Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staralejara

mam okropny dylemat, prosze o porade

Polecane posty

Gość staralejara

moja koleżanka ma romans z naszym wspólnym kolegą, on na wiosnę bierze ślub, ona wolna, ale chce sie zabawić, zresztą taki ma sposób na życie, nie oceniam jej. on prowadzi dwa życia, jedno idealne dla narzeczonej, drugie ciemne, raczej prawdziwe. po pierwsze wiem, ze ćpa i pije, z narzeczoną widzi sie raz na tydzień, bo jest z innego miasta, więc ma pole do popisu. znam tą dziewczynę, ale nie osobiście, wiem jednak, ze jest to mega porządna i ułożona osoba. na wiosnę planują slub, tymczasem on rozpowiada wszędzie, że jest z nią dla forsy, i że nie kocha jej, ze są zupełnie różni, że boli go to, ze nie moze sobie z nią skręta zajarać tylko musi się ukrywać z tym i nawet nie pali przy niej, bo ona tego nie toleruje, ale ślub z nią bierze bo partia dobra. ten kolega na pozór też dobra partia, rodzina porządna, on grzeczny, miły, ale niestety prawda jest inna, to wulgarny dupek ze słabością do kobiet. serce mnie boli jak myślę sobie jak on jej życie spapra. szkoda mi jej, bo nie zasługuje na taki los. ona pani prawnik, a on ściemnia ją, ze kończy studia tymczasem rzucił je juz jakiś rok temu, bo miał ciąg imprezowy. chcę jej anonimowo dać znać o tym by otowrzyła oczy, nie wiem tylko czy to dobry pomysł...moze to nic nie da, a moze da do myślenia, chciałabym jakoś nie dopuścić do tego ślubu, ale nie wiem czy dobrze jest się tak wtrącać. co o tym myślicie? naprawde mnie to gnębi i chciałabym wiedzieć jakbyście postąpili w mojej sytuacji. dziekuję z góry za odp

Gość staralejara
to nikt mi nie poradzi? kiedyś to forum wrzało, a teraz na poważne pytania nie ma odpowiedzi :(

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
poinformuj ja koniecznie,anonimowo,szkoda dziewczyny

Gość Kdkfkfk
Wysłać telegram anonimowy, albo mail,cokolwiek, to przecież przysługa jest.

Gość luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudzie
ja bym ją poinformowała, lepiej wiedzieć przed ślubem niż po

Gość spóbuje coś napisać od siebie
sądze że anonim ją nie przekona pomyśli że ktoś zle zyczy Twojemu koleżce to by musiała być jakas wiarygodna osoba z jej otoczenia Ty jestes w głupiej sytuacji, bo jestes jego koleżanką a nie jej ehh nie wiem co bym zrobiła na jej miejscu, może załóż konto anonimowe na facebooku i napisz do niej napisz ze nie jestes jego wrogiem zeby tak pisać, piszesz to dla jej dobra

Gość staralejara
ale jak to napisać, zeby nie pomyślała, ze na złość? dziekuje, ze mnie upewniliście w decyzji, bo naprawdę to będzie wielka tragedia

poinformuj ją!!zanim zepsuje sobie zycie z takim dupkiem!!ale zrób to mądrze!!!tzn. nie sam anonim, ze X ćpa, pije i bzyka sie z Y, ale jakieś dowody na to daj koniecznie!!np. ze tego i tego był tu i tu + jakies nazwiska świadków, podaj dane tej dziewczyny z którą się bzyka, moze jakies jego teksty napisz, albo jakby sie udało zdjęcie zrobić! + o studiach napisz - to jest przecież do sprawdzenia - jak bez tego napiszesz to się dupek wykpi!!!

dobrze by było gdybys miała jakies nagrania jak jej koles o niej mówi zle, albo jakies fotki jego,skoro on pije i cpa to bedzie o takie cos bardzo łatwo, dyktafon w telefonie teraz ma prawie kazdy

no ale ona nie moze go nagrać bo on sie kapnie ze to ona a ona chce pozostac anonimowa dobrą kolezanką

Gość Anastasssja
napisz do niej koniecznie, opisz kilka faktow zeby bylo wiarygodne, anonim da jej do myslenia!!!

Gość staralejara
to znaczy moze zawsze go poprosić, zeby zbadał mocz, a wiem, ze jarał w tym tygodniu ze dwa razy, nie mogę podac danych dziewczyny, bo ona mi to powiedziała w tajemnicy i zaraz wyjdzie, ze to ja zdradziłam. to ze nie studiuje tez chyba jakoś da sie sprawdzić, sama nie wiem, jakby mi ktoś zasiał wątpliowści, to moze nie uwierzyłabym na początku ale na pewno zaczęłabym bardziej obserwować i może poskładałabym wszystko do kupy. jakaś szansa istnieje, bo nic nie robić to chyba chamstwo, nawet nie wiecie jak ten skurwiel gra, po prostu nie mogę zrozumieć jakie miał szczęscie, ze poznał tak dobrą i porządną dziewczynę i żadnego szacunku nie ma, kumplom przy piwie opowiada, ze jest drętwa w łóżku, i ze do piękności nie nalezy....masakra

Gość staralejara
jeszcze jedno, on ma kolegów informatyków, prawników etc, czy nie ryzykuję jak wyślę z anonimowego konta z fb? czy w jakiś sposób moga odkryć moje dane, jak będę pisała z komputera z domu ze stałym ip?

noo dokładnie zrób tak jak piszesz ona sie zacznie zastanawiac bo teraz ma klapki na oczach

jak koles chleje i opowiada to kumplom to nie bedzie wiedział kto go wydał,poki co napisz ten anonim i zobaczysz czy ona uwierzyła czy nie

mogą,lepiej założ konto na FB w jakiejs kafejce, tak bedzie dla ciebie najbezpieczniej

no i zeby załozyc konto na Fb musisz tez stworzyc fikcyjnego maila

Gość Anastasssja
wlasnie, wyslij wiadomosc z kafejki!

Gość staralejara
wiem, ze maila muszę założyć i też najlepiej w kafejce, bo mogą przez maila dojść, w kafejce natomiast kamery, ciężka sprawa...przez proxy będe pisała, też dla wprawnego informatyka żaden problem. boje się trochę jak to wyjdzie, bo mam rodzinę, a ten koleś jest nieobliczalny, już nawet ma w zawiasach wyrok, bo pobił policjanta kiedyś, chyba ona też o tym nie wie...

Gość wyslij jej zwykly list
to nikt cie nie zidentyfikuje. choc ja bym sie nie mieszala, jej rybki jej akwarium.

własnie,zwykły list to tez dobry pomysł,wydrukujesz wszystko na drukarce i git

Gość Mysle,ze najlepiej jak
napiszesz list. Przytocz w tym liscie wazne szczegoly z jego zycia, podaj nazwiska, daty. Napisz po ludzku tak jak czujesz, ze jest wartosciowa osoba i przykro Ci ze jest oszukiwana. Nie masz w tym zadnego celu, ale bedac na jej miejscu, tez chcialabys żeby ktos Ci otworzyl oczy. Napisz, ze zasluguje na kogos innego. Przepros, ze piszesz anonimowo, ale boisz sie jego zemsty, tymbardziej, ze on planuje z Nią związek malzenski ze względu na jej majatek, takze powaznie mieszasz mu plany. Powiedz, ze odrazu powinna wynajac detektywa ( stać ja z tego co mowisz), w przeciwnym razie pewnie ponownie ja zmanipuluje jak do tej pory. Jezeli to nie prowokacja to jest Twoim obowiazkiem zapobiec czyjejs tragedii. Pozdrawiam.

Gość Mała czarna11
Postaraj się też zrobić jakieś zdjęcia z imprezy, z innymi panienkami, np jak pali czy coś. I daj jako załącznik.

Gość keep warm
a ja mysle, ze nie powinnas sie wtracac, to obcy, dorosli ludzie i ich zycie a tobie naprawde nic do tego, choc intencje masz dobre. daj sobie spokoj.

Gość keep warm
matko, ile tu donosicieli... nie wpieprzajcie sie w cudze zycie, nawet jak macie dobre intencje. nie wasz interes!

Gość Moniś92
keep warm -> stul pysk

Gość keep warm
Moniś92 keep warm -> stul pysk nie tylko donosicielki ale i prostaczki...

Gość Mysle,ze najlepiej jak
Keep warm, gdyby Twoja siostra miala takiego partnera, pewnie tez bys jej slowem nie powiedziala co robi jej facet? Gratuluje postawy.

Gość figa300
Znałam kiedyś podobny przypadek. Poinformowałam anonimowo dziewczynę, która planowała ślub z facetem, który ją zdradzał na prawo i lewo o tym co robi za jej plecami. A ta głupia nie uwierzyła! Wzięli ślub, bardzo szybko na jaw wyszły jego zdrady, bardzo szybko załatwiła rozwód, ale po co jej to było?! Więc wiem z doświadczenia, że taka osoba czasem nie dopuszcza do siebie wiadomości, że jej "ukochany" może coś mieć za uszami.Nie tylko ja pisałam do niej anonimowo, ale nie docierało do niej kompletnie nic.

Gość figa300
keep warm-jakich donosicieli? Ktoś chce oszczędzić dziewczynie żalu, rozczarowania i straty pieniędzy na wesele a potem na rozwód i to twoim zdaniem źle? Przecież ten związek nie ma żadnej przyszłości. Ja gdybym miała takiego faceta chciałabym żeby ktoś uprzejmie doniósł mi o tym jaki to naprawdę człowiek zanim zrobię największe głupstwo w życiu.