw :-)